Transformare pod in mansarda

Pot izola interior cu vata minerala?

Intrebare de la: Tanase Romeo pe adresa redactiei

Buna seara.

Ași dori sa transform podul casei într-o mansarda locuibila L12m l 4.20m. Podul actual este intr-o singură apa partea cea mai înaltă fiind de aproximativ 3.80m iar cea mai joasa de 80cm.

Ași dori sa modific înclinația acoperișului iar partea de 80 cm sa o ridic la 2 m! Ce părere aveți?

Multumesc anticipat

Raspunsul redactiei:

» Buna ziua. Din punctul nostru de vedere puteti modifica inclinatia acoperisului, doar ca o sa fie destul de costisitoare aceasta transformare a acoperisului. Dar sa stiti ca puteti folosi si actuala structura a podului pentru a fi transformata in mansarda locuibila, chiar daca are o latura la inaltimea de 80cm.

» Va prezentam cateva imagini mai jos ca sa va faceti o idee cum puteti amenaja si mobila o mansarda cu laturile mai putin inalte.

» Daca mai aveti si alte nelamuriri ne puteti scrie in sectiunea de comentarii aflata in partea de jos a paginii.Transformare pod in mansarda
4.7 (93.33%) 3 votes

4 Comments

 1. Buna seara,
  Va multumesc pt sfat!
  Doresc schimbarea înclinație la acoperis si ridicarea acestuia la 2 m in partea.de.jos deoarece lipit de această construcție se află o terasă de 7m/6 m pe care doresc sa o leg cu această mansarda…iar actualul pod sa il transform în două dormitoare si o camera de zi plus o baie.
  Care ar fi costurile pt aceasta modificare?
  Multumesc anticipat,

  • Am inteles…in cazul acesta se justifica inaltarea acelei laturi.
   Din punct de vedere al costurilor doar o firma de constructii va poate face un deviz de lucrari in urma unor masuratori exacte din locatie.
   Veti avea de demontat invelitoarea acoperisului, apoi ridicata acea latura pe niste popi din lemn, eventual daca capriorii sunt buni ii puteti folosi pe aceeasi, apoi montata invelitoarea la loc, si placarea peretilor rezultati cu OSB.
   Apoi pentru a o face locuibila va trebui sa o izolati cu vata minerala la interior si pe exterior polistiren sau vata bazaltica.

 2. Buna ziua,
  Cred ca o sa aleg varianta sugerată de dumneavoastra pt mansarda… fara sa mai schimb înclinația acoperisului, voi face p lucarna pentru a lega mansarda de terasă!
  Plafonul este pe grinzi si se aude destul de tare jos, întrebarea mea ar fii cum îl pot izola fonic cat mai bine? Care sunt sfaturile dumneavoastra!?
  Multumesc anticipat!

  • Solutia care a dat rezultate la foarte multi dintre cititorii nostri a fost placarea pardoselii cu polistiren extrudat de 2-3cm, apoi turnarea unei sape din beton, folie si parchet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*