» La cererea cititorilor nostri am decis sa realizam un articol despre cele mai bune centrale termice pe gaz. Datorita faptului ca sunt foarte multe modele de centrale termice in condensare pe piata noastra, omului de rand ii este foarte greu sa hotarasca care este cea mai potrivita sursa de incalzire pentru locuinta sa. Asadar am hotarat sa venim in ajutorul lor cu un mic ghid si clasament al centralelor termice pe gaz, clasament bazat nu doar pe proprietatile tehnice ale centralelor cat si pe review-urile si parerile utilizatorilor de pe forumurile si paginile dedicate instalatiilor termice.

» Elementul cheie al sistemului de incalzire al unei case este cazanul sau centrala termica pe gaz. Functionarea corecta, in parametri, a unei centrale termice depinde foarte mult si de dimensionarea si instalarea corecta a acesteia. Puterea centralei trebuie corelata foarte bine cu suprafata de incalzit si implicit volumul de aer ce necesita incalzire, la care se adauga un aport de putere pentru prepararea apei calde menajere. Pentru a calcula necesarul termic va punem la dispozitie gratuit un Calculator Necesar Termic unde puteti calcula necesarul termic pentru fiecare incapere in parte.

top 10 centrale termice

» Vom incerca mai departe sa facem evaluarea celor mai bune centrale termice cat mai informativa si mai usor de inteles, astfel incat sa va fie foarte simplu sa alegeti cea mai potrivita centrala pentru locuinta voastra. Iata cele 10 centrale ce au intrat in topul cititorilor nostri:

Top 10 centrale termice de calitate la un pret bun

1. Centrala Ariston Alteas One Net

» Daca esti genul de om caruia ii place luxul atunci aceasta centrala termica este facuta special pentru tine. Design-ul redefinit in stil italian al gamei ONE se bazeaza pe materiale noi si linii inovatoare puse in perfecta armonie cu interfata de utilizare tehnologica pentru o utilizare cat mai simpla, confortabila si placuta. Datorita modului in care arata, aceasta poate fi amplasata oriunde, nemascat, aducand un plus in ceea ce priveste efectul vizual al unei incaperi.

» Panoul frontal al centralei termice este din sticla neagra securizata, rezistenta la zgarieturi si faptul ca este din sticla o face foarte usor de curatat si intretinut. Deasemenea sticla este tratata special pentru a rezista la temperaturi ridicate oferind o siguranta maxima in exploatare.

» Producatorul de centrale termice Ariston a reusit sa implementeze in acest model tot ce aveau ei mai bun, atat ca design cat si ca tehnologie. Este tot ce iti poti dori de la o centrala termica.

» Cand vine vorba de generatia noua de centrale termice in condensare cu conectivitate inteligenta si control complet al incalzirii, tot ce va putem spune este ca Alteas One reprezinta varful gamei de top. Este centrala termica care combina 4 tehnologii performante ale sistemului pentru o performanta exclusiva:

1. Incalzire durabila

Noul schimbator de caldura ExtraTech, patentat de catre cei de la Ariston, este inima tehnologiei de incalzire ONE, conceput special pentru a garanta performante de anduranta sigure in timp.

 • debit ridicat prin marirea sectiunii +142%;
 • inima tehnologiei condensarii;
 • garantia performantei indelungate.

2. Eficienta absoluta

 • Tehnologia condensarii ONE: accesorii de termoreglare pentru sporirea eficientei si a performantelor de condensare;
 • Sistem de aprindere: pentru a acorda performanta constanta de incalzire, sistem avansat de control si siguranta in orice conditii;
 • Sistem inovator de aprindere capabil sa detecteze automat tipul de gaz;
 • Clasa A+ de eficienta energetica.

3. Confort complet

Functii inovatoare pentru a personalizare cu usurinta orice nevoi:

 • Functia Auto: controlul temperaturii pentru un consum optimizat;
 • Functia Confort: produce apa calda menajera aproape instant, reducand astfel risipa de apa rece;
 • Programare orara integrata: programare saptamanala a incalzirii direct din interfata centralei termice;
 • Autodiagnoza: pentru intretinere si verificare periodica.

4. Conectare inteligenta

O noua generatie a conectarii pentru a controla cu usurinta centrala:

 • control de la distanta prin intermediul aplicatiei mobile Ariston Net;
 • raport energetic;
 • monitorizare on-line permanenta;
 • Wi-Fi integrat;
 • Senzor camera Cube inclus.

» Prea multe nu prea ar mai putea fi de spus despre aceasta bijuterie tehnologica, doar ca am mai vrea sa subliniem faptul ca cei de la Ariston au foarte mare incredere in acest tip de centrala oferind clientilor o Garantie de 7 ani. Da, ati citit bine...7 ani. Este singura centrala din Romania ce beneficiaza de o astfel de garantie, lucru ce spune destul de multe. Cum spunea un coleg de-al nostru din redactie, o cumperi, o pui pe perete si 7 ani nu te mai doare capul. Acum sa speram ca fiabilitatea centralelor termice Ariston sa nu ne dezamageasca in timp.

» Toate aceste aspecte prezentate mai sus fac ca Centrala Termica Ariston Alteas One sa conduca topul nostru datorita unui raport extraordinar intre tehnologie - consum - design - conectivitate - garantie - pret.

Centrala termica Ariston Alteas One Net

Centrala termica Ariston Alteas One Net

Caracteristici:

Centrala murala in condensare pe gaz sau gpl
- Raport de modulare 1:10
- Randament pana la 108%
- Silentioasa si compacta
- Dimensiuni L x l x h = 315 x 400 x 745mm
- Clasa de eficienta energetica: A+
- Garantie: 7 ani

Fiabilitate  5 stele

Randament5 stele

Consum5 stele

Garantie5 stele

Pret  4 stele

 

2. Centrala Viessmann Vitodens 050-W

» Al 2-lea loc in acest top, este ocupat tocmai de un model produs de catre vestitul producator de centrale termice Viessmann, si care este considerat unul din cele mai avantajoase din punct de vedere al eficientei sale de a produce energie termica si bineinteles al consumului pe care il are.

» Dupa o analiza amanuntita a centralei termice murale Viessmann Vitodens 050-W am realizat faptul ca acest model este cazanul ideal pentru inlocuirea centralei termice vechi, asta daca vrei un consum mai mic si facturi mai reduse la gaz.

» Un cititor de-al nostru ne-a scris intr-un mesaj ca inainte de montarea acestui model platea circa 800 de lei la incalzirea unei case de aproape 200mp, iar dupa ce si-a schimbat centrala veche de 11 ani facturile nu i-au venit mai mari de 500 de lei. Facand niste calcule simple rezulta o reducere de aproximativ 40% a facturii de incalzire, ceea ce este un lucru extraordinar, amortizarea investitiei intr-o centrala noua facandu-se destul de rapid.

» Consumul mic al acestei centrale termice pe gaz este datorat schimbatorului de caldura de inalta calitate, un schimbator Inox - Radial din otel inoxidabil care transforma foarte eficient energia consumata in agent termic. Randamentul acestei centrale Viessmann se ridica pana la 108,4% fiind clasificata cu 4 stele in ceea ce priveste eficienta enegetica.

» Asadar arzatorul cilindric din otel inoxidabil genereaza un consum redus de gaz, in acest fel nu doar ca vom avea facturi mai mici la incalzire dar vom ajuta si la protejarea mediului avand niste emisii CO2 mult mai mici datorita consumului mai mic de gaz.

» In ceea ce priveste puterea acestei centrale in condensare, producatorul o pune la dispozitia clientilor ca si cazan combi cu schimbator de caldura integrat, in 2 variante de putere :

 • 6,5 pana la 24 kW;
 • 8,8 pana la 33 kW.

» Astfel aceasta centrala termica este o optiune buna atat cand vorbim despre centrale termice de apartament cat si daca vrem sa o utilizam pentru incalzirea unei case de 200mp.

» Ca orice centrala termica noua si acest model se bucura de o automatizare conectata la un display digital, beneficiind de o functie de autodiagnoza ce poate remedia simplu si usor diverse erori ce pot aparea in timpul exploatarii. Operarea display-ului digital se realizeaza foarte usor prin intermediul tastelor bine dispuse, permitand astfel o setare rapida a temperaturii agentului termic cat si cel al apei calde menajere.

» Pentru a realiza o economie si mai mare la consumul de gaz, va recomandam sa racordati la aceasta centrala un termostat wireless digital care sa va permita sa programati centrala pe zile si ore. In acest fel veti avea un control absolut asupra centralei si veti reusi sa optimizati cat mai bine consumul in functie de necesitatile voastre pentru fiecare camera in parte.

» De departe cel mai important aspect privind achizitia acestei centrale termice murale pe gaz este raportul pret-calitate. De exemplu, la orice cautare pe internet folosind termenul pret centrala termica, vei putea gasi diferite recomandari privind raportul pret - calitate care este unul cu adevarat avantajos si de care multi au profitat la maxim, acum bucurandu-se de beneficiile sale.

» Prin urmare, este de apreciat faptul ca, pentru un model care are foarte multe avantaje, acesta are un pret ce variaza in functie de putere intre 3000 si 4000 de lei, astfel incat pentru incalzirea unei locuinte aceasta centrala poate reprezenta cea mai buna alegere, mai ales ca recomandarile celor care o folosesc sunt numeroase, acesta fiind cel mai important aspect in ceea ce consta achizitia celei mai bune centrale termice cu un raport pret-calitate bun.

Centrala termica Viessmann Vitodens 050W

centrale termice viessmann

Caracteristici:

Centrala termica in condensatie pe gaz la un pret foarte bun
- Domeniu de modulare 1:4
- Pompa circulare eficienta si economica
- Silentioasa si compacta
- Dimensiuni L x l x h = 40 x 35 x 70,7cm
- Clasa de eficienta energetica: A
- Garantie: 2 ani

Fiabilitate 5 stele

Randament5 stele

Consum5 stele

Garantie3 stele

Pret  4 stele

 

3. Centrala Vaillant EcoTec

» Continuam topul nostru despre centrale termice cu cea de a 3-a optiune a cititorilor nostri si anume centralele Vaillant.

» Producatorul german de centrale termice Vaillant a furnizat cazane de inalta calitate si fiabilitate timp de peste un secol, de la boiler-ul de apa calda al lui Johann Vaillant produs in 1984, pana la cele mai noi centrale din gama Ecotec. Asadar nu e de mirare ca ei sunt acum cel de-al doilea mare producator de centrale termice din Europa.

» Gama de centrale in condensare EcoTec, care a fost lansata inca din anii 2015, ofera o serie de cazane termice ce combina cu succes fiabilitatea, calitatea inalta a pieselor componente, pretul si mai ales seriozitatea serviciilor de service.

» Multi dintre cititorii nostri ne-au intrebat daca aceasta centrala este potrivita pentru casa lor. Ce va putem spune este ca centralele Vaillant EcoTec vin intr-o gama variata de puteri: 20,2kW / 26,1kW / 34kW, astfel incat sa poata deservi necesitatilor termice oricarei locuinte de dimensiuni normale. Asadar centralele termice Vaillant vor putea incalzi spatii de locuit de la apartamente de dimensiuni mici si pana la case de pana la 300 mp.

» Pentru ca cele mai multe cautari sunt generate de centrale termice de apartament, va vom prezenta mai jos cateva detalii despre centrala murala in condensatie Vaillant ecoTec pure 20,2kW.

» Avantajele centralelor EcoTec Pure:

 • tehnologie de condensare testata in timp astfel incat sa genereze consumuri minime;
 • schimbator principal de caldura din otel inoxidabil;
 • interfata de utilizare si configurare simpla;
 • economii suplimentare datorita pompei de eficienta inalta;
 • ideala pentru instalatii noi dar si pentru inlocuirea centralelor vechi in vederea inregistrarii unor consumuri mai mici;
 • disponibile in varianta combi, oferind atat functia de incalzire cat si cea de preparare a apei calde menajere;
 • facilitatea de a putea functiona si pe GPL.

» Asadar daca sunteti in cautarea unei centrale termice eficiente la un pret decent, atunci centralele Vaillant ecoTec sunt alegerea perfecta.

Centrala termica Vaillant EcoTec

Centrala termica Vaillant EcoTec

Caracteristici:

Centrala termica in condensatie pe gaz la un pret foarte bun
- Raport de modulare 1:3
- Randament maxim: 108%
- Functie de preincalzire Aqua-Comfort-System
- Dimensiuni L x l x h = 440 x 335 x 720mm
- Clasa de eficienta energetica: A
- Garantie: 2 ani

Fiabilitate 5 stele

Randament5 stele

Consum4 stele

Garantie3 stele

Pret  5 stele

 

4. Centrala Bosch Condens

» Al 4-lea model, centrala Bosch Condens, este tocmai unul premium dupa cum afirma unii, avand cele mai multe review-uri si comentarii pozitive pe forumurile de profil, lumea fiind de-a dreptul multumita de calitatile acestei centrale termice raportat la pretul destul de bun de achizitie.

» Centrala termica murala cu condensare Bosch Condens 2000 W de 24 kW are o eficienta energetica ridicata la un pret rezonabil si beneficiaza si de o garantie de 36 de luni, devenind astfel solutia ideala pentru cei care vor sa-si incalzeasca locuinta si sa-si prepare apa calda menajera in acelasi timp.

» Datorita raportului Pret-Calitate deosebit de bun fac din aceasta centrala termica in condensare un Best Buy, fiind fiabila si accesibila, cu o clasa energetica A pentru prepararea apei calde si o clasa energetica B pentru partea de incalzire.

» Mai departe va prezentam cateva avantaje ale acestei centrale termice:

 • Randament ridicat datorita schimbatorului de caldura eficient;
 • Functionare inteligenta prin intermediul termostatului Open Therm;
 • Sisteme fiabile de evacuare a gazelor arse cu ajutorul accesoriilor Bosch;
 • Utilizarea unei camere de combustie inchisa pentru a oferi un plus de siguranta pentru utilizatori;
 • Afisaj LCD pentru reglarea temperaturii si setarea functiilor;
 • Compacta si usor de instalat;
 • Compatibilitate maxima cu sistemele de preincalzire solara a apei calde menajere.

» Centralele termice in condensare Bosch si-au castigat reputatia de cele mai fiabile si accesibile produse in intreaga lume, datorita calitatilor sale si a pretului decent de achizitie.

» Astfel, din punctul nostru de vedere, merita orice sacrificiu si orice imprumut in vederea achizitiei acestei centrale, deoarece calitatea sa este cu mult mai mare decat a multor altor modele de pe piata, si mai ales ca apartine producatorului de centrale termice Bosch, un brand cu renume pe piata noastra.

Centrala termica Bosch Condens

Centrala termica Bosch Condens

Caracteristici:

Centrala termica cu cel mai bun raport pret-calitate
- Randament maxim: 103%
- Pret avantajos de achizitie pentru o centrala in condensare
- Dimensiuni L x l x h = 440 x 355 x 725mm
- Clasa de eficienta energetica: B
- Garantie: 3 ani

Fiabilitate 5 stele

Randament4 stele

Consum4 stele

Garantie4 stele

Pret  5 stele

 

5. Centrala Ariston Genus One

» Pe locul 5 al clasamentului nostru se afla un nou model al producatorului italian de centrale termice Ariston, si anume centrala termica in condensare Ariston Genus One.

» Ca si sora ei mai mare din fruntea clasamentului, Alteas One, seria de centrale Genus One sunt niste cazane in condensare pe gaz moderne si fiabile, cu o functionalitate impecabila si o interfata de conectivitate avansata.

» Gama de modele Genus One include centrale cu puteri cuprinse intre 24 si 35kW in functie de necesarul de caldura raportat la spatiul de incalzit.

» Schimbatorul de caldura folosit pe modelele Genus One, la fel ca intreaga generatie noua de centrale Ariston, este din aluminiu. Noile schimbatoare de caldura de inalta calitate si-au dovedit deja fiabilitatea exceptionala prin numeroase teste si incercari in laboratoare specializate.

» Ca si Alteas One, centralele Genus One sunt echipate cu o pompa de circulatie complet modulata. O astfel de pompa este capabila sa schimbe puterea in asa fel incat sa mentina o diferenta de temperatura predeterminata intre tur si retur, adaptandu-se foarte rapid la fluctuatiile din sistemul de incalzire. O "abordare" flexibila a sistemului de incalzire creste eficienta acestuia si reduce consumul de energie. In Europa, de o buna bucata de vreme majoritatea producatorilor de centrale termice au implementat in produsele sale pompe modulate pentru a respecta astfel standardele de eficienta energetica impuse la nivel european.

» Avantajele centralei termice Ariston Genus One:

 • Schimbator de caldura XtraTech pentru maximizarea performantei in timp;
 • Sistem de aprindere cu control automat al arderii si adaptabilitate la gaz pentru performante optimizate;
 • Structura compacta facand-o potrivita pentru orice spatiu;
 • Ecran tactil;
 • Compatibilitate cu termostatul WiFi Cube S Net care permite conectarea la aplicatia Ariston Net;
 • Compatibil cu aplicatia Ariston Net pentru control la distanta.

» Cu ajutorul acestei centrale termice veti avea o eficienta absoluta, beneficiind de clasa A+ de energie cu sistem de aprindere pentru o functionalitate imbunatatita.

» O singura tehnologie de condensare si accesoriile de termoreglare sporesc eficienta si performantele, pentru a ajunge la clasa energetica A+. Sistemul inovator de aprindere cu control automat al arderii si adaptabilitatea la gaz este capabil sa detecteze automat caracteristicile gazului, oferind performante constante de incalzire, control avansat si siguranta in orice conditii.

» Ca o concluzie a noastra, daca nu va permiteti sa cumparati centrala termica de pe primul loc Alteas One si nu aveti nevoie de conectivitate sporita, atunci cred ca aceasta centrala este cea mai buna alegere. Veti beneficia practic de aceleasi performante dar la un pret mai redus, accesibil pentru majoritatea dintre noi. Iar in ceea ce priveste garantia, veti beneficia de o garantie de 5 ani de zile, cu 2 ani mai putin fata de garantia acordata centralei termice Alteas ONe.

Centrala termica Ariston Genus One

Centrala termica Ariston Genus One

Caracteristici:

Centrala murala in condensare pe gaz sau gpl
- Raport de modulare 1:10
- Randament pana la 108%
- Silentioasa si compacta
- Dimensiuni L x l x h = 315 x 400 x 745mm
- Clasa de eficienta energetica: A+
- Garantie: 5 ani

Fiabilitate 5 stele

Randament5 stele

Consum5 stele

Garantie4 stele

Pret  5 stele

 

6. Centrala Immergas Victrix Tera

» Trecem si de prima jumatate a clasamentului pentru a ne regasi cu cea de-a 6-a clasata in topul nostru si anume modelul Victrix Tera al producatorului de centrale termice Immergas.

» Concepute in conformitate cu noile directive europene privind utilizarea energiei, noua gama de centrale Immergas isi indreapta atentia catre utilizatorii casnici care sunt in cautare de calitate si simplitate atunci cand vine vorba despre sistemul lor de incalzire.

» Toate centralele din aceasta gama sunt echipate cu un sistem de ardere cu preamestec total, lucru caracteristic centralelor termice in condensare, asigurand astfel reduceri consistente ale consumului de gaz.

» Dimensiunile compacte ale acestei centrale o fac foarte usor de integrat in orice spatiu casnic, fiind astfel ideala pentru implementarea acesteia intr-un sistem nou de incalzire centralizata, dar si pentru inlocuirea vechilor centrale pe gaz.

» Disponibile in 2 versiuni instantanee de 24/28 si 32kW, centralele Immergas Victrix Tera sunt echipate cu module de condensare din otel inox, avand inglobate la interiorul acestora tehnologii moderne in conformitate cu Directivele Europene legate de economiile de energie la nivel global.

» Aceasta centrala pune la dispozitia utilizatorului o interfata simpla de utilizare, asigurata de un afisaj LCD completat de 7 taste de selectare usor manevrabile.

» Cateva avantaje ale centralei termice Immergas Victrix Tera:

 • Schimbator de caldura inovativ, fabricat din otel inox, lucru ce ii asigura durabilitate, fiabilitate si rezistenta in timp;
 • Caracter ecologic, fiind incadrata in clasa 6 de emisii CO, cea mai ecologica centrala conform Standardelor Europene;
 • Pompa electronica de clasa A, avand un consum redus de energie;
 • Consum redus in Stand-by;
 • Domeniu de modulare a puterii intre 18 si 100%;
 • By-pass reglabil;
 • Posibilitate de conectare Wi-Fi prin intermediul unor accesorii optionale.

» Asadar, aceasta "centrala a instalatorilor", cum o denumim noi (din cauza faptului ca este cea mai recomandata centrala termica de catre toti instalatorii din tara), poate fi o solutie fiabila si accesibila pentru oricine isi doreste o centrala termica ieftina si eficienta. Vorba instalatorilor: "Iti faci treaba cu ea! Simplu, Ieftin si Eficient!"

 

Centrala termica Immergas Victrix Tera

Centrala termica Ariston Genus One

Caracteristici:

Centrala murala in condensare accesibila
- Domeniu de modulare intre 18 si 100%
- Randament pana la 102.3%
- Simpla si compacta
- Dimensiuni L x l x h = 256 x 440 x 748mm
- Clasa de eficienta energetica: A
- Garantie: 2 ani

Fiabilitate 4 stele

Randament4 stele

Consum4 stele

Garantie3 stele

Pret  5 stele

 

7. Centrala Buderus Logamax Plus

» Pe locul 7 al clasamentului de intalnim cu modelul Logamax Plus al producatorului de centrale termice Buderus. Aceasta centrala termica murala cu condensare combina cu succes calitatile care stau la baza brand-ului Buderus, o marca cu circa 300 de ani de traditie in domeniul echipamentelor si sistemelor de incalzire. Tehnologia inovatoare inglobata in componentele centralei este graitoare pentru profesionalismul si atentia la detalii a specialistilot Buderus.

» In functie de necesitatea spatiului de incalzit si de necesarul de apa calda, producatorii de la Buderus au scos pe piata centralelor termice din Romania 5 modele competitive:

 • Centrala termica in condensare pe gaz Logamax Plus GB012 - 25kW;
 • Centrala termica in condensare pe gaz Logamax Plus GB072 - 24kW;
 • Centrala termica in condensare pe gaz Logamax Plus GB162 - 35/45kW;
 • Centrala termica in condensare pe gaz Logamax GB162 cu boiler de apa calda menajera stratifiat - 30kW;
 • Centrala termica in condensare pe gaz Logamax Plus GB162 - 65/80/100kW.

» Orice nou sistem de incalzire este o investitie care necesita planificare atenta, iar cine doreste sa se incalzeasca eficient beneficiaza de 2 motive plauzibile: nu doar ca-si protejeaza portofelul printr-o achizitie rentabila din punct de vedere financiar dar ajuta si la protejarea planetei prin folosirea unui echipament in condensare cu emisii scazute de CO2.

» E bine daca poti economisi energie inca din prima zi, dar trebuie sa existe economii si pe termen lung, iar acestea se obtin in primul rand daca echipamentul de incalzire este in stare de functionare pentru o perioada cat mai lunga de timp fara a necesita interventii de tip service. Iar la acest capitol Buderus se mandreste cu produse foarte fiabile si calitative, marturie fiind review-urile de pe forumurile de profil.

» Cateva avantaje ale centralei termice Buderus Logamax Plus:

 • Clasa de eficienta energetica B pentru incalzire si A pentru preparare apa calda menajera;
 • Centrala termica Combi pentru incalzire si preparare apa calda menajera;
 • Tehnologie cu condensare la un pret accesibil cu cu performante ridicate;
 • Dimensiuni compacte;
 • Schimbator de caldura secundar din aliaj Al, ideal pentru tehnologia cu condensare;
 • Confort de 4 stele pentru incalzire si 2 stele pentru prepararea apei calde menajere;
 • Display intuitiv, cu afisaj LCD si butoane;
 • Pret foarte avantajos pentru o centrala in condensare;
 • Design elegant.

» Centrala termica Buderus Logamax Plus GB012 are o putere de 25kW pentru incalzire si 25kW pentru preparare apa calda menajera, fiind ideala pentru locuintele unifamiliale. Sistemul este compus din 2 schimbatoare de caldura, unul principal din cupru cu lamele din inox si unul secundar din aliaj de aluminiu, schimbatoare ce confera un randament ridicat al centralei termice.

» Aceasta centrala termica poate fi exact ce va trebuie voua. Extrem de compacta si eficienta va ofera tot ce este necesar pentru incalzirea locuintei. Sistemul in condensare va permite sa economisiti pana la 15% mai multa energie fata de sistemele conventionale, beneficiind in acelasi timp de facturi mai mici si o tehnologie de varf la un raport pret-calitate deosebit.

Centrala termica Buderus Logamax Plus

Centrala termica Buderus Logamax Plus

Caracteristici:

Centrala termica la un pret avantajos
- Raport modulare 1:8
- Randament pana la 103%
- Ieftina si buna
- Dimensiuni L x l x h = 355 x 440 x 720mm
- Clasa de eficienta energetica: B
- Garantie: 3 ani

Fiabilitate 5 stele

Randament4 stele

Consum4 stele

Garantie4 stele

Pret  5 stele

 

8. Centrala Wolf FGB-K

» Pe locul 8 al clasamentului de intalnim cu noua centrala termica in condensare FGB-K al producatorului de centrale termice Wolf, centrala ce face parte din gama Function Line, beneficiind de calitatea germana a produselor, linia de productie a acestora fiind in Mainburg, Germania.

» Datorita dimensiunilor compacte si carcasei elegante ale centralei, aceasta ofera nenumarate posibilitati de montaj integrandu-se cu usurinta in spatiul interior al locuintei.

» Producatorul a ales pentru echiparea centralei doar componente realizate din materiale foarte rezistente si durabile in timp:

 • tevi de cupru;
 • schimbator de caldura din Al/Si turnat;
 • bloc hidraulic din poliamida armata cu fibra de sticla;
 • schimbator de caldura din otel inoxidabil pentru apa calda menajera.

» In functie de necesitatea spatiului de incalzit si de necesarul de apa calda, producatorii de la Wolf au scos pe piata centralelor termice din Romania 2 modele cu prepararea apei instant:

 • Centrala termica Wolf FGB-K-28 - 28kW;
 • Centrala termica Wolf FGB-K-35 - 35kW;

» Cateva avantaje ale centralei termice Wolf FGB-K:

 •  Design simplu al schimbatorului de caldura ce faciliteaza circulatia libera si eficienta a apei;
 • Clasa A de eficienta energetica;
 • Pompa de inalta calitate;
 • Instalare si intretinere simpla si rapida;
 • Raport de modulare eficient 1:6 la presiuni de gaz foarte scazute;
 • Controller incorporat ce poate fi conectat la senzori externi;
 • Permite integrarea sistemelor solare de preincalzire a apei;
 • Ofera conectivitate la internet prin Wi-Fi;
 • Interfata de utilizare simpla prin intermediul unui display LCD.

» Din punctul nostru de vedere aceasta centrala este o centrala foarte buna doar ca are un pret destul de ridicat, iar motivul pentru care am clasat-o pe acest loc 8 este faptul ca am gasit foarte multe comentarii pe forumurile de specialitate in care se specifica existenta unei probleme la partea de acoperire service la nivel national. Dar daca doriti o centrala de calitate nemteasca atunci costul de achizitie sau timpul putin mai crescut de servisare nu ar trebui sa fie un impediment pentru voi.

Centrala termica Wolf FGB-K

Centrala termica Wolf FGB-K

Caracteristici:

Centrala termica in condensare - calitate Germana
- Raport modulare 1:6
- Randament pana la 110%
- Eleganta si compacta
- Dimensiuni L x l x h = 308 x 408 x 720mm
- Clasa de eficienta energetica: A
- Garantie: 2 ani

Fiabilitate 5 stele

Randament5 stele

Consum5 stele

Garantie3 stele

Pret  3 stele

 

9. Centrala Motan MKDens

» Spre finalul clasamentului avem pe locul 9 centrala termica in condensare MKDens al producatorului de centrale termice Motan, centrala ce face parte din gama de top din cadrul centralelor Motan.

» Noul schimbator de caldura cu care sunt echipate centralele Motan, este un schimbator de caldura compact si integrat, ce se bazeaza pe o singura serpentina realizata din otel inoxidabil, avand o sectiune ovala.

Schimbatorul de caldura este compus dintr-o camera de ardere, o zona de condensare si un disc metalic izolat, care este protejat cu o fibra ceramica de siliciu ce separa cele doua zone.

Avantajele schimbatorului de caldura cu o singura serpentina:

 • autocuratire;
 • numar minim de piese componente;
 • eficienta ridicata si rezistenta in timp;
 • otel inoxidabil ce ii confera o rezistenta superioara la coroziune;
 • lipsa sudurilor.

Iata ce sisteme de siguranta ne ofera centralele Motan MKDens:

 • supapa de siguranta la suprapresiune;
 • 2 senzori de temperatura a apei pe instalatia de termoficare;
 • termostat de supratemperatura pe iesire tur;
 • modul electronic de comanda si control;
 • sistem performant de autodiagnosticare;
 • functie de protectie anti-inghet;
 • prevenirea depunerilor de calcar;
 • functie antiblocare pompa;
 • functie antiblocare vana cu 3 cai.

» Producatorul a ales pentru echiparea centralei doar componente realizate din materiale foarte rezistente si durabile in timp:

 • Schimbator de caldura in condensare Circond - Valmex (Italia);
 • Pompa de circulatie Grundfos (Danemarca);
 • Vana de gaz SIT (Italia);
 • Ventilator cu ajutaj gaz-aer incorporat SIT (Italia);
 • Hidrobloc bronz Fugas (Italia);
 • Supapa de siguranta Kramer/Bitron (Italia).

» In functie de necesitatea spatiului de incalzit si de necesarul de apa calda, producatorii de la Motan au scos pe piata centralelor termice din Romania 3 modele in condensare cu prepararea apei calde instant:

 • Centrala termica Motan MKDens25 - 25kW;
 • Centrala termica Motan MKDens29 - 29kW;
 • Centrala termica Motan MKDens35 - 35kW.

» Cateva avantaje ale centralei termice Motan MKDens:

 • Randament termic in condensare de pana la 106%;
 • Proiectata si construita pentru eficienta si economie maxima;
 • Senzor de presiune eficient;
 • Posibilitatea conectarii la diverse modele de termostate digitale;
 • Schimbator principal de caldura din otel inoxidabil;
 • Functia de aerisire a instalatiei;
 • Panou de comanda cu ecran LCD;
 • Friendly environment datorita emisiilor reduse de noxe.

» Asadar, analizand toate proprietatile mentionate de catre producator ne dam seama ca aceasta centrala este o solutie demna de luat in considerare. La un pret decent, o garantie peste media celorlalte centrale si cu performantele promise de producator, aceasta centrala poate fi un chilipir, cu speranta ca si fiabilitatea acestei centrale va fi pe masura in timpul exploatarii.

Centrala termica Motan MKDens

Centrala termica Motan MKDens

Caracteristici:

Centrala termica in condensare rentabila
- Raport modulare 1:10
- Randament pana la 106%
- Simpla si eficienta
- Dimensiuni L x l x h = 330 x 415 x 722mm
- Clasa de eficienta energetica: A
- Garantie: 3-5 ani

Fiabilitate 4 stele

Randament5 stele

Consum5 stele

Garantie4 stele

Pret  5 stele

 

10. Centrala Ferroli DivaCondens

» Ultima dar nu cea din urma din clasamentul nostru este centrala termica in condensare DivaCondens al producatorului de centrale termice Ferroli. Ferroli DivaCondens E este o centrala termica in condensatie cu sistem de recuperare activa pentru incalzire si preparare apa calda menajera, avand un randament eficient de pana la 103,5%.

» In functie de necesitatea spatiului de incalzit si de necesarul de apa calda, producatorii de la Ferroli au scos pe piata centralelor termice din Romania 2 modele cu prepararea apei instant:

 • Centrala termica Ferroli DivaCondens F24E - 25kW;
 • Centrala termica Ferroli DivaCondens F28E - 28kW;

» Cateva avantaje ale centralei termice Ferroli DivaCondens:

 • Panou de comanda digital cu meniu inteligent;
 • Meniu usor de utilizat;
 • Punere in functiune gratuita efectuata de un Centru Service Autorizat;
 • Eficienta energetica maxima;
 • Eficienta de protectie a centralei contra inghetului;
 • Transmisie de date in timp real folosind protocolul OpetTherm;
 • Posibilitatea de racordare la o instalatie solara de preincalzire a apei;
 • Ultracompacta;
 • Echipata cu pompa electronica modulanta, eficienta clasa A;
 • Schimbator de caldura principal din cupru;
 • Schimbator secundar de caldura din otel inox;
 • Functionare ultrasilentioasa.

» Review-urile de pe forumuri impreuna cu mesajele primite de la voi in legatura cu problemele de fiabilitate ale acestei centrale ne-au facut sa o pozitionam pe locul 10 al clasamentului. Dar in acelasi timp am gasit si clienti multumiti de aceasta centrala, o centrala cu performante bune si la un pret foarte accesibil. Asadar decizia este a voastra. Studiati, analizati si decideti ce este mai bun pentru voi.

Centrala termica Ferroli DivaCondens

Centrala termica Ferroli DivaCondens

Caracteristici:

Centrala termica in condensare iefina si buna
- Pompa modulanta
- Randament pana la 103.5%
- Pret accesibil
- Dimensiuni L x l x h = 330 x 400 x 700mm
- Clasa de eficienta energetica: B
- Garantie: 3 ani

Fiabilitate 3 stele

Randament4 stele

Consum4 stele

Garantie4 stele

Pret  5 stele

 

In speranta ca modelele si informatiile prezentate de noi v-au fost de real folos va rugam sa ne scrieti printr-un comentariu in partea de jos a paginii ce model ati ales pana la urma si care sunt opiniile siparerile voastre personale despre decizia facuta in ceea ce priveste centrala termica aleasa.

20 Comments

 1. Si eu mi-am luat un Immergas de 24 de kw tot de la Emag. L-am prins la reducere cu 3 milioane mai ieftin fata de magazinele din Iasi. E foarte buna centrala si nu consuma mult.

 2. Din punctul meu de vedere cea mai buna centrala termica pe gaz este cea de la Motan. O am de 3 ani de zile si nu am avut nevoie de service la ea. Merge bine, e silentioasa si consuma putin.

  • Pai daca se strica in 3 ani o poti arunca la gunoi ! Aia nu-i centrala… In fapt din toata lista Motanii sunt in capatul de jos si nu degeaba ! Celelalte branduri sunt pe piata Europeana si celelalte piete mondiale de zeci de ani – Motanii romanesti se vand doar in Ro ! Daca erau asa de bune se bateau strainii sa le cumpere ca-s ieftine… Sa nu comparam Mercedes cu Logan…sau Viessmann cu Motan…

 3. Nu uitati ca centralele Motan folosesc componente de calitate (pe care le folosesc majoritatea brandurilor) SI SUNT FACUTE AICI IN ROMANIA, deci in loc sa ‘pompati bani’ in economiile altor tari, ganditi-va ca sprijiniti niste salarii pentru romani.

 4. Din punctul meu de vedere cea mai tare centrala este Vitondes 100 Vismann. O utilize de ani buni si nu am avut nicio problema

 5. Eu sunt un utilizator multumit de centrala Vismann, nu mi-a facut niciodata probleme si este o si cu consumul, nu ma plang

 6. Ca posesor a 5 “Motani” din diferite generatii va pot spune ca au evoluat foarte mult, dar chiar si primele generatii au fost bune, prima are 18ani(!) si este inca bine-mersi, cu doar 2 interventii minore(inlocuire senzor temperatura). Ultima achizitie(35kW) are 3 ani de munca si incalzeste un spatiu comercial de circa 150mp cu inaltime medie de 3,2m adica echivalentul a 3 apartamente medii si face fata cu brio, cu un consum mai mult decat rezonabil!

 7. Utilizez Viessmann Vitodens 100 de ani buni si pot spune ca sunt foarte multumita, o recomand tuturor. Acum am vazut ca a aparut o varianta noua imbunatatita, cu confort sporit pe apa calda, datorita functiei de mentinere

 8. Eu am ales modelul Clas One de la Ariston. Celalalte două modele erau cam scumpe pentru bugetul meu. Până acum am remarcat zgomot redus și consum optim.

 9. Recomand Viessmann Vitodens 100, una dintre cele mai bune centrale. Acum varianta noua este mult imbunatatita, are functia de mentinere pentru apa calda, astfel ca nu exista fluctuatii de temperatura si consumul este mai mic datorita controlului automat al arderii Lambda Pro ce asigura o ardere eficienta

 10. Din experienta pot spune ca Viessmann are cele mai bune centrale. Au componentele din inox, ceea ce le face mult mai rezistente in timp. Arderea este controlata, constanta si economica.

 11. Am centrala din fruntea acestui top de 5ani, a funcționat impecabil până într-o zi când a început să dea tot felul de erori de soft și vrând nevrând a trebuit să cumpăr placa de baza a acesteia, 9 milioane, deoarece Aristonul la acel moment nu avea placi, lipsa cipuri la nivel global, etc. Centrala se afla in garanție pentru șapte ani, dar poți sta iarna fara încălzire?

  • Cam asa este. Este o chestie de marketing sa dai 1001 ani garantie la centrala. Se va vinde pe termen scurt si mediu … dar pe termen lung brandul are de pierdut, oricare ar fi el !

   • Dragul meu, daca citesti cerificatul de garantie cu 7 ani ,scris mic in dosul paginii scrie ca sunt excluse de la garantia extinsa acele componente care care sunt supuse uzurii firesti care se rotesc adica ventilator , pompa si cele care sunt alimentate electric. Adica ai garantie doar la table

 12. Eu cred ca cea mai buna centrala este cea a germanilor, Vaillant. Nu degeaba iti da garantie 7 ani imediat iar daca vrei o poti prelungi pana la 10 ani. Este un fel de Mercedes al centralelor.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.