Top 5 tipuri de gresie și faianță, la moda în 2023

top gresie si faianta 2023

Renovarea casei este unul dintre momentele importante din viață. Aceasta are menirea de a-ți face stilul de trai mai confortabil, mai plăcut și necesită multă implicare și creativitate. De aceea, este esențial să aloci timp pentru a căuta cele mai potrivite modele de gresie și faianță pentru a-ți transpune ideile în realitate.

Cel mai bine ar fi să ceri sfatul specialiștilor de la CeraMall înainte de a porni la drum, pentru ca rezultatul final să fie exact așa cum ți l-ai imaginat.

Consultă și tendințele actuale, dar ține cont și de dimensiunea spațiului pe care vrei să îl renovezi și de celelalte elemente din casă pentru ca, la final, să existe o unitate între toate. Nu uita că uniformitatea poate fi obținută cu ușurință prin alegerea mobilierul, prin tipul de iluminare, prin culori, materiale și texturi ale elementelor combinate.

Dacă online ți se pare greu să iei o decizie, atunci poți să vizitezi showroom-ul din București, situat pe Bulevardul Timișoara 80 B (intrarea din Valea Cascadelor prin strada Liniei) unde ai posibilitatea să descoperi mai multe modele de gresie și faianță, dar și nuanțele disponibile, astfel încât să îți faci o idee cât mai clară asupra decorului. Folosește ideile de mai jos ca reper în căutările tale, dacă vrei ca designul casei tale să fie unul desăvârșit.

gresie si faianta ceramall

Efectul incredibil al marmurei

Marmura este una dintre alegerile cu care nu poți să dai greș datorită aspectului său atemporal și elegant. Aceasta conferă un aspect luxos încăperii, este rezistentă și pune în valoare orice spațiu în care este folosită. Totuși, de-a lungul timpului, tehnologia de proiectare a plăcilor a avansat, astfel că, aceasta poate fi înlocuită ușor cu gresia porțelanată, cu aspect de marmură. Cu siguranță nu vei da greș cu gresia alba sau gresia gri, ale căror nervuri imită incredibil de realist marmura și pe care le poți monta pe pardoseală sau pereți, în combinații care să transforme camera într-o zonă în care să te regăsești.

Dacă vrei să ieși puțin din tipare, atunci poți să optezi pentru varianta de gresie neagră, cu aspect lucios sau mat, în funcție de preferințe. Nu uita că poți echilibra nuanța închisă la culoare prin achiziționarea accesoriilor din cameră în nuanțe pastel.

ce gresie sa alegi in 2023

Versatilitatea plăcilor texturate

Una dintre tendințele care se mențin în materie de gresie și faianță, este placa texturată. Cel mai adesea este folosită pe perete și are rolul de a evidenția o anumită zonă, însă o poți folosi cu succes și pe podea. Alege gresie și faianță în nuanțe vii pentru a crea contrastul mult visat dar și pentru a da un suflu inedit încăperii prin combinare lor.

Lemnul, la un alt nivel

Plăcile de gresie și faianță cu aspect de lemn prind viață mai mult ca oricând atunci când vrei ca natura să fie un element principal în casa ta. Acesta sunt o alternativă excelentă la parchet și pot fi alegerea potrivită pentru living, baie și bucătărie, atunci când vrei să existe coeziune în locuință. De asemenea, au avantajul că se asortează cu orice stil de design, datorită aspectului atemporal care va dura ani de zile în tendințe.

Renașterea tablei de șah

Plăcile tradiționale de șah au revenit în atenția specialiștilor, pentru jocul cromatic vizual pe care îl oferă. Ai posibilitatea să faci combinații care mai de care mai încântătoare și să te bucuri de asocieri de gresie albă cu gresie neagră sau să optezi pentru culori vibrante și moderne, care să redea o notă grafică spațiului.

Mirajul cărămizii

Folosit pentru a crea compoziții unice, aspectul de cărămidă este o alegere de bază pentru multe persoane, deoarece plăcile se pot monta orizontal sau vertical, lăsând astfel loc imaginației să creeze lucrări unice. Se poate folosi la interior, dar și la exterior, ceea ce oferă o lejeritate în amenajare.

logoceramall

Spre exemplu, la interior poți îmbina plăci de faianță gri cu unele pământii pe peretele din bucătărie, și să le evidențiezi prin combinarea accesoriilor clasice, cu blaturile de lemn, pentru un aspect rustic. La exterior, gresia poate fi vedeta unei terase, alături de mobilierul în nuanțe calde, pentru a intensifica acel sentiment de căldură.

Articol scris și publicat de către ranjakmedia.ro

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*