Daca esti in cautare de panouri decorative in ideea de a-ti infrumuseta casa, iti oferim mai departe solutia ideala de a-ti decora peretii casei cu aspect de piatra sau caramida aparenta.

Caramida sau piatra naturala, datorita texturilor sale, adauga un aspect minunat la exteriorul casei, reusind sa va scoata casa din monotonia decorationala ce domina constructiile din Romania.

Cu toate ca foarte multa lume isi doreste sa-si placheze peretii casei cu caramida sau piatra naturala, multi dintre acestia renunta la idee deoarece costul materialelor si gradul ridicat de dificultate al manoperei fac ca aceasta solutie sa nu fie una foarte viabila din punct de vedere financiar.

In schimb cu placile decorative cu dimensiuni mari aceasta placare devine una accesibila si rentabila din toate punctele de vedere. Inginerii care au proiectat si gandit aceste panouri au avut in vedere ca montajul acestora sa se faca foarte usor, chiar in regim propriu, acestea fiind usor de aplicat, cu prindere in adeziv si dibluri, iar din punct de vedere al productivitatii aceasta este foarte mare datorita placilor de aproape 1mp pe bucata care se monteaza in sistem LEGO.

Imaginati-va cat de minunate ar fi aceste panouri decorative 3D montate pe fatada casei voastre...ar accentua liniile casei si ar face-o una din cele mai deosebite constructii din zona in care locuiti. Aveti posibilitatea sa le utilizati pentru a acoperi partea frontala, laterala, in intregime sau le puteti adauga doar pe anumite portiuni ale casei sau chiar si a gardurilor.

Piatra Nisipoasa Regal Stone

Pret: 149 lei/panou

Piatra Nisipoasa Old Stone

Pret: 149 lei/panou

Piatra Nisipoasa Hacienda

Pret: 149 lei/panou

Caramida Monterey Brick

Pret: 149 lei/panou

Caramida Old Brick

Pret: 149 lei/panou

Caramida Grey Brick

Pret: 149 lei/panou

Ardezie Greenstone

Pret: 149 lei/panou

Ardezie Barnstone

Pret: 149 lei/panou

Ardezie Yellowstone

Pret: 149 lei/panou

Riverstone Dusty

Pret: 149 lei/panou

Riverstone Light

Pret: 149 lei/panou

Riverstone Flame

Pret: 149 lei/panou

Panou Decorativ Piatra Nisipoasa Brut (se poate vopsi)

Pret: 129 lei/panou

Panou Decorativ Caramida Brut (se poate vopsi)

Pret: 129 lei/panou

Panou Decorativ Piatra Ardezie Brut (se poate vopsi)

Pret: 129 lei/panou

Panourile decorative prezentate mai sus reprezinta noua generatie de finisaje pentru peretii imobilelor. Acestea sunt realizate dintr-o combinatie de minerale, armatura pe baza de zirconiu si aditivi speciali, care indeplinesc cea mai importanta cerinta, ceruta in ultimul timp la noi in tara, si aceea ar fi Rezistenta la Foc. Va prezentam mai jos cateva proprietati si rezultate la teste ale acestori panouri, obtinute in urma dobandirii agrementului tehnic pentru piata noastra:

 • Densitate: 858 g/cm³
 • Conductivitate termica: 0,12 W/mK
 • Rezistenta la incovoiere: 710 kgf/cm²
 • Rezistenta la foc: Clasa A1 conform SR EN 13501-1+A1/2010
 • Absorbtia apei: 3,5%
 • Greutate: 16,6 kg/m²
 • Dilatare: 0%
 • Rezistenta la inghet: -15°C : -30°C, test trecut
 • Eliminare gaze toxice: 0
 • Rezistenta la corozivitate:
 • Lichid acid pur 25% pentru 24 de ore, test trecut
 • Lichid alcalin pur 40% pentru 72 de ore, test trecut
 • Sare lichida pura 40% pentru 72 de ore, test trecut
 • Formaldehida: 0%
 • Azbest: 0%

La ce putem folosi panourile decorative?

Aceste panouri decorationale se pot folosi in realizarea oricarui tip de finisaj, atat pe interior cat si pe exterior, si pe orice tip de suprafata. Din cauza greutatii lor reduse acestea se pot folosi cu succes pentru finisarea fatadelor termoizolate cu polistiren sau vata minerala bazaltica. Va prezentam mai jos o lista cu lucrarile la care puteti folosi panourile decorative:

 • finisare fatade exterioare;
 • finisare pereti interiori;
 • placare soclu;
 • placare stalpi si panouri de gard;
 • placare trotuare pietonale;
 • placare scari interioare;
 • placare scari exterioare;
 • realizare pereti AntiFoc - AntiIncendiu.

Cum se monteaza un panou decorativ?

1. Dupa masurarea suprafetelor ce se doresc a se placa, se masoara si se taie place la dimensiunile dorite cu ajutorul unui fierastrau circular sau a unui polizor unghiular (flex) echipat cu panza diamantata. 2. Apoi se monteaza panoul pe perete incepand cu partea taiata de la marginea peretelui. Se dau 5 gauri echidistante prin panou pana in perete. Pasul urmator, inlaturati panoul, montati dibluri in gauri, apoi montati panoul pe perete si prindeti suruburile in dibluri. 3. La montajul panourilor se vor lasa rosturi astfel:

 • la exterior: 3mm;
 • la interior: 2mm.

Apoi vom umple aceste rosturi cu chit pentru exterior sau interior, de preferinta pigmentat la culoarea rostului. Daca culoarea chitului nu se potriveste perfect, atunci putem interveni cu o pensula mica si cu o vopsea cat mai aproape de culoarea dorita.

Atentie:
 • daca peretele suport prezinta denivelari mai mari de 5mm este indicat ca peretele sa se indrepte cu mortar tinci sau adeziv.
 • daca denivelarile sunt mai mari de 1cm, atunci puteti monta panourile pe structura metalica sau din lemn, cu prindere mecanica direct in suruburi. Distanta dintre profile sa fie de maxima 40cm interax.

Montarea Panourilor Decorative VIDEO

Avantajele utilizarii panourilor decorative

Costuri comparative intre panourile decorative si celelalte materiale de constructii pentru placat

preturi comparative panouri decorative din caramida sau piatraCum se curata si intretin panourile decorative?Placile decorative se intretin in doua moduri:

 • la exterior se vor spala si curata cu o laveta (carpa) si cu jetul de apa;
 • la interior se vor curata cu ajutorul unei carpe umede si putin detergent.
Pot alege culoarea panourilor decorative?

Panourile decorative pot fi personalizate la cererea clientului in diverse culori si nuante, sau se pot personaliza si vopsi chiar de client dupa montajul acestora pe perete. Asiguram consultanta si materiale pentru vopsire in cazul in care clientul doreste sa vopseasca panourile dupa montaj.

Inapoi la produse >>

Panouri decorative caramida aparenta

In ziua de azi, majoritatea producatorilor de panouri imitatie caramida, au ca scop principal crearea unor produse sofisticate, cat mai realistice, dar totusi simple de montat si instalat. O atentie sporita este acordata si greutatilor finale ale unui panou decorativ, deoarece cu cat sunt realizate intr-o forma mai usoara, panourile decorative sintetice pot fi folosite pentru placarea oricarui tip de perete sau fatada, indiferent de structura de sustinere a acestuia. In acest mod putandu-se placa chiar si peretii realizati din gipscarton sau se pot placa peretii direct pe profilele din gipscarton.

Design-erii spun ca panourile din caramida decorativa reprezinta o solutie ingenioasa pentru decorarea interioara si exterioara a locuintelor, aducand costuri reduse de montaj si mai ales faptul ca tehnica de montaj nu necesita personal specializat care in ultimul timp se gaseste din ce in ce mai greu pe piata constructiilor din Romania. Panourile decorative imitatie caramida vin intr-o gama variata de texturi si culori, acestea putandu-se personaliza in orice stil coloristic dorit, astfel incat este foarte usor sa va personalizati peretii dupa propriul stil si gust.

In functie de stratul suport, panourile decorative pot fi lipite direct cu adeziv sau pot fi prinse in holzsuruburi direct de perete, mai ales in cazul peretilor din OSB ce se regasesc la casele de lemn.

Cele mai folosite panouri decorative din caramida

Facand o statistica a comenzilor noastre am constatat faptul ca cea mai mare cautare de placi decorative pentru perete o constituie panourile din caramida aparenta albe. Acestea sunt agreate de cumparatorii care dupa montaj doresc sa-si coloreze peretii in culoare dorita de ei, unii ajungand sa foloseasca chiar si cristale swarovski in finisarea acestora. Cu astfel de panouri puteti sa va aratati creativitatea asa cum doriti, conectand fantezia si oferind creatiei liberatatea completa. Peretii pot deveni imaginea perfecta pe care ti-o doresti fara prea multe greutati.

Din acest motiv panourile decorative din caramida alba, pentru placarea peretilor interiori, au devenit foarte cautate de designeri si proprietari, atat de locuinte cat si de spatii comerciale.

Pentru instalarea panourilor din caramida nu sunt necesare aptitudini speciale si nu necesita cursuri sau instruire speciala pentru montajul acestora. Avantajele folosirii acestor panouri sunt nenumarate: sunt impermeabile, usor de montat si finisat si mai ales ignifuge, facandu-le perfecte pentru amenajarile interioare de efect. Inafara de acestea mai trebuie sa adaugam si faptul ca albul aduce o nota de eleganta unui interior, mai ales ca placile decorative din caramida alba nu sunt folosite doar pentru decorarea peretilor, acestea putand fi utilizate pentru numeroase lucrari de finisaj, cum ar fi: placarea anumitor grinzi, baruri, seminee, nise, toate subliniind cu succes stilul locatiilor alese de voi.

Panourile din caramida au un real succes in decorarea semineelor sau a cosurilor de fum, deoarece pe cat sunt de frumoase si aspectuoase pe atat sunt si de rezistente la temperaturi foarte ridicate, avand clasa A1 de Rezistenta la Foc.

Pereti interiori placati cu caramida decorativa

Fara indoiala caramida decorativa si panourile din caramida accentueaza toata atentia asupra unui perete finisat cu astfel de materiale, prin urmare design-erii recomanda placarea peretilor din fata usilor de la intrare, astfel incat efectul vizual sa aiba un impact deosebit inca de la intrarea in casa a vizitatorilor. Astfel va veti impresiona si surprinde prietenii ce va viziteaza inca de la intrarea in casa.

Deasemenea si camera de zi poate fi decorata cu astfel de panouri. Pot fi placati unul sau doi pereti ai living-ului care vor da un accent original incaperii.

Unele persoane au folosit panourile decorative din caramida chiar si in bucatarie, placand peretele de deasupra blatului in acest fel, aducand astfel un anumit farmec spatiului de gatit.

Faptul ca panourile decorative nu absorb apa, nu mucegaiesc si nu sunt afectate de foc sau temperaturi mari, fac din acestea un material ideal pentru placarile interioare sau de fatade case. Acestea sunt usor de curatat, cu ajutorul unei perii sau a unei lavete umede, stergerea acestora este foarte usoara, iar rezistenta la impact le da o durata de viata foarte mare.

Inapoi la produse >>

Panouri decorative imitatie piatra

In ultimul timp "stilul de piatra" a revenit in optiunea design-erilor de amenajari  interioare. Si pentru ca panourile decorative din piatra sunt mai populare ca niciodata, constructorii au inceput sa foloseasca aceste placi atat pentru decorarea fatadelor, cat si pentru finisarea spatiilor interioare de locuit. Datorita tehnologiilor inovatoare moderne, aspectul placilor din imitatie de piatra nu este cu nimic mai inferior fata de piatra naturala brut originala, in plus realizandu-se imbunatatiri ale materialului pentru un montaj mai rapid si mai usor la niste costuri decente.

Panourile decorative din piatra reprezinta o buna alternativa pentru finisarea peretilor, acestea putand fi folosite in aproape orice camera: dormitor, sufragerie, bucatarii, beciuri si pivnite.

Avantajele panourilor imitatie de piatra

Pe langa avantajul ca panourile din imitatie de piatra naturala pot fi folosite atat la interior cat si pentru decorarea fatadelor, aceste mai prezinta si urmatoarele avantaje:

 • au o conductivitate termica buna: 0,12 W/mK, fapt ce aduce un plus de izolare spatiilor de locuit;
 • aduc un plus in ceea ce priveste izolatia fonica a incaperilor;
 • sunt usor de instalat;
 • nu sunt afectate de intemperii;
 • nu se sparg;
 • sunt durabile in timp;
 • datorita dimensiunilor mari ale placilor (aproape 1mp / placa) creste productivitatea in timpul montajului;
 • sunt mai usoare fata de produsele similare din piatra naturala bruta, ceea ce le face usor de transportat si manipulat;
 • datorita greutatii reduse se monta monta si pe pereti cu structura usoara din gipscarton;
 • un avantaj foarte important al panourilor decorative este faptul ca sunt ignifuge si pot fi utilizate in spatiile ce au un nivel ridicat de risc la incendiu, cum ar fi: spitale, centre administrative, teatre, cluburi, cinematografe, sali de asteptare, gari si multe altele.

placare pereti interiori cu caramida aparenta pe rigips

Unul din avantajele principale ale placilor decorative este faptul ca permit crearea de interioare intr-un timp foarte scurt si cu costuri minime. Panourile sunt rezistente in timp, nu isi pierd aspectul si vor arata frumos si atractiv si peste ani, dand un aspect unic si original spatiilor in care sunt montate.

Inapoi la produse >>

Fatada casa din Panouri Decorative

66 Comments

 1. Buna ziua. Cum pot comanda panourile astea? As avea nevoie de vreo 20 de metri patrati. Vreau sa plachez stalpii la gardul din fata casei, credeti ca ar merge?

  • Buna ziua.Da…sigur ca se pot placa stalpii la gard cu aceste produse, sunt foarte rezistente la intemperii si la actiunile mecanice accidentale, iar productivitatea este una foarte mare datorita dimensiunilor mari ale panourilor. Pentru a comanda dati click pe Butonul “Vezi produsul” apoi completati Formularul si veti fi contactat de un reprezentant de vanzari al producatorului. O zi buna!

 2. Buna ziua,

  Am o casa parter de 8x10m si inaltimea de 3metri si as dori sa stiu cam cate placi mi-ar trebui pentru placarea intregii suprafete pe exterior. Vreau ca montajul sa fie facut peste izolatia de polistiren, se poate? Dintre toate panourile decorative m-ar interesa Caramida Old Brick. Va rog sa-mi trimiteti o oferta si sa-mi spuneti daca pentru montaj imi trebuie meseriasi speciali sau se pot descurca si cei care mi-au montat polistirenul pe casa. Va multumesc!

  • Buna ziua. In urma datelor trimise de dvs. ar rezulta o suprafata de placare de 108mp. Scazand 10% suprafetele usilor si geamurilor, va reiese un necesar de 125 de Panouri Decorative Caramida Old Brick. V-am trimis oferta detaliata pe email.
   In ceea ce priveste montajul, acesta se poate realiza de catre meseriasii care v-au montat termosistemul pe casa, iar placarea cu placi decorative a termosistemului este solutia ideala pentru a finisa exteriorul unei case.

 3. De cand cautam panouri decorative imitatie piatra pe Romania. Am montat in Italia pe socluri la casa si iese repede treaba, mai ales daca inaltimea placii e cat soclu. Asigurati si transportul la Braila? ca as vrea cand vin in august sa dau si eu comanda pentru casa?

  • Da asa este. Sunt ideale pentru soclul casei iar montajul se face foarte rapid. Intr-o zi se poate finaliza soclul intregii case (in functie de dimensiuni).
   Asiguram transport in toata tara, iar pentru comenzi de peste 4000 de lei transportul este gratuit.

  • Panourile prezentate mai sus nu au rol de termoizolatie, ci doar de finisaj. Ar trebui mai intai sa aplicati placile de polistiren sau vata bazaltica, iar apoi sa finisati cu aceste panouri decorative. Pentru placarea a 90 de mp ati avea nevoie de circa 105 panouri.

 4. Buna seara. As dori sa stiu daca aceste placi decorative se pot folosi si la interior? Va intreb pentru ca am un Pub si as vrea sa folosesc niste panouri decorative imitatie caramida ca sa plachez partea de jos a peretilor pana pe la 1-1.2 metri pentru ca m-am saturat sa tot repar peretii de la juliturile de la scaune. Credeti ca ar merge? Peretii sunt din beton armat tencuiti cum se facea blocurile pe timpul lui Ceausescu…

  • Desigur ca se pot monta la interior, iar pentru Pub-uri sunt foarte recomandate deoarece sunt si Rezistente la Foc, lucru care va va avantaja la autorizatia de functionare, mai ales la partea de autorizatie de la Pompieri.
   Panourile se pot prinde de peretii din beton cu adeziv sau direct in dibluri, in functie de cat de plan este peretele.
   Deasemenea sunt foarte rezistente la impact mecanic accidental deci nu veti mai avea probleme cu “juliturile” produse de spatarul scaunelor atunci cand ating peretii.
   Va prezentam mai jos cum arata Panourile Decorative din Caramida montate la interior

   • DA arata foarte bine. Eu as vrea pe maro, varianta old brick parca se cheama. O sa vad cand pot opri putin activitatea la bar ca sa le pot monta si va contactez. Ms pentru raspunsuri

  • La colturi se realizeaza taieturi la 45 de grade sau la cate grade sunt necesare, pentru ca in foarte multe cazuri peretii nu sunt ziditi fix la 90 de grade si atunci folosirea coltarelor devine inutila.

  • Pentru debitarea panourilor se poate folosi un simplu “flex” echipat cu panza diamantata.
   Dar pentru taieturi mai precise si la unghiuri dorite, ideal ar fi sa folositi un fierastrau circular cu masa pentru taiat gresie si faianta

  • Fiind panourile mari daca casa a fost zidita prost de meseriasi atunci cand pui coltare la 90 te arunca urat de tot pe lungime. Eu am patit la caramida Klinker si am renuntat la coltare si-am taiat la unghi cat mi-a trebuit cu flexul si a iesit bine. Oricum cu o masina deasta de taiat iese si mai bine doar ca eu nu am avut la momentul ala, dar parca mi-as lua una daca mai prind o lucrare de placat

  • Sigur ca se pot folosi. Datorita gradului de absorbtie foarte mic de doar 3,5% si a dilatarii 0, aceste panouri se comporta foarte bine in spatii cu umezeala, mai ales ca ele sunt gandite sa reziste la intemperiile exterioare: ploaie, raze uv, inghet-dezghet.
   Chiar saptamana viitoare vom realiza un clip cu montarea acestor panouri la un spatiu ce va avea ca functiune Centru Spa cu Sauna interioara si vom posta mai multe detalii pe pagina noastra.

 5. Buna ziua!revin cu intrebarea unde in Ro gasesc aceste panouri,doresc placarea unui beci betonat de 8x4m×h2.15 folosit mai mult ca crama.necesar 55-60mp.

  • Buna ziua. Pentru comenzi si detalii suplimentare completati formularul din pagina produsului dorit si veti fi contactat de catre un reprezentant al producatorului in cel mai scurt timp posibil. O zi buna!

  • Buna ziua. Din pacate aceste panouri decorative nu se gasesc in magazine. Ele se pot comanda doar on-line direct de la unicul producator din tara. Pentru mai multe detalii completati formularul de pe pagina produsului dorit si veti fi contactat de catre un reprezentant al producatorului de panouri. O zi buna!

 6. Eu mi-am placat singur beciul cu panouri din astea de caramida si a iesit foarte bine. Le-am prins direct cu dibluri de peretii din beton fix cum au iesit dupa decofrat si a iesit perfect drept. Le-am chituit rosturile cu grija la culoare si arata super. Mi-am pus si o masa dintr-o jumatate de bustean gros taiat pe mijloc si acu zici ca sunt intr-o crama 🙂

 7. Buna ziua,
  Imi voi constri o casa la Campina si va rog sa ma luminati daca pot pune placile decorative pe care le aveti peste izolatia exterioara de vata bazaltica groase de 15 cm. De asemenea as dori sa stiu daca faceti dicount pentru cca. 400 mp.
  Va multumesc anticipat.

  • Buna ziua. Solutia pentru realizarea placarii peste izolatie din vata bazaltica, este realizarea unei structuri din lemn sau profile metalice, intre care se va aseza vata bazaltica, iar apoi se va realiza placarea cu panouri decorative. In acest sistem nu veti avea nevoie de adezivi sau masa de spaclu. Totul se va realiza prin prindere mecanica curat si fara timpi de uscare, iar suprafata rezultata va fi una perfect plana si finisata la gata.

   In ceea ce priveste discount-ul, daca va hotarati sa lucrati cu aceste produse putem discuta cu producatorul pentru oferirea unui discount in urma unei cereri de oferta.
   Daca mai aveti si alte intrebari nu ezitati sa ne contactati.
   O zi buna!

 8. Placare vata bazaltica pe suport din lemn sau metalic. Întrebarea se pune, care e garanția ca apa nu o sa treacă prin rosturi în vată? Dacă umiditatea ajunge în vata se știe ca proprietățile termice scad până la 60%.

  • Garantia unei bune executii si folosirea unor materiale de calitate va vor asigura de faptul ca apa nu va trece prin rosturi.
   Rosturile se vor inchide cu chit hidroizolant la culoare, iar peste se va aplica un strat de lac acrilic profesional hidroizolator. Unii beneficiari au folosit chiar si silicon pentru etansarea rosturilor.
   In cazul placarii peste profile metalice sau din lemn, cu vata la interior, se poate monta, pentru o siguranta si mai mare, o folie anticondens peste profile (in genul celei care se pune la acoperis), iar apoi se vor prinde panourile decorative. Folie va permite peretelui sa “respire” dar nu va da acces apei la interior.
   Totusi trebuie avut in vedere ca peretele fiind in plan vertical, apa nu prea are cum sa treaca de toate aceste straturi.
   Ganditi-va ca exista chituri de rosturi care se foloseste chiar si la piscine si isi fac treaba fara probleme.

 9. Bună ziua.
  Pentru izolarea unei case din cărămidă este necesar sa fie tencuita înainte de a fi aplicat polistirenul sau vata bazaltica și care ar fi diferența la calitate intre cele doua produse. O zi bună!

  • Buna ziua. In mod normal este recomandata tencuirea peretilor inainte de termoizolare pentru nivelarea si intarirea acestora. Dar nu este o regula generala sau impusa. Daca zidaria a fost executata drept si abaterile de planeitate nu sunt mai mari de 3-4cm, se poate realiza termoizolarea si fara a fi tencuiti peretii.
   In ceea ce priveste materialele folosite pentru termoizolare, vata bazaltica este mai buna decat polistirenul dar si mai scumpa. Alegerea va apartine in functie de bugetul pe care il aveti alocat pentru fatada casei…

  • Panourile decorative prezentate mai sus au o Conductivitate termica egala cu 0,12 W/mK, iar polistirenul de exemplu are o conductivitate termica de 0,04 W/mK. Asadar ofera si panourile o izolare termica dar nu se pot compara cu proprietatile de izolare ale polistirenului sau vatei minerale.
   De aceea se recomanda ca panourile sa se foloseasca dupa termoizolarea peretilor, sau pentru placarea peretilor grosi care nu mai necesita termoizolare suplimentara, cum ar fi zidurile din BCA de 40cm grosime sau Caramida eficienta de 38cm grosime. In aceste cazuri panourile aduc un supliment de izolare acestor pereti, le protejeaza impotriva intemperiilor si razelor UV, ofera o protectie foarte buna impotriva focului si mai ales ofera un aspect placut fatadelor si peretilor interiori.

  • Buna ziua. Intrati pe pagina panourilor dorite, completati formularul si veti fi contactat pentru finalizarea comenzii.
   Si da, se pot transporta si la Botosani, iar pentru 50 de mp transportul este gratuit.

 10. Buna ziua. Cat m-ar costa transportul a 122 de panouri decorative tip caramida pana la Slobozia? Eu as avea nevoie de ele cam peste vreo luna, atunci imi termina baietii de ridicat casa la rosu si as vrea sa le lipesc direct pe bca, am pus deala de 40 de cm de la ytong si nu as mai pune polistiren sau vata si as pune direct panouri dinastea lipite cu adeziv de bca, credeti ca ar merge?

  • Buna ziua. Pentru achizitia a 122 de panouri decorative beneficiati de Transport Gratuit pana la locatia dvs.
   In ceea ce priveste peretele de BCA de 40cm (mai ales cel de la Ytong) nu cred ca mai este necesara o izolare suplimentara, decat daca va permite bugetul si vreti sa o faceti casa pasiva.
   Panourile decorative sunt ideale pentru finisarea peretilor din BCA, montajul facandu-se foarte usor (se poate vedea in clipul video prezentat in articolul de mai sus). Iar faptul ca acestea sunt si termoreflexive oricum aduc un plus valoare la termoizolarea suplimentara a peretelui din BCA. Deci cred ca solutia pe care ati gandit-o este una foarte ok.
   In momentul cand va hotarati sa le achizitionati faceti o plasare a comenzii pe pagina produsului dorit si va vom contacta pentru restul de detalii.
   Va uram o zi buna in continuare si Spor la construit!

   • Ok. Multumesc pentru raspuns. Am vazut clipul de montaj impreuna cu meseriasii si au zis ca se descurca sa le monteze. In prima faza cand le-am spus ca eu vreau sa-mi fac casa ca in Londra unde lucrez si sa fie cu caramida pe exterior au zis ca nu se baga ca e multa migaleala la pus caramizi mici pe perete, dar cand le-am aratat panourile astea decorative de aproape 1mp au zis ca la astea se baga ca nu dureaza mult la montat si e si usor de pus pe perete. Multumesc inca o data ca m-ati lamurit. O sa va contactez dupa ce e gata casa la rosu, mai fac iar niste masuratori exacte si apoi o sa va sun sa vedem cum facem cu plata si livrarea. O zi buna!

    • Inafara ca se pun repede si usor, manopera va fi mult mai ieftina la montaj, timpul de executie mult mai mic iar datorita placilor mari si a imbinarilor de tip lego, peretii vor iesi perfect drepti.

     • Pai am vrut sa pun caramida tip klinker dar n-am gasit muncitori care sa mi-o monteze, defapt am gasit o echipa din Urziceni care-mi cerea 80 de lei pe mp manopera ca cica dureaza mult timp montajul si e dichisit de pus ca sa iasa peretii drepti. Si cand am facut calculul cu materialele si manopera am zis ca e mai ok cu aceste panouri, plus ca eu vreau sa termin repede casa cat mai stau prin tara…

 11. Buna ziua! Am o căsuța din lemn.plafoanele sunt pe grinzi aparente si asteriala pe nut si feder(sper că am retinut corect).intrebarea mea este:pot placa tavanul cu aceste panouri? Pentru o suprafață de 3,50 pe 4.50 de câte panouri am nevoie? Multumesc.

 12. Buna ziua!
  Pe un perete din BCA Ytong de 25cm izolat cu polistiren expandat de 10 cm se pot aplica astfel de panouri decorative? Daca da, fixarea se va face tot mecanic cu suruburi si dibruri de cca 15cm? Multumesc!

  • Buna ziua. Da, se poate placa un astfel de perete fara nici o problema cu prindere mecanica in zona de rost a placilor. Indicat este sa dati o gaura cu sanfren pentru ca, capul diblului sa se ingroape cat mai bine in zona de rost, iar apoi se finiseaza cu adeziv sau chit la culoare.

 13. Buna seara! Panouri decorative din lemn nu aveti, una din fete imita piatra, iar pe spate este din OSB?
  Va multumesc!

  • Buna ziua. Plata se poate realiza prin transfer bancar in urma emiterii unei facturi, sau se poate realiza direct la fabrica la incarcarea produselor spre livrare. Pentru mai multe detalii si informatii ne puteti contacta telefonic. O zi buna!

 14. am si eu o intrebare: daca un perete de caramida poroterm este izolat exterior, la interior as putea monta panourile decorative direct pe caramida, fara tencuiala? sau e mai indicat tencuit? De asemenea la exterior cati ani e garantata culoarea panoului? ardezie verde si nisip piatra galbui deschis.

  • Da. Se pot monta panourile decorative direct pe caramida cu lipire in puncte, fara a mai necesita tencuirea peretilor.
   Iar in ceea ce priveste culoarea panourilor ele sunt garantate la circa 30 de ani, cu mentiunea ca in timp, datorita expunerii prelungite la razele UV, acestea pot suferi mici modificari ale tentei de culoare, ca orice alt material expus la razele solare.

 15. Buna ziua!
  Am peretii la mansarda din Osb.
  Exterior termoizolez cu vata sau polistiren(inca nu m-am hotarat).
  Se pot monta astfel de placi,pe un Osb termoizolat cu vata sau polistiren?
  Multumesc!

  • Buna ziua. Da se pot monta panouri decorative pe placi din OSB cu prindere simpla mecanica in holzsuruburi negre in genul celor folosite la gipscarton.

 16. Buna ziua ,as dori sa stiu daca se face o aerisire corecta am un perete pe care nu il vede soarele si am senzatia ca este umed tot timpul anului a prins o tenta verzuie . Am taiat pomii, am verificat sa nu curga burlanul . Este peretele cu intrarea si se vede urat . Multumesc Cu respect .

  • Buna ziua. Panouri nu sunt pe suport de polistiren. Ele sunt realizate dintr-o combinatie de minerale, armatura pe baza de zirconiu si aditivi speciali, care indeplinesc cea mai importanta cerinta, ceruta in ultimul timp la noi in tara, si aceea ar fi Rezistenta la Foc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*