De ce sa ne izolam casa?
» Pentru un consum mai mic de combustibil, necesar pentru a va incalzi locuinta va prezentam in urmatorul nostru articol cum se realizeaza o termoizolatie cu polistiren. Termoizolarea casei are ca beneficiu reducerea pierderilor de caldura si drept urmare reducerea facturii la incalzire. Prin acest procedeu constructiv veti creste confortul din locuinta voastra.
Cu ce sa ne izolam casa?
» Pe piata materialelor termo-izolatoare exista mai multe tipuri de produse termoizolante, polistirenul fiind cel mai uzitat si cel mai accesibil atat ca pret de achizitie cat si ca manopera.
» Caracteristicile polistirenului: proprietati antifoc, antifonice si calitatile sale izolatoare, fac din acest produs cel mai cumparat si folosit material termoizolator.
» Un alt material foarte bun si utilizat pentru izolarea termica a unei cladiri este vata bazaltica, avand ca proprietati:
- reducerea pierderilor de caldura;
- proprietati termoizolatoare foarte bune;
- protectie antifonica;
- datorita faptului ca vata minerala respira, aparitia mucegaiului este stopata;
- proprietati ignifuge ridicate (clasa A1).
» Conform studiilor facute, anveloparea termica a unei case va duce la economii de pana la 50% la costurile de incalzire a unei case pe perioada rece a anului. Cu cat veti utiliza o grosime mai mare a stratului izolator, cu atat veti creste rezistenta termica iar pierderile de caldura vor fi mai mici.
» Polistirenul si vata minerala se gaseste in comert cu diverse grosimi, compozitii si densitati. Ideea este sa alegeti ce se preteaza casei si bugetului vostru. Noi recomandam stratul izolator sa aiba o grosime de minim 10cm iar densitatea minima a polistirenului sa fie EPS-70.
Etape izolare casa:
- montarea profilelor metalice de soclu;
- aplicare termosistem pe fatada cu adeziv;
- gaurire si montare dibluri;
- aplicare plasa armare cu adeziv sau masa de spaclu;
- finisare cu masa de spaclu;
- aplicarea unei vopsele decorative sau a unei tencuieli decorative.
Scule necesare pentru izolarea casei:
- ciocan normal si ciocan de cauciuc;
- cutter, cutit special sau ferastrau;
- masina de gaurit cu percutie (burghiu si mixer pentru adeziv);
- nivela, ruleta, dreptar, vinclu, creion (marker);
- scara, galeata, mistrie, gletiera, spaclu;
- bidinea pentru curatat peretii de praf;
- manusi si ochelari de protectie.
Sfaturi pentru izolarea casei:
- suprafetele peretilor, pe care se va realiza aplicarea termosistemului, trebuiesc foarte bine curatate de praf si alte substante pentru o cat mai buna aderenta a adezivului la stratul suport;
- aplicati colile de polistiren, vata minerala si adezivul conform datelor tehnice furnizate de producator.
Ce trebuie sa cumparati pentru izolarea casei?
- Coli de polistiren sau pachete de vata minerala bazaltica, care le gasiti la bax-uri de 0,5mc;
- Masurati suprafetele ce trebuiesc izolate, inmultiti cu grosimea ce o doriti si veti obtine cati metri cubi de material termoizolator veti avea nevoie pentru realizarea termoizolatiei;
- Adeziv pentru termosistem (la fel calculati cati saci veti avea nevoie in functie de consumul de adeziv pe metru patrat);
- Masa de spaclu;
- Tencuiala decorativa;
- Dibluri (6-10 buc. pe metru patrat);
- Profile metalice de soclu;
- Plasa de armare si coltare metalice.
Acestea fiind spuse, sa trecem la treaba!
Citeste urmatoarele articole despre izolarea casei!
Buna ziua, am construit o casa de bca ,acoperita cu tabla tip tigla …acum am ajuns la izolarea podului peste camerele de la mansarda.de sus in jos:am montat dulapi de 4cm peste grinzi,acum vreau sa prind sub dulapi polistiren expandat de 10 eps 70…apoi ramane un spatiu de 4 cmpana la tavanul de rigips! Sa mai adaug un rand de vata minerala? Sau e de ajuns izolatia ? In pod peste dulapi vreau sa mai pun un rand de osb,multumesc
Nu va recomand folosirea polistirenului ca izolatie interioara. Incercati sa inlocuiti polistirenul cu vata minerala de sticla.
Buna ziua,
Am o casa cu acoperis inalt, care tocmai a fost reparata in ultimele luni.
Am refacut acoperisul, structura de lemn si invelitoarea (tigla metalica), retencuit vreo 2 pereti, schimbat tavanele (inclusiv cele de rigips mai vechi, acum am rigips la toate).
As vrea ca in urmatorii 2-3 ani sa finisez si sa mobilez acoperisul, sa fac o camera si o baie de serviciu acolo.
(Pe exterior am polistiren EPS 100 grafitat)
Unde trebuie sa montez vata minerala?
Si in pod si la tavanul parterului? Doar la acoperis? Momentan la parter si apoi sa le mut in pod, cand plachez cu rigips?
Multumesc