Tratamentul problemelor tiroidei

tiroida

Tratamentul problemelor tiroidei

» Principalele situatii morbide care va afecteaza tiroida sunt: hiperactivitatea, hipoactivitatea, inflamatia si aparitia unor excrescente.

» Tiroida este o glanda mica si puternica asezata in fata, la baza gatului. Are doi lobi (sau parti) principali, cate unul de fiecare parte a traheei dvs. legati printr-un ingust pod ce face trecerea pe deasupra traheei.

» Tiroida va controleaza metabolismul corpului, adica ritmul in care celulele din tot organismul ard energia. Din acest punct de vedere o puteti compara cu un termostat. Daca tratamentul e prea ridicat, celulele dvs. ard mai multa energie decat ceea ce corpul dvs. poate produce comod drept “foc” substanta energetica. In acest caz, tiroida dvs. este hipoactiva.

Cum sa recunoasteti hipertiroidia
» In acest caz, metabolismul corpului dvs. este supravoltat. Tot corpul face ore suplimentare si consuma toata energia disponibila.

Cum sa recunoasteti hipotiroidia
» Hipotiroida poate incepe lent, aproape imperceptibil. Incep sa vi se incetineasca activitatile, nu mai puteti merge prea mult fara sa va pierdeti suflul, nu puteti merge prea repede nici macar pe distante scurte. Incepeti sa va ingrasati in timp ce pofta de mancare va scade.

Cum sa descoperiti o inflamatie a tiroidei (tiroidita)
» Tiroidita este mai degraba rara. Nimeni nu stie cu adevarat care este cauza acestei boli, dar ar putea rezulta dintr-o infectie a capului sau gatului sau chiar dintr-o infectie virala localizata intr-o oarecare parte a corpului.

Tratamentul excrescentelor tiroidiene

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

» Cea mai frecventa excrescenta privind tiroida este de departe gusa. Este o masa de marime mica, mijlocie sau mare ce afecteaza o parte sau ambele parti ale glandei. Este neteda si regulata si nu produce alte tulburari decat cele provocate de marimea ei.

» Uneori are asemenea proportii, incat jeneaza respiratia si trebuie operata. Daca respiratia e normala, nu exista nici un motiv de a face ceva pentru a inlatura gusa, doar daca nu e prea jenant din punct de vedere estetic.

» Orice tumoare sau protuberant care creste si care nu intereseaza decat o parte a tiroidei si care pare izolata in mijlocul a ceea ce in mod normal ar trebui sa fie tesutul tiroidei normal merita un examen urgent.

® Poti citi si: Catina – adjuvant natural pentru bolile ficatului

Analize ale sangelui pentru tiroida

» A fost o vreme cand nu se folosea aproape nimic altceva decat metabolismul bazal pentru a se pronunta asupra activitatii tiroidiene. Era un test in timpul caruia pacientul era pus sa respire printr-un tub o anumita cantitate de oxigen care era masurata cu grija. Plecand de la aceasta, se calcula activitatea tiroidiana.

tratament glanda tiroida

» Aceasta metoda este foarte imprecisa si s-a descoperit ca de multe ori conducea la concluzii eronate. Noile analize ale sangelui sunt mult mai simple si mult mai putin susceptibile sa determine astfel de erori si cel putin la fel de economice.

Disclaimer CasaSiDesign consulta un medic

Despre Ilinca 32 Articole
Buna, sunt Ilinca - editor CasaSiDesign.ro si cred din toata inima ca plantele medicinale sunt un dar de la Dumnezeu. Vezi ce proprietati vindecatoare au planetele medicinale pentru sanatatea noastra!

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.