2 bransamente electrice in aceeasi curte

intrebari si raspunsuri

Se pot face 2 bransamente la aceeasi casa?

Intrebare de la: Marian pe adresa redactiei:

Buna ziua. Eu locuiesc inpreuna cu fratele meu in aceias curte. Casa este in forma de L eu locuiesc pe o parte el pe cealalta. Se poate face bransament pe partea mea de casa? Bransamentul vechi e la el. Vreau sa platim lumina separat, Vreau sa stiu daca se poate? stalpul de lumina e la limita propietati …..multumesc”

Raspunsul redactiei:

» Buna ziua. In principiu ati putea realiza inca un bransament electric doar ca va trebui sa solicitati un nou aviz tehnic de racordare in care sa solicitati inca un bransament monofazic pentru aceeasi adresa, iar costurile vor fi ca si pentru unul nou (taxa aviz, taxa proiect, taxa racordare la reteaua de energie electrica).

Din punctul meu de vedere, ca varianta mai accesibila si ieftina, ar fi montarea unui contor pasant pentru inregistrarea consumului de energie in mod defalcat. Astfel veti sti fiecare cat a consumat si veti putea imparti factura in mod aferent pentru fiecare in parte.

» Pentru orice alte informatii nu ezitati sa ne scrieti mai jos in sectiunea de mesaje.

19 Comments

 1. Buna seara!
  M-ar interesa si pe mine dacă pot pune doua contoare in aceeasi curte?
  Mai pe scurt:stau in curte cu Soacra-mea si o cumnata si de cate ori vine factură iese cearta ca nu se plătește integral fiecare plătește cât vrea,și eu aș vrea să am contoar separat sa imi plătesc singura factura.
  Se poate? Si cât m-ar costa?

  • Puteti cere unui electrician sa va monteze un contor pasant pe imobilul unde stati. Asa veti sti exact cat ati consumat dvs. si scadeti din totalul consumat. Cel mai ieftin contor pasant e in jur de 70 de lei si il gasiti aici: Contor pasant monofazat. Iar ca montaj nu ar trebui sa fie mai mult de 100 de lei, acum depinde si de cum este realizata instalatia electrica si cat are de munca electricianul.

 2. Buna ziua,…suntem 3 familii in aceeasi curte ,socrul meu este proprietar,sunt doua case,dintre care una locuim 2 familii ,parter si etajul 1 ,ce anume pot face ptr a avea fiecare contor separat.Multumesc!

   • Bună ziua ,vreau și eu sa întreb, se poate mari și cota de consum lunar dacă se montează acest contor pământ? Pe mine ma interesează sa am o cota mai mare lunara deoarece depășim 300 KW pentru ca suntem 3 familii la aceeași adresa! Mulțumesc frumos!

 3. Buna ziua, Am si eu o intrebare pentru acelasi spatiu comercial un singur proprietar in care sunt 3 chiriasi persoane juridice se pate pune contor separat si contract separat de energie electrica pt fiecare firma ?

 4. Buna ziua…vreau sa stiu si eu ce anume trebuie pentru a face un contor pasant sa stim cat platim fata de celelalte persoane din curte…

 5. Buna ziua,
  pentru montarea unui contor pasant monofazat,trebuie sa depunem vreo crere la Enel?
  Cum putem sa ne montam un astfel de contor?

  Va multumesc

 6. buna ziua!
  la o locuință unde la parter este spatiu comercial iar la etaj locuință familială, care este cea mai buna varianta pentru că spațiul comercial sa fie trecut pe firma și să plătească separat curentul (menționez că urmează a fi dat în chirie spațiul comercial iar chiriașul ar dori să fie pe firma)
  mulțumesc!

 7. Bună ziua doresc sa va fac o întrebare suntem 2 familia în aceasi curte și iese mereu certa de la consum având în vedere ca am contorul pasand dores sa fac încă o branșare în aceasi curte cum voi putea proceva va rog sa ma ajutați

 8. bună seara tatăl meu are lumina trasa și acum ar vrea să îmi tragă și mie eu find fica lui cu același nume se poate

 9. Bună ziua. As dori și eu sa știu dacă pot sa a-mi pun contor separat de curent. Stau an curte cu părinții și ampreuna depășim cei 250 de KW și trebuie să plătim preț maxim.

 10. Bună suntem 3 famili in curte și propietaru de curet electric e mama iar dinsa nu mai are curet electric ca nu a mai putut plati iar noi vrem separat de di sa se poate pune un alt contor separat să fac pe numele meu nu vreau sa am cu disa treaba se poate pune un alt contor sa am lumină

 11. Bună ziua, dacă montez la o adresa contor pasant se poate sa îmi mărească și cota de consum lunara,deoarece locuim 3 familii într o curte și avem un singur contor iar consumul depășește cota de 300 KW pe luna ! Mulțumesc frumos pentru un eventual răspuns!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.