Varza – un medicament natural

varza beneficii

Varza – un medicament natural

» Continand foarte multe vitamine, mai ales Vitamina C si avand un continut foarte bogat de calciu, fosfor, seleniu si multe altele, varza este aliatul ideal pentru sanatatea voastra.

» Varza este un aliment care contine foarte putine calorii si este o sursa excelenta de fibre care asigura buna functionare a sistemului nostru digestiv.

» Varza este celebra si datorita proprietatilor sale remineralizante, dezinfectante si datorita faptului ca intareste sistemul imunitar si este un antiseptic pulmonar.

» Deoarece contine iod, varza nu este insa recomandata persoanelor care sufera de hipertiroida. In schimb, aceasta este foarte recomandata in regimul celor care sufera de insuficienta tiroidiana.

varza de vanzare

La ce este buna varza?

husacheieauto

» Varza este deci aliatul vostru ideal in urmatoarele cazuri:

  • Retentie de apa: Consumati in mod regulat varza cruda sau varza fiarta.
  • Constipaţie: Beti inainte de masa o ceasca din apa in care s-a fiert varza.
  • Eczema: Consumul regulat de varza cruda sau de varza fiarta imbunatateste aspectul pielii voastre. Ideal ar fi sa faceti o mica cura cu suc proaspat de varza pe care l-ati obtinut prin punerea frunzelor de varza in robotul de bucatarie sau in storcatorul de fructe. Beti un pahar sau doua pe zi.
  • Dureri musculare, reumatism si guta: Consumati in mod regulat varza cruda sau varza fiarta. Este recomandat si in acest caz sa faceti o mica cura cu suc proaspat de varza, dar de aceasta data, daca va vine greu sa beti sucul de varza, nu ezitati sa combinati varza cu alte legume, cum ar fi rosiile sau morcovii.
  • Ulcer la stomac: O cura cu suc proaspat de varza are in acest caz niste efecte spectaculoase. Un celebru profesor american a ajuns la concluzia ca tratamentul cel mai eficient in caz de ulcer la stomac este sucul de varza.
  • Bronsita: Beti 3-4 linguri de sirop de varza pe baza de suc de varza.

Sirop impotriva tusei “grase” sau productive

» Cum trebuie sa procedati: stoarceti frunzele de varza iar sucul obtinut puneti-l la fiert cu o cantitate egala de miere. Indepartati spuma, iar din amestecul obtinut consumati 3-4 linguri pe zi.

Varza ca leac – beneficii

  • laxativ si va ajuta si sa slabiti. Consumul de varza cruda sau fiarta de doua ori pe saptamana va va ajuta la stabilizarea functiei colonului, la reglarea intestinelor, eliminand in acelasi timp apa care este in plus in organismul nostru.
  • varza regleaza metabolismul zaharului si a grasimilor. Supa cu varza este foarte renumita deja in cadrul curelor de slabire.
  • varza favorizeaza productia de globule rosii, fiind deci si anti-anemica.
  • varza contine faimoasa vitamina U care favorizeaza cicatrizarea mucoaselor, mai ales in cazul ulcerului gastric.
  • frunzele crude sunt foarte eficace in caz de afectiuni bronsice sau pulmonare, acestea calmand si durerile cauzate de artroza.
  • cataplasmele cu frunze de varza sunt ideale contra ulcerului varicos sau a reumatismului.

varza kale suc

Varza in medicina populara naturista

» Varza este cunoscuta ca o sursa buna de acid ascorbic. O suta de grame de frunze de varza contin pana la 50mg de vitamina C. In timpul depozitarii, rezerva scade. Dupa 3 luni de depozitare a verzelor in pivnita, se prezinta un sfert din cantitatea de acid ascorbic din varza, iar dupa o jumatate de an de depozitare, mai mult de o treime.

» In plus fata de vitaminele A, C, B1, B6, K, P si U, varza mai contine in compozitia sa o multime de alte substante utile pentru organism. In special, acestea sunt microelemente cum ar fi: sulf, fosfor, potasiu si calciu.

» Potasiul este capabil sa mentina functionarea completa a muschilor inimii, sa previna formarea cheagurilor de sange si sa reduca nivelul colesterolului din sange. Calciul si fosforul contribuie la intarirea dintilor, oaselor, parului si unghiilor.

» Varza este considerata o planta medicinala din timpuri stravechi. Chiar si in antichitate, a fost folosita de oameni pentru tratamentul bolilor hepatice, plamanilor si a diferitelor tipuri de ulcere. Sucul proaspat de varza ajuta foarte bine si in tratamentul ulcerelor gastrice si duodenale, precum si a gastritei. In plus, varza contine carbohidrati in cantitati mari, ceea ce il face de neinlocuit in diabetul zaharat.

» Compresele de varza sunt utilizate pe scara larga pentru eliminarea puroiului din pielea bolnava. Se prepara prin coacerea frunzelor mari de varza si se aplica presat cu o fasa pe zona afectata. Deasupra frunzei de varza coapte se pune o alta frunza, inmuiata in prealabil in suc de lamaie sau floarea-soarelui. Pentru a elimina complet puroiul, compresele de varza sunt schimbate la fiecare trei ore.

» Varza poate fi utila persoanelor care sufera de obezitate. Aceasta contine acid tartronic, care impiedica dezvoltarea acestei “boli”. Oamenii care sunt ingrijorati de excesul de greutate proprie le este recomandat sa bea zilnic suc de varza proaspata sau varza murata.

varza alba de toamna

Marirea sanilor cu varza

» Poate parea ciudat dar din punct de vedere stiintific este adevarat. Cresterea sanilor este stimulata de prezenta acidului folic in varza. Insa cantitatea de acid folic ce se regaseste in varza, fiind destul de mica, este necesar a se consuma zilnic mai multe cotoare de varza pentru a se vedea efecte vizibile imediate. Prin urmare, in aceasta situatie, acest beneficiu al verzei este inca relativ.

» Dupa cum puteti observa varza are foarte multe beneficii pentru sanatate dar cu toate astea este recomandat ca inainte de utilizarea acesteia pentru diverse remedii naturiste sa consultati un specialist in domeniu.

Despre Petronela 49 Articole
Buna, sunt Petronela - editor CasaSiDesign.ro si cred din toata inima ca plantele medicinale sunt un dar de la Dumnezeu. Vezi ce proprietati vindecatoare au planetele medicinale pentru sanatatea noastra!

3 Comments

  1. Intr-adevar varza are beneficii exceptionale, nu lipseste din casa noastra. Cel mai des mancam sub forma se salata. Mai nou am inceput sa mancam si varza kale, cel putin pentru noi a fost o noutate dar am citit ca are multe beneficii.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.