Tendințe pentru amenajarea băii în 2023. Cele mai apreciate modele de gresie si faianta 60×120 cm pe care le găsești la CeraMall

tendinte amenajare baie 2023 ceramall

De-a lungul timpului, baia a devenit una dintre cele mai importante și utilizate încăperi din întreaga locuință. Deși este o zonă în care funcționalitatea primează, în ultimii ani, părții de decor i s-a acordat o și mai mare atenție. Tendințele în design interior au evoluat către abordări extrem de creative. De la decor retro sau spații de inspirație rustică, până la amenajări moderne, cu aer minimalist sau, dimpotrivă, opulent, baia și-a depășit statutul și a devenit zona spa din fiecare casă.

În procesul de amenajare a băii, fie că vorbim despre o încăpere complet nouă, fie doar de un refresh al băii vechi, primul pas este studierea tendințelor și a ofertelor comercianților locali de gresie si faianta 60×120 cm. Aceste dimensiuni sunt ideale pentru a se integra ușor și armonios în orice tip de baie. CeraMall oferă o selecție generoasă de modele din care poți achiziționa variantele dorite. Găsirea reperelor reprezentative pornește de pe magazinul online dedicat vânzării a astfel de produse www.ceramall.ro, dar și din showroom-ul de gresie si faianta 60×120 cm, aflat în București, pe Bulevardul Timisoara 80 B (intrarea din Valea Cascadelor prin strada Liniei). În acesta din urmă, consilierii prezenți pot sugera cele mai vândute produse, pot explica avantajele și calitatea anumitor materiale și tipul încăperii în care se potrivesc cel mai bine.

În alegerea materialelor de interior pentru baie, primul principiu este cromatica. Asocierile de culori în contrast delimitează și evidențiază și mai bine anumite zone din baie. La alegerea plăcilor de gresie în baie, trebuie să ținem cont de funcționalitatea spațiului dar și de ceea ce dorim să acoperim. Gresia mată , de exemplu, este de preferat celei lucioase pentru că este aderentă și previne accidentarea prin alunecare. Pe de altă parte, gresia cu aspect lucios este foarte elegantă. Culorile trebuie selectate în funcție de personalitatea celor care folosesc spațiul, dacă vorbim de locuințe. Mai jos regăsești câteva posibilități pe care le ai la dispoziție și care se încadrează în noile tendințe, dacă vrei să faci o redecorare în adevăratul sens al cuvântului, nu doar o schimbare de culoare.

ceramall amenajarea baii

Combinații creative între plăci mate și lucioase de gresie si faianta 60×120 cm

Combinația mat-lucios este una din tendințele dominante ale acestui an. Aceasta creează un aspect unic și discret, în același timp, datorită contrastului de texturi. Cel mai potrivit ar fi să alegi acest joc cromatic pe perete, cu ajutorul plăcilor mari de faianta 60×120 cm. Pentru gresia 60×120 cm, poți folosi o nunață din paleta cromatică aleasă pentru perete, astfel încât să se creeze o unitate și o legatură între zone. Totodată, plăcile cu diferite imprimeuri sunt foarte apreciate, deoarece seamănă mai mult cu un decor de fundal, creând unicitate în zona pe care o delimitează. Aceste modele grafice sunt adesea folosite pentru cabina de duș.

Rafinamentul marmurei în prim plan

Favorită de-a lungul anilor, marmura este una dintre piesele de rezistență și în acest sezon. Comercializată cel mai des în plăci mari de formă pătrată sau dreptunghiulară, marmura poate fi ușor de asortat cu restul mobilierului din baie sau chiar și din casă. Variantele de culori neutre sunt foarte ușor de adaptat în orice decor, iar cele cu striații creează un efect prețios în baie. Dacă simți că vrei să ieși puțin din tipare, optează pentru un model închis la culoare, chiar negru, pentru a da un aer misterios și stilat băii. Aspectul întunecat, dar extrem de elegant pe care îl obții cu marmura neagră, poate fi echilibrat prin accesorii, robinete, lavoare în culori în contrast. Pentru amenajările într-o anumită limită de buget se pot folosi plăci de gresie si faianta 60×120 cm care imită foarte bine aspectul marmurei și care se pot integra la fel de bine în spațiul căminului.

Lemn natur pentru un plus de confort

Utilizarea elementelor din lemn aduce un plus de căldură încăperii, fiind o tendință extrem de întâlnită chiar și în apartamentele mici. Se poate opta pentru panouri în zone fără contact direct cu apa, chiar și atunci când vorbim de un tip de lemn tratat pentru a fi rezistent la umiditate. Pentru a rezista în timp, panourile din lemn trebuie să fie prevăzute cu ventilație în partea din spate, tratate cu soluții sau uleiuri și șterse cu o cârpă moale, imediat ce au fost udate. În astfel de băi, care creează ideea de confort, se pot folosi și plante naturale pentru o experiență asemănătoare unei vizite la spa, dar și pentru o senzație de liniște și relaxare. Plantele trebuie alese ținând cont de expunerea la lumină, umiditatea ridicată și schimbările de temperatură. Există și specii care rezistă și în acest mediu, precum feriga, bambusul sau begonia.

Variantele de decor pentru băile anului 2023 sunt adaptate fiecărui tip de personalitate și preferință de design, iar opțiunile recomandate de gresie 60×120 cm, faianta 60×120 cm și parchet pentru această încăpere, la CeraMall sunt nelimitate și în diferite marje de buget, astfel încât orice baie poate beneficia de un nou aspect, anul acesta.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*