Tratament naturist parodontoza
» Dintii nostri sunt 32 de eroi care in fiecare zi se lupta cu multi dusmani cum ar fi: bacteriile, microorganismele si resturile alimentare. Insa dintii nu pot face fata singuri fara ajutorul nostru, de aceea, daca nu-i ajutam, acestia se vor imbolnavi, iar una din cele mai insidioase este parodontoza (paradontoza).
» Paradontoza incepe imperceptibil ca boala, dar rezultatul sau este unul deplorabil deoarece, in unele cazuri, dintii efectiv se desprind si cad. Conform statisticilor, prevalenta acestei boli nu este una inferioara cariilor, iar efectul negativ asupra danturii este de cel putin 2 ori mai mare.
» Tratamentul bolii parodontale trebuie efectuat sub supravegherea unui specialist, deoarece parodontoza insasi este etapa finala a bolii gingivale. De aceea, tratamentul paradontozei cu plante naturiste trebuie efectuat impreuna cu un tratament profesional realizat de un medic specialist.
Paradontoza simptome
» Deci, ca sa fim mai expliciti, paradontoza inseamna defapt o degenerare a tesuturilor care ne fixeaza dintii in gura, iar daca aceasta degenerare nu este oprita la timp, ea poate duce la mobilitatea si caderea tuturor dintilor din gura.
» Haideti sa vedem cateva simptome ale acestei boli:
- sangerarea gingiilor, in special in timpul efortului cum ar fi: mestecarea alimentelor solide sau periajul;
- senzatii de mancarime si pulsatii sub gingie;
- respiratie urat mirositoare (halitoza, halena) chiar si dupa procedurile de igiena;
- mucoasa de langa dinti isi schimba culoarea;
- depozite de tartru pe smaltul dintilor;
- buzunare parodontale – apare mobilitatea dintilor.
Simptomele unei forme cronice a paradontozei
- inflamatia si umflarea gingiilor;
- mucoasa capata o culoare rosie stralucitoare;
- descarcarea puroiului din pungile parodontale;
- dureri severe palpitante;
- slabiciune, stare generala de rau si chiar si stari de febra sunt posibile uneori.
Parodontoza cauze
» Pentru a intelege mai bine aceasta boala trebuie sa vedem si sa intelegem si care sunt cauzele acesteia:
- cea mai frecventa cauza este o igiena orala inadecvata. Resturile alimentare care cad sub gingii provoaca formarea de microbi si dezvoltarea inflamatiei;
- consumul de alimente sarace in vitamine si oligoelemente;
- complicatii ale gingivitei si a stomatitei;
- imunitate slabita, boli cronice (diabet zaharat);
- apropierea foarte stransa a dintilor unul fata de celalalt;
- alergie la preparate medicale si chimice.
Tratament paradontoza naturist
» Foarte multe persoane vor sa afle cum pot trata parodontoza in mod homeopat, fara sa mai ajunga la un doctor. Insa trebuie sa va informam intr-un mod foarte serios si responsabil ca tratamentele naturiste vor ameliora durerile dar nu vor reusi sa trateze aceasta boala. Deci intr-un final tot va trebui sa ajungeti la un medic specialist.
» Mai departe va voi prezenta cateva remedii naturiste pentru paradontoza:
- faceti masaj zilnic cu aloe sau cu lamaie, tonifiind astfel gingiile;
- mestecati zilnic cate 5 grame de propolis solid;
- mestecati incet radacina de obligeana (Acorus calamus);
- clatiti gura de 3 ori pe zi cu macerat rece de salvie;
- luati in gura de 3 ori pe zi pulbere de tataneasa si tineti-o in gura circa un sfert de ora dupa care clatiti cu apa;
- ungeti zilnic gingiile cu tinctura de usturoi si miere de albine;
- mestecati zilnic o radacina de hrean proaspat, care va provoca un aflux de sange crescut datorita functiilor sale revulsive;
- masati zilnic gingiile cu ulei de masline.
Ceaiuri pentru parodontoza
» Parodontoza poate fi ameliorata cu ajutorul ceaiurilor din plante medicinale, prin clatirea si spalarea gurii de cateva ori pe zi timp de 3-4 luni. Iata ce ceaiuri sunt recomandate pentru lupta impotriva paradontozei:
- ceai de scai vanat;
- ceai de cretisoara;
- ceai de salvie;
- ceai de tataneasa;
- ceai de porumb;
- ceai de troscot;
- ceai din coaja de stejar.
» Puteti folosi aceste ceaiuri impotriva paradontozei, insa prevenirea acestei boli este mult mai indicata decat tratarea. Daca doriti sa nu aveti de aface cu aceasta boala este bine sa respectati urmatoarele:
- ingrijire dentara: periaj dimineata si seara;
- folositi ata dentara si apa de gura dupa fiecare masa;
- examen medical regulat la un cabinet de stomatologie;
- tratamentul la timp al bolilor gingivale;
- o imunitate crescuta este cheia succesului impotriva oricarei boli, deci mancare sanatoasa, somn si odihna de calitate si cat mai putin stres;
- utilizarea alimentelor solide bogate in vitamine si minerale: mere, morcovi, paine integrala, produse lactate.
Tratament paradontoza profesional
» Stomatologia profesionala implica un tratament complex al acestei boli, de lunga durata dar si eficient in acelasi timp.
1. Consultatia medicala este primul pas. Medicul va stabili un diagnostic precis si va determina planul de tratament, iar dupa realizarea unei radiografii acesta va putea raspunde la cateva intrebari importante cum ar fi:
- este posibil sa va salvati dinti sau nu;
- cum se trateaza paradontoza;
- cat costa procedurile;
- cat dureaza tratamentul.
2. Curatarea profesionala a tartrului prin diverse procedee specifice care va vor curata dintii eliminand riscul de inflamatii produs de tartru.
3. Tratament medical – terapia impotriva inflamatiilor se realizeaza in doua moduri: tratament local si tratament la domiciliu. Medicul va folosi o solutie antiseptica pentru a spala buzunarele parodontale, iar apoi va va prescrie pentru o acasa utilizarea anumitor medicamente, clatiri cu diverse solutii speciale si folosirea anumitor paste de dinti.
4. Tratament chirurgical. In unele cazuri in care atrofia tesutului osos este extrem de avansata sau buzunarele parodontale sunt extrem de adanci se poate ajunge la interventii chirurgicale. Acestea sunt cele mai radicale metode care necesita un nivel ridicat de profesionalism din partea unui medic.
5. Folosirea unei proteze. Protezele sunt folosite pentru a restabili functia de mestecat in lipsa dintilor. Astfel veti putea din nou sa va alimetati in mod normal si sa puteti zambi din nou.
Concluzie
» Astfel v-am prezentat ce este parodontoza, cum se vindeca si ce trebuie sa faceti pentru a preveni aparitia acesteia. Acum aveti suficiente informatii pentru a va proteja de aceasta boala neplacuta. Asadar va doresc un zambet sanatos si o zi cat mai frumoasa!
Fii primul care adauga un comentariu!