Stiati ca: In anul 1529 s-a facut prima racheta la Sibiu?

RACHETA CU MAI MULTE TREPTE SUCCESIVE DE APRINDERE

Stiati ca: in 1529 s-a construit prima racheta in Romania?

» In anul 1529 a fost proiectata, construita si experimentata la Sibiu cea mai veche racheta cu mai multe trepte succesive de aprindere.

» Inventatorul ei a fost Conrad Haas, inginer militar, originar din Dornbach, de langa Viena, sef al arsenalului cetatii Sibiului intre anii 1551 si 1566. Acesta este si autorul unui celebru manuscris despre rachete, arme de foc si pulberi.

» Acest manuscris contine pentru prima data ideea construirii si utilizarii pentru zbor a rachetelor cu 3 trepte reactive si a directionarii lor prin stabilizatoare triunghiulare.

» Pentru prepararea pulberilor explozive necesare, Hass l-ar fi avut colaborator pe Johann Walach (Ion Valahul) care invatase meseria de silitrar in Moldova, unde aceasta era foarte raspandita la vremea acea. Silitrarul era cel care se ocupa cu producerea de praf de pusca.

Despre Mihai 59 Articole
Salut! Numele meu este Mihai si sunt inginer proiectant instalatii in constructii si retele edilitare. Scriu articole pe acest blog pentru ca imi place foarte mult domeniul in care activez si cred ca printr-o informare cat mai buna a oamenilor despre acest domeniu, vom reusi sa avem constructii si instalatii mult mai calitative in tara noastra!

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.