Yoga, un secret al frumusetii si al tineretii

yoga grup

Yoga, un secret al frumusetii si al tineretii

» Pe practicantii de yoga ii recunosti dupa postura corecta, dreapta, si forma fizica de invidiat, chiar si la varste inaintate. Cei care practica yoga par a avea nu doar secretul frumusetii, ci si pe cel al vietii relaxate si lipsite de stres.

» Yoga urmareste ca prin meditatie, asceza morala si exercitii fizice sa realizeze uniunea dintre fizic si mental, cuvantul < yoga > provenind din limba sanscrita si insemnand chiar < uniune >.

» Practicantii de yoga manifesta o atitudine pozitiva vizavi de viata si evenimentele ei, un respect de sine mai mare, sunt mai relaxati si mai optimisti decat restul persoanelor. Stresul si dezechilibrele emotionale sunt tratate cu succes prin yoga.

Variante de yoga

Banner Ford husa cheie auto webp

» De-a lungul timpului au aparut numeroase stiluri de yoga si este destul de dificil de precizat care este cea care aduce cele mai multe beneficii. Fiecare persoana trebuie sa hotarasca pentru ea ce tip de yoga poate practica, informandu-se evident in prealabil in legatura cu caracteristicile fiecarei variante in parte.

Iata insa care sunt patru din cele mai cunoscute tipuri de yoga:

  • Hatha yoga – este originara din India secolului al XV-lea si este o varianta cu miscari lente, blande, ce se concentreaza pe meditatie si respiratie. Este ideala pentru incepatori, pentru cei care vor sa deprinda principiile de baza ale yoga
  • Vinyasa – la fel ca si hatha yoga, vinyasa este foarte utila pentru a invata pozitiile de baza si respiratia corecta. Este foarte utila incepatorilor, dar si celor care au deprins deja miscarile de baza, pentru ca intareste corpul. De multe ori vinyasa imbina mai multe stiluri de yoga, instructorul avand libertatea de a alege miscarile efectuate
  • Bikram Yoga sau hot yoga (yoga fierbinte) se numeste asa pentru ca antrenamentele se desfasoara la temperaturi ridicate, de 40-45 de grade, o sedinta avand durata de aproximativ o ora si jumatate.
  • Ashtanga este o varianta de yoga ce se adreseaza in special celor avansati, fiind foarte solicitanta din punct de vedere fizic. Miscarile sunt rapide, la fel ca si trecerile dintr-o postura in alta. Practicantii de astganga yoga au o forma fizica de invidiat

de ce sa practici yoga

Lasa-te de fumat practicand yoga si meditatia

» Poate ca nu stiai, dar yoga si meditatia te pot ajuta sa te lasi de fumat. Se stie ca in perioada respectiva tendinta este de a fi iritabil si nervos si de a manca mai mult. Prin tehnicile de control a respiratiei si relaxare pe care le presupune practicarea de yoga, toate aceste neplaceri sunt cu mult diminuate.

» Asadar, yoga te ajuta sa iti controlezi greutatea, scapand de kilogramele in plus, dar si sa te relaxezi sau sa te lasi de fumat. Practicand constant yoga vei incepe cu siguranta sa te interesezi si de principiile alimentatiei corecte, pentru ca yoga presupune un stil de viata sanatos cu toate componentele lui.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


error: Alert: Text protejat prin CopyScape!!!