Transformare pod in mansarda

intrebari si raspunsuri

Pot izola interior cu vata minerala?

Intrebare de la: Tanase Romeo pe adresa redactiei

Buna seara.

Ași dori sa transform podul casei într-o mansarda locuibila L12m l 4.20m. Podul actual este intr-o singură apa partea cea mai înaltă fiind de aproximativ 3.80m iar cea mai joasa de 80cm.

Ași dori sa modific înclinația acoperișului iar partea de 80 cm sa o ridic la 2 m! Ce părere aveți?

Multumesc anticipat

 

Raspunsul redactiei:

» Buna ziua. Din punctul nostru de vedere puteti modifica inclinatia acoperisului, doar ca o sa fie destul de costisitoare aceasta transformare a acoperisului. Dar sa stiti ca puteti folosi si actuala structura a podului pentru a fi transformata in mansarda locuibila, chiar daca are o latura la inaltimea de 80cm.

» Va prezentam cateva imagini mai jos ca sa va faceti o idee cum puteti amenaja si mobila o mansarda cu laturile mai putin inalte.

amenajare mansarda

» Daca mai aveti si alte nelamuriri ne puteti scrie in sectiunea de comentarii aflata in partea de jos a paginii.

8 Comments

 1. Buna seara,
  Va multumesc pt sfat!
  Doresc schimbarea înclinație la acoperis si ridicarea acestuia la 2 m in partea.de.jos deoarece lipit de această construcție se află o terasă de 7m/6 m pe care doresc sa o leg cu această mansarda…iar actualul pod sa il transform în două dormitoare si o camera de zi plus o baie.
  Care ar fi costurile pt aceasta modificare?
  Multumesc anticipat,

  • Am inteles…in cazul acesta se justifica inaltarea acelei laturi.
   Din punct de vedere al costurilor doar o firma de constructii va poate face un deviz de lucrari in urma unor masuratori exacte din locatie.
   Veti avea de demontat invelitoarea acoperisului, apoi ridicata acea latura pe niste popi din lemn, eventual daca capriorii sunt buni ii puteti folosi pe aceeasi, apoi montata invelitoarea la loc, si placarea peretilor rezultati cu OSB.
   Apoi pentru a o face locuibila va trebui sa o izolati cu vata minerala la interior si pe exterior polistiren sau vata bazaltica.

 2. Buna ziua,
  Cred ca o sa aleg varianta sugerată de dumneavoastra pt mansarda… fara sa mai schimb înclinația acoperisului, voi face p lucarna pentru a lega mansarda de terasă!
  Plafonul este pe grinzi si se aude destul de tare jos, întrebarea mea ar fii cum îl pot izola fonic cat mai bine? Care sunt sfaturile dumneavoastra!?
  Multumesc anticipat!

  • Solutia care a dat rezultate la foarte multi dintre cititorii nostri a fost placarea pardoselii cu polistiren extrudat de 2-3cm, apoi turnarea unei sape din beton, folie si parchet.

 3. Buna ziua,

  Va cer parerea in legatura cu amenajarea podului casei. L=l=10m, Inaltimea foartea generoasa, in mijloc sunt vreo 4m.
  Intrabrile sunt:
  -unde si la ce inaltime se recomanda montarea luminatoarelor? Pe sud e un cos la 1/3 fata de coltul din dreapta, pe est e un cos la mijloc.
  -podeaua e facuta din barne groase de stejar, pe care sunt batute blani aproape lipite una de alta, tot din stejar. Ce greutate maxima se recomanda pe ele? Podul e plin de haine pe umerase puse pe sarma in forma de patrat in mijlocul lui
  -izolarea indicata este cu vata de sticla, folie si OSB/gipscarton?

  Va multumesc pentru timp!
  Astept raspunsi si sugestii

  • Buna ziua.
   In general ferestrele de mansarda se instaleaza la o inaltime de circa 1,60m – 2,00m fata de podea, astfel incat din pozitia stand in picioare sa puteti vedea lejer afara si sa actionati cu usurinta sistemul de inchidere-deschidere al ferestrelor.
   Daca pardoseala e facuta din dulapi de 5cm, iar distanta dintre barne nu este mai mare de 60-70cm, puteti aseza orice corp de mobilier doriti. Nu vor fi probleme de sustinere.
   Ca izolare va recomandam folosirea a 2 straturi de 10cm de vata. Un strat de vata dispus intre capriori, iar celalalt strat de vata dispus perpendicular peste primul, integrat de preferinta in structura de prindere a gipscartonului. Si bineinteles folosita folie bariera de vapori, sau vata sa fie caserata cu folie de aluminiu.

 4. Buna ziua. Vreau sa construiesc o casa cu mansarda si nu am solutii cum sa fac mansarda si acoperisul. La mansarda vreau 2 dormitoare si baie. Parterul este 10 x 8,5 m. Multumesc!

 5. bună ziua!am un acoperiș cu partea cea mai inalta de 1,90 m în forma de v cu o lățime de 5 m…ce posibilitate as avea sa fac 2 dormitoare pe o lungime de 7m… dacă este sa stricat acoperișul ce costuri ar fi?

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.