Trucuri naturale pentru micile probleme de sanatate

trucuri naturale pentru mici probleme de sanatate

Trucuri naturale pentru micile probleme de sanatate

» Nişte trucuri simple care te vor ajuta să rezolvi micile probleme de sănătate!

Dureri de cap, migrene
» Este suficient să-ţi cufunzi picioarele timp de 10 minute într-un lighean cu apă rece, seara, înainte de culcare. De îndată ce picioarele au fost scoase din apă circulaţia sanguină va fi activată, atenuând durerile de cap.

Herpes
» O soluţie simplă şi eficientă ca herpesul să dispară! Este suficientă aplicarea unei pungi de gheaţă direct pe herpes timp de o jumătate de oră (în tot acest timp uită-te la un film, relaxează-te…mai ales că herpesul îşi face apariţia după o perioadă de stres, oboseală). În 24-48 de ore vei scăpa de herpesul dizgraţios!Alt truc: încă din momentul în care începi să simţi mici înţepături (primele semne că herpesul îşi face apariţia) taie un căţel de usturoi în două şi freacă zona afectată cu usturoiul…nu este un miros prea plăcut dar este o metodă eficientă!

Extragerea unei aşchii
» Înainte de a extrage o aşchie din mână sau din picior trebuie dezinfectată zona bine bine. Aplică apoi o compresă impregnată în ulei de migdale dulci (dacă nu ai, atunci în ulei de măsline) pentru a unge zona şi pentru a-i permite aşchiei să iasă mai uşor din piele. Înainte de a scoate aşchia cu ajutorul unei pensete, dezinfectată în prealabil, freacă partea afectată cu un cub de gheaţă (extragerea ei nu va mai fi atât de dureroasă).

Picioare grele
» Senzaţia de picioare grele la sfârşitul zilei este extrem de frecventă mai ales în sezonul estival. Duşuri scoţiene – trece peste picioare, alternativ, jeturi de apă rece şi caldă. La început, cu apă caldă, timp de 3 minute, apoi cu apă rece tot timp de 3 minute. Această operaţie o vei repeta de 3 ori.

» Infuzie de frunze vie roşie – opăreşte o linguriţă de frunze uscate cu o cană de apă. Lasă 10 minute apoi strecoară. Bea 4 căni pe zi, timp de o lună.

Mâini crăpate
» Iată un preparat care îţi va catifela mâinile: într-un bol, amestecă 2 linguri de ulei de măsline şi 2 linguri de pudră de argilă. Adaugă o lingură de apă. Amestecă şi aplică pasta obţinută pe crăpături. Lasă să acţioneze o jumătate de oră apoi clăteşte cu apă. Aplică acest preparat o dată pe săptămână.

» Laptele cald calmează usturimea provocată de mâinile crăpate, aşa că, în fiecare seară, masează-ţi mâinile cu lapte cald!

Scurgeri nazale
» Pentru a scăpa de scurgerile nazale provocate de răceală varsă câteva picături de esenţă de eucalipt într-un pahar cu apă pe care îl vei pune pe noptieră, pe dulap sau în camera copiilor. Eucaliptul permite degajarea căilor respiratorii şi curăţă aerul ambiental.

Disclaimer CasaSiDesign consulta un medic

Despre Ilinca 32 Articole
Buna, sunt Ilinca - editor CasaSiDesign.ro si cred din toata inima ca plantele medicinale sunt un dar de la Dumnezeu. Vezi ce proprietati vindecatoare au planetele medicinale pentru sanatatea noastra!

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


error: Alert: Text protejat prin CopyScape!!!