Aparate si instrumente de curatare necesare oricarei case

cel mai bun aspirator

Tot mai des ne lovim de problema lipsei instrumentelor necesare atunci cand vine vorba de curatenia la domiciliu. Stim cu totii cat de dificil sunt de indepartat petele persistente fara detergentul potrivit sau cata bataie de cap ne poate da folosirea unei maturi in detrimentul unui aspirator. Desi nu exista un instrument magic care sa poata face totul, trebuie sa ne asiguram ca suntem acoperiti atunci cand incepem procesul de curatenie a casei.

Avand in vedere toate acestea, specialistii recomanda o serie de produse si aparate de curatenie esentiale care pot face diferenta in momentele dificile.

Aspiratorul

Tehnologia care avanseaza extraordinar de repede ne-a pus la dispozitie o serie de dispozitive de aspirare uimitoare. De la clasicul aspirator cu sac sau fara, care isi facea treaba decent, pana la robotul de aspirare care ne-a preluat o parte din sarcini, toate aceste aparate au fost modernizate, astfel incat munca sa ne fie inlesnita.

In functie de buget, dar si de nevoile pe care le avem, trebuie sa ne indreptam atentia spre astfel de aparate, fara de care curatenia poate deveni o povara.

Mopul

Cand vine vorba de curatarea podelelor este evident ca si aspirarea este necesara, dar cel mai important rol in acest caz il are mopul. Pentru a obtine pardoseli sclipitoare, fara urme de praf si murdarie este obligatoriu sa ne indreptam atentia catre un mop de calitate, de preferat cu aburi. Acesta nu numai ca va lasa o curatenie desavarsita in urma, dar nu va mai fi necesara folosirea detergentilor sau a substantelor chimice, care, utilizate pe termen lung, pot dauna sanatatii membrilor familiei.

Masina de spalat rufe si uscatorul electric de rufe

Aceste doua electrocasnice sunt extrem de importante, deoarece fac diferenta cand vine vorba de prospetimea hainelor, dar si de praful si scamele din casa. O curatenie desavarsita se face din interior, astfel trebuie sa ne asiguram ca hainele noastre sunt ca noi dupa fiecare spalare si asta putem face cu ajutorul unei masini de spalat de calitate. Pe langa prospetimea pe care o haina curata o ofera, daca este supusa unui proces de spalare modern, aceasta va rezista mai mult si nu va imprastia scame.

Pe langa activitatea principala pentru care a fost proiectat, uscatorul de rufe electric, asigura si o curatare exemplara a rufelor de scame, par si resturi de material. Astfel nu va mai fi nevoie sa aspiram atat de des pe cat am face-o in lipsa acestui electrocasnic.

Aparatul de curatat geamuri

Un mic instrument care poate aduce mari satisfactii. Acesta ajuta la o spalare exemplara a ferestrelor, sticlei, oglinzilor indepartand si cele mai incapatanate pete. Este un obiect ce nu trebuie sa lipseasca din nicio gospodarie fiind un prieten de nadejde in cele mai dificile situatii. Utilizarea acestuia este atat de usoara incat si copiii pot indeplini aceasta sarcina si astfel vom reusi sa economisim mai mult timp pentru alte activitati in gospodarie.

Detergentii

Chiar daca folosim cele mai bune electrocasnice si instrumente de curatenie, uneori este nevoie de un detergent special pentru indepartarea diferitelor pete. Vorbim aici de petele foarte greu de indepartat precum cele foarte vechi sau petele de rugina. Pe langa curatarea efectiva, detergentii, aduc o improspatare spatiului interior si ajuta la protejarea obiectelor, rufelor sau pardoselilor care sunt curatate.

In cazul in care consideram ca detergentii au chimicale sau ne pot pune in pericol sanatatea exista nenumarate alternative ecologice pe piata. Putem lua in calcul chiar detergentii fara miros daca ne stim sensibili la diferite miresme, care ar putea dezvolta alergii.

Daca vom urma indeaproape sfaturile specialistilor si vom utiliza macar o parte din ce este indicat, vom facilita procesul de curatenie si vom salva timp pretios. Pe langa asta curatenia nu va mai fi o povara, ci dimpotriva poate fi o convertita intr-o perioada de relaxare, deoarece greutatea de pe umerii nostri va fi preluata de aceste minunatii de gadget-uri, ce ne sunt puse la dispozitie intr-o gama tot mai diversificata.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.