Specii de cactusi care infloresc

Inflorirea cactusului este un fenomen natural frumos si adesea unic. Acasa acest proces poate fi observat aproape in fiecare an. Principalul lucru este sa alegeti cactusul potrivit. Iata cateva specii de cactusi cu flori si poze cu cactusi infloriti.

Mammillaria

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

Mammillaria

Acesti reprezentanti ai Mexicului si Americii de Nord sunt nepretentiosi in ingrijirea si cresterea lor, pentru care sunt foarte iubiti.
In timpul infloririi, acesti cactusi sunt personificarea frumusetii si a gratiei. La marginea plantei infloresc muguri delicati, diferiti ca forma si nuanta a petalelor, asemanatoare decoratiunilor si coroanelor neobisnuite. Cele mai comune sunt florile rosii, albe si galbene.

Nu orice sol este potrivit pentru cresterea cactusilor. De exemplu, pentru ei, ca si pentru locuitorii desertului, solul negru nutritiv este complet nepotrivit. Daca ii plantati in astfel de sol, atunci, cel mai probabil nu ii veti vedea inflorind.

Schlumbergera

Un locuitor tropical adus in Europa de pe coastele calde braziliene. O caracteristica izbitoare a speciei sunt tepii moi si siguri. Cunoastem acest cactus si sub numele de Craciunel – datorita faptului ca infloreste in perioada sarbatorilor de iarna.

Florile unor astfel de cactusi seamana cu orhideile. Gama de culori a mugurilor infloriti este de la alb pur la violet inchis si visiniu. Daca este corect ingrijit, infloreste toata iarna.

Cactusii locuiesc in desert, dar nu suporta lumina directa a soarelui. Este mai bine sa alegeti un loc pentru aceste flori departe de ferestrele sudice.

Ripsalidopsis

Acest reprezentant fermecator vine din tropicele Americii de Sud. Aproximativ 3000 de soiuri ale acestui cactus sunt cunoscute in flora salbatica, dar doar cateva sunt potrivite pentru cultivare acasa.

Perioada de inflorire este in mijlocul primaverii, pentru care cultivatorii de flori o mai numesc „Cactus de Paste”. Mugurii au culori bogate – nuante stralucitoare de rosu, alb, visiniu inchis – si o varietate de forme de petale.

Un mic truc  – nu pune langa el flori care trebuie stropite. Fara sa stii, vei umidifica aerul iar cactusului nu ii este pe plac.

Gymnocalycium

Habitatul natural – Argentina, Bolivia si Brazilia. Cactusul are forma unei mingi, pe care cresc spini mari. De obicei de dimensiuni medii (pana la 15 cm), dar alte subspecii ajung la 30 cm in diametru. O planta de apartament foarte populara.

Perioada de inflorire incepe in al 2-lea an de viata si se produce in anotimpurile calde – din aprilie pana in octombrie. Florile sunt mari, luxuriante, au o gama larga de culori – de la roz la purpuriu.

Udarea cactusului ar trebui sa fie rara, dar abundenta. Subtilitatea principala – apa trebuie sa fie calduta – un lichid rece poate dauna foarte
mult plantei.

Astrophytum

Acest cactus ne-a fost adus din Mexic. Aspectul sau seamana cu o stea. Modelele de pe tulpina in sine si mugurii frumosi ii confera un farmec aparte. Perioada de inflorire este vara si dureaza doar o zi sau doua.

Acest cactus capricios necesita o asa-numita „perioada de repaus rece” pentru a inflori. Fara ea sau cu iluminare insuficienta, florile, din pacate, nu vor fi prezente.

Pentru a evita infectarea cu boli si daunatori, trebuie sa monitorizati temperatura, umiditatea
adecvata si iluminarea.

Despre Irina 203 Articole
Buna! Sunt Irina si scriu pentru a aduce un folos cititorului. Imi doresc ca familiile romane sa fie fericite si informate, caci un popor educat este un popor puternic! Incerc sa aduc cat mai multe informatii utile in fiecare articol.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.