Sobe de lut facute manual

20 de modele de sobe din lut realizate manual

» Sobele din lut functioneaza pe acelasi principiu ca si sobele din teracota. Ele se alimenteaza cu combustibil lemnos, se incalzesc si pastreaza inmagazinata caldura in peretii acesteia pentru o perioada indelungata de timp, reusind astfel sa pastreze in incaperea in care este amplasata o temperatura confortabila pentru o anumita perioada de timp.

» Chiar daca foarte multa lume a trecut pe incalzirea cu centrale termice, pe lemn sau gaz, totusi acestia nu vor sa renunte la sobele din casa. Multi dintre ei le pastreaza inca functionale pentru situatii speciale cum ar fi aceea in care li se strica centrala termica. Pana cand cei de la service vin sa repare centrala, proprietarii isi incalzesc casele cu soba pe lemne. Este un sistem de backup foarte bun si functional.

» Datorita faptului ca lutul este un material ce poate fi foarte usor de modelat, adevaratii mesteri pot transforma forma unei sobe in adevarate piese de mobilier incalzite. Sobele se aseaza in coltul sau mijlocul camerelor, iar in prelungirea acestora se realizeaza tot din lut minicanapele incalzite, pe care membrii familiei se pot odihni si relaxa intr-un mediu cald si placut.

 

» Toate aceste sobe pot fi modelate ca un adevarat mobilierPrin urmare, frumusetea acestor opere de arta, am putea spune, poate fi integrata fara probleme in locuintele existenteindiferent de stilul de design interior.

 » Aceste superbe sobe din clei sunt realizate in atelierul nemtesc Inderwies Keramik – Germania, unde il puteti gasi pe “maestrul” Kolozsi Attila, specializat in lucrari cu argila din 1987.
Sursa foto: Pinterest & Inderwies Keramik


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*