Utilizarea acidului citric in gospodarie

Utilizarea acidului citric in gospodarie

Acidul citric este un produs foarte util in gospodarie. Se foloseste pentru combaterea petelor de grasime, prafului si mucegaiului. Cu toate acestea, poti folosi si altfel aceasta compozitie, despre asta vom vorbi in randurile ce urmeaza.

Acidul citric este capabil sa reduca pH-ul diferitor produse. In plus, acest acid reduce capacitatea bacteriilor de a se reproduce si, de asemenea, reduce probabilitatea raspandirii mucegaiului.

Apa cu acid citric este foarte eficienta pentru curatarea prafului si a murdariei. Din acest motiv, aceasta substanta este utilizata pe scara larga in fabricarea compozitiilor de curatare.

Curatarea adezivului, grasimii, indepartarea depunerilor, dezinfectarea suprafetelor, spalarea geamurilor, spalarea instalatiilor sanitare, precum si indepartarea petelor de vin – acidul citric va ajuta la toate acestea.

In cele mai multe cazuri, este suficient sa diluati acidul cu apa si sa il aplicati pe suprafata.

acid citric in gospodarie

Pentru a curata gresia si sticla (precum si alte suprafete similare), este suficient sa pregatiti aceasta solutie: se ia o lingura de cristale de acid citric la un pahar de apa. Ingredientele se amesteca bine.

Compozitia de curatare se aplica pe suprafata cu un burete obisnuit sau chiar cu o carpa. Dupa aplicare, suprafata trebuie lasata in aceasta stare timp de 10-15 minute, dupa care solutia trebuie spalata cu apa curata.

In unele cazuri poate fi necesar sa frecati compozitia cu un burete. Puteti folosi si o sticla cu pulverizator pentru a aplica solutia de lamaie.

Acidul citric este deosebit de bun la indepartarea petelor obisnuite si a celor grase, ceea ce il face un instrument indispensabil in bucatarie, precum si in timpul curatarii sezoniere a geamurilor din casa.

De asemenea, puteti utiliza acid citric in timpul spalarii, inclusiv pentru ingrijirea masinii de spalat. Gospodinele cu experienta recomanda sa luati 60 g de cristale de acid citric si sa le turnati in compartimentul pentru praf de spalat. Dupa aceea, ar trebui sa selectati un mod simplu de spalare si, de asemenea, sa setati temperatura la minim 60 de grade. Dupa toate acestea, ramane doar sa incepeti procesul de spalare.

Nu este recomandat sa folositi aceasta metoda de eliminare a calcarului din masina de spalat mai des de o data la 6 luni.

Despre Irina 203 Articole
Buna! Sunt Irina si scriu pentru a aduce un folos cititorului. Imi doresc ca familiile romane sa fie fericite si informate, caci un popor educat este un popor puternic! Incerc sa aduc cat mai multe informatii utile in fiecare articol.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.