Daca esti in cautare de panouri decorative in ideea de a-ti infrumuseta casa, iti oferim mai departe solutia ideala de a-ti decora peretii casei cu aspect de piatra sau caramida aparenta.

Caramida sau piatra naturala, datorita texturilor sale, adauga un aspect minunat la exteriorul casei, reusind sa va scoata casa din monotonia decorationala ce domina constructiile din Romania.

panouri decorative caramida

Cu toate ca foarte multa lume isi doreste sa-si placheze peretii casei cu caramida sau piatra naturala, multi dintre acestia renunta la idee deoarece costul materialelor si gradul ridicat de dificultate al manoperei fac ca aceasta solutie sa nu fie una foarte viabila din punct de vedere financiar.

In schimb cu placile decorative cu dimensiuni mari aceasta placare devine una accesibila si rentabila din toate punctele de vedere. Inginerii care au proiectat si gandit aceste panouri au avut in vedere ca montajul acestora sa se faca foarte usor, chiar in regim propriu, acestea fiind usor de aplicat, cu prindere in adeziv si dibluri, iar din punct de vedere al productivitatii aceasta este foarte mare datorita placilor de aproape 1mp pe bucata care se monteaza in sistem LEGO.

Imaginati-va cat de minunate ar fi aceste panouri decorative 3D montate pe fatada casei voastre...ar accentua liniile casei si ar face-o una din cele mai deosebite constructii din zona in care locuiti. Aveti posibilitatea sa le utilizati pentru a acoperi partea frontala, laterala, in intregime sau le puteti adauga doar pe anumite portiuni ale casei sau chiar si a gardurilor.

Panou Decorativ Piatra Nisipoasa Brut (se poate vopsi)

Panou Decorativ Caramida Brut (se poate vopsi)

Panou Decorativ Piatra Ardezie Brut (se poate vopsi)

consultanta si comenzi panouri decorative

panouri decorative caramida alba

Panourile decorative prezentate mai sus reprezinta noua generatie de finisaje pentru peretii imobilelor. Acestea sunt realizate dintr-o combinatie de minerale, armatura pe baza de zirconiu si aditivi speciali, care indeplinesc cea mai importanta cerinta, ceruta in ultimul timp la noi in tara, si aceea ar fi Rezistenta la Foc. Va prezentam mai jos cateva proprietati si rezultate la teste ale acestor panouri decorative, obtinute in urma dobandirii agrementului tehnic pentru piata noastra:

 • Densitate: 858 g/cm³
 • Conductivitate termica: 0,12 W/mK
 • Rezistenta la incovoiere: 710 kgf/cm²
 • Rezistenta la foc: Clasa A1 conform SR EN 13501-1+A1/2010
 • Absorbtia apei: 3,5%
 • Greutate: 16,6 kg/m²
 • Dilatare: 0%
 • Rezistenta la inghet: -15°C : -30°C, test trecut
 • Eliminare gaze toxice: 0
 • Rezistenta la corozivitate:
 • Lichid acid pur 25% pentru 24 de ore, test trecut
 • Lichid alcalin pur 40% pentru 72 de ore, test trecut
 • Sare lichida pura 40% pentru 72 de ore, test trecut
 • Formaldehida: 0%
 • Azbest: 0%

panouri decorative in baie

La ce putem folosi panouri decorative?

Aceste panouri decorationale se pot folosi in realizarea oricarui tip de finisaj, atat pe interior cat si pe exterior, si pe orice tip de suprafata. Din cauza greutatii lor reduse acestea se pot folosi cu succes pentru finisarea fatadelor termoizolate cu polistiren sau vata minerala bazaltica. Va prezentam mai jos o lista cu lucrarile la care puteti folosi panourile decorative:

 • finisare fatade exterioare;
 • finisare pereti interiori;
 • placare soclu;
 • placare stalpi si panouri de gard;
 • placare trotuare pietonale;
 • placare scari interioare;
 • placare scari exterioare;
 • realizare pereti AntiFoc - AntiIncendiu.

Cum se monteaza un panou decorativ?

1. Dupa masurarea suprafetelor ce se doresc a se placa, se masoara si se taie place la dimensiunile dorite cu ajutorul unui fierastrau circular sau a unui polizor unghiular (flex) echipat cu panza diamantata. 2. Apoi se monteaza panoul pe perete incepand cu partea taiata de la marginea peretelui. Se dau 5 gauri echidistante prin panou pana in perete. Pasul urmator, inlaturati panoul, montati dibluri in gauri, apoi montati panoul pe perete si prindeti suruburile in dibluri. 3. La montajul panourilor se vor lasa rosturi astfel:

 • la exterior: 3mm;
 • la interior: 2mm.

Apoi vom umple aceste rosturi cu chit pentru exterior sau interior, de preferinta pigmentat la culoarea rostului. Daca culoarea chitului nu se potriveste perfect, atunci putem interveni cu o pensula mica si cu o vopsea cat mai aproape de culoarea dorita.

Atentie:

 • daca peretele suport prezinta denivelari mai mari de 5mm este indicat ca peretele sa se indrepte cu mortar tinci sau adeziv.
 • daca denivelarile sunt mai mari de 1cm, atunci puteti monta panourile pe structura metalica sau din lemn, cu prindere mecanica direct in suruburi. Distanta dintre profile sa fie de maxima 40cm interax.

Montare Panouri Decorative VIDEO

Avantaje utilizare panouri decorative

Costuri comparative intre panourile decorative si celelalte materiale de constructii pentru placat

preturi comparative panouri decorative din caramida sau piatraCum se curata si intretin panourile decorative?

Placile decorative se intretin in doua moduri:

 • la exterior se vor spala si curata cu o laveta (carpa) si cu jetul de apa;
 • la interior se vor curata cu ajutorul unei carpe umede si putin detergent.

Pot alege culoarea panourilor decorative?

Panourile decorative pot fi personalizate la cererea clientului in diverse culori si nuante, sau se pot personaliza si vopsi chiar de client dupa montajul acestora pe perete. Asiguram consultanta si materiale pentru vopsire in cazul in care clientul doreste sa vopseasca panourile dupa montaj.

Inapoi la produse >>

consultanta si comenzi panouri decorative

Panouri decorative caramida aparenta

In ziua de azi, majoritatea producatorilor de panouri imitatie caramida, au ca scop principal crearea unor produse sofisticate, cat mai realistice, dar totusi simple de montat si instalat. O atentie sporita este acordata si greutatilor finale ale unui panou decorativ, deoarece cu cat sunt realizate intr-o forma mai usoara, panourile decorative sintetice pot fi folosite pentru placarea oricarui tip de perete sau fatada, indiferent de structura de sustinere a acestuia. In acest mod putandu-se placa chiar si peretii realizati din gipscarton sau se pot placa peretii direct pe profilele din gipscarton.

Design-erii spun ca panourile din caramida decorativa reprezinta o solutie ingenioasa pentru decorarea interioara si exterioara a locuintelor, aducand costuri reduse de montaj si mai ales faptul ca tehnica de montaj nu necesita personal specializat care in ultimul timp se gaseste din ce in ce mai greu pe piata constructiilor din Romania. Panourile decorative imitatie caramida vin intr-o gama variata de texturi si culori, acestea putandu-se personaliza in orice stil coloristic dorit, astfel incat este foarte usor sa va personalizati peretii dupa propriul stil si gust.

In functie de stratul suport, panourile decorative pot fi lipite direct cu adeziv sau pot fi prinse in holzsuruburi direct de perete, mai ales in cazul peretilor din OSB ce se regasesc la casele de lemn.

Cele mai folosite panouri decorative din caramida

Facand o statistica a comenzilor noastre am constatat faptul ca cea mai mare cautare de placi decorative pentru perete o constituie panourile din caramida aparenta albe. Acestea sunt agreate de cumparatorii care dupa montaj doresc sa-si coloreze peretii in culoare dorita de ei, unii ajungand sa foloseasca chiar si cristale swarovski in finisarea acestora. Cu astfel de panouri puteti sa va aratati creativitatea asa cum doriti, conectand fantezia si oferind creatiei liberatatea completa. Peretii pot deveni imaginea perfecta pe care ti-o doresti fara prea multe greutati.

Din acest motiv panourile decorative din caramida alba, pentru placarea peretilor interiori, au devenit foarte cautate de designeri si proprietari, atat de locuinte cat si de spatii comerciale.

panouri decorative caramida spatiu comercial

Pentru instalarea panourilor din caramida nu sunt necesare aptitudini speciale si nu necesita cursuri sau instruire speciala pentru montajul acestora. Avantajele folosirii acestor panouri sunt nenumarate: sunt impermeabile, usor de montat si finisat si mai ales ignifuge, facandu-le perfecte pentru amenajarile interioare de efect. Inafara de acestea mai trebuie sa adaugam si faptul ca albul aduce o nota de eleganta unui interior, mai ales ca placile decorative din caramida alba nu sunt folosite doar pentru decorarea peretilor, acestea putand fi utilizate pentru numeroase lucrari de finisaj, cum ar fi: placarea anumitor grinzi, baruri, seminee, nise, toate subliniind cu succes stilul locatiilor alese de voi.

Panourile din caramida au un real succes in decorarea semineelor sau a cosurilor de fum, deoarece pe cat sunt de frumoase si aspectuoase pe atat sunt si de rezistente la temperaturi foarte ridicate, avand clasa A1 de Rezistenta la Foc.

semineu placat cu panouri decorative

Pereti interiori placati cu caramida decorativa

Fara indoiala caramida decorativa si panourile din caramida accentueaza toata atentia asupra unui perete finisat cu astfel de materiale, prin urmare design-erii recomanda placarea peretilor din fata usilor de la intrare, astfel incat efectul vizual sa aiba un impact deosebit inca de la intrarea in casa a vizitatorilor. Astfel va veti impresiona si surprinde prietenii ce va viziteaza inca de la intrarea in casa.

Deasemenea si camera de zi poate fi decorata cu astfel de panouri. Pot fi placati unul sau doi pereti ai living-ului care vor da un accent original incaperii.

Unele persoane au folosit panourile decorative din caramida chiar si in bucatarie, placand peretele de deasupra blatului in acest fel, aducand astfel un anumit farmec spatiului de gatit.

panouri decorative bucatarie

Faptul ca panourile decorative nu absorb apa, nu mucegaiesc si nu sunt afectate de foc sau temperaturi mari, fac din acestea un material ideal pentru placarile interioare sau de fatade case. Acestea sunt usor de curatat, cu ajutorul unei perii sau a unei lavete umede, stergerea acestora este foarte usoara, iar rezistenta la impact le da o durata de viata foarte mare.

Inapoi la produse >>

consultanta si comenzi panouri decorative

Panouri decorative imitatie piatra

In ultimul timp "stilul de piatra" a revenit in optiunea design-erilor de amenajari  interioare. Si pentru ca panourile decorative din piatra sunt mai populare ca niciodata, constructorii au inceput sa foloseasca aceste placi atat pentru decorarea fatadelor, cat si pentru finisarea spatiilor interioare de locuit. Datorita tehnologiilor inovatoare moderne, aspectul placilor din imitatie de piatra nu este cu nimic mai inferior fata de piatra naturala brut originala, in plus realizandu-se imbunatatiri ale materialului pentru un montaj mai rapid si mai usor la niste costuri decente.

Panourile decorative din piatra reprezinta o buna alternativa pentru finisarea peretilor, acestea putand fi folosite in aproape orice camera: dormitor, sufragerie, bucatarii, beciuri si pivnite.

Avantajele panourilor imitatie de piatra

Pe langa avantajul ca panourile din imitatie de piatra naturala pot fi folosite atat la interior cat si pentru decorarea fatadelor, aceste mai prezinta si urmatoarele avantaje:

 • au o conductivitate termica buna: 0,12 W/mK, fapt ce aduce un plus de izolare spatiilor de locuit;
 • aduc un plus in ceea ce priveste izolatia fonica a incaperilor;
 • sunt usor de instalat;
 • nu sunt afectate de intemperii;
 • nu se sparg;
 • sunt durabile in timp;
 • datorita dimensiunilor mari ale placilor (aproape 1mp / placa) creste productivitatea in timpul montajului;
 • sunt mai usoare fata de produsele similare din piatra naturala bruta, ceea ce le face usor de transportat si manipulat;
 • datorita greutatii reduse se monta monta si pe pereti cu structura usoara din gipscarton;
 • un avantaj foarte important al panourilor decorative este faptul ca sunt ignifuge si pot fi utilizate in spatiile ce au un nivel ridicat de risc la incendiu, cum ar fi: spitale, centre administrative, teatre, cluburi, cinematografe, sali de asteptare, gari si multe altele.

placare fatada bloc cu panouri decorative

Unul din avantajele principale ale placilor decorative este faptul ca permit crearea de interioare intr-un timp foarte scurt si cu costuri minime. Panourile sunt rezistente in timp, nu isi pierd aspectul si vor arata frumos si atractiv si peste ani, dand un aspect unic si original spatiilor in care sunt montate.

consultanta si comenzi panouri decorative

Inapoi la produse >>

Fatada casa din Panouri Decorative

 

16 Comments

  • Buna ziua. Panourile se pot vedea deocamdata doar la fabrica din Bacau. Sau daca doriti va putem trimite o mostra prin curier. Trimiteti-ne datele de contact pe adresa de email casasidesign@gmail.com si va vom contacta pentru mai multe detalii. O zi buna!

   • Panou decorativ pentru fundatie cu imitatie de piatra de culoarea bej,dacă puteți să-mi arătați ceva ,vă rog!!!

 1. Buna ziua. sunt interesat de aceste produse,eventual colaborare.
  Ma intereseaza producatoul.
  Va multumesc.

  O zi frumoasa.

  • Buna ziua. Completati formularul de contact din pagina produsului dorit si veti fi contactat de catre un reprezentant al producatorului.

 2. Buna ziua, ma intereseaza produsul dvs si as dori avea câteva inrrebari:1.
  In afara de aspectul de cărămidă si piatra ,mai există și alte modele? 2. Pentru zona bucatarie sunt recomandatw?

 3. Buna seara … sunt interesat de panourile Dvs de Fatada exterioara și de placare Pereti interiori … doresc o mostra din fiecare …model … mai ales pentru exterior cea care seamănă perfect cu cărămida arsa grena …
  Plătesc transportul inclusiv mostrele …
  Mulțumesc Adrian / 0722308760

 4. Buna seara,
  Sunt interesat de panouri decorative, unde as putea sa le vad, sau unde gasesc un catalog complet cu gama de culori si modele.
  Sunt din Braila.
  Cu respect,
  Nicolaie

  • Ma interesează panourile exterioare cu izolare modelul cărămidă ce grosime au ce mărime are un panel și cât costă m’

 5. Aș fi interesant de 270 mp izolați exterioară culoarea cărămidă prețul și durata pînă ajunge mulțumesc

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*