Care sunt avantajele utilizarii unui dedurizator nonelectric?

avantaje dedurizatoare non electrice

Un dedurizator non-electric, sau dedurizator pasiv, este un sistem folosit pentru a reduce nivelul de duritate a apei fără a necesita alimentare electrică sau componentele electronice. Iată câteva dintre avantajele unui astfel de sistem:

 • Eficiență energetică: Un dedurizator non-electric nu necesită energie electrică pentru a funcționa, ceea ce înseamnă că nu veți avea costuri suplimentare legate de consumul de energie.
 • Cost redus: Aceste sisteme sunt în general mai accesibile din punct de vedere financiar decât dedurizatoarele electrice, iar costurile de întreținere sunt, de asemenea, mai mici.
 • Durabilitate: Dedurizatoarele non-electrice au tendința de a fi mai durabile, deoarece au mai puține componente mobile și mai puține piese susceptibile de defectare.
 • Funcționare simplă: Aceste sisteme sunt adesea mai ușor de instalat și de întreținut, ceea ce înseamnă că veți avea mai puține griji în ceea ce privește funcționarea lor.
 • Lipsa de zgomot: Deoarece nu există motoare sau componente electronice care să funcționeze, dedurizatoarele non-electrice sunt mai silențioase decât variantele electrice.
 • Necesitate redusă de întreținere: Dedurizatoarele non-electrice necesită, în general, mai puțină întreținere regulată decât cele electrice, ceea ce înseamnă mai puțin timp și efort pentru proprietari.
 • Lipsa riscului de pene de curent: Un dedurizator non-electric nu va fi afectat de întreruperile de curent, ceea ce înseamnă că veți avea în continuare apă dedurizată în astfel de situații.
 • Consum mic de sare necesara regenerarii
 • Cantitatea mica de apa necesara in regenerarea mediului filtrant

dedurizator-apa-aquakinetic-hf-8746_8746_3_16322541133044

Cum functioneaza un dedurizator fara curent?

Un dedurizator non-electric funcționează, în general, prin intermediul unor procese chimice și fizice simple pentru a reduce nivelul de duritate a apei. Unul dintre cele mai comune tipuri de dedurizatoare non-electrice este un dedurizator cu schimb de ioni. Iată cum funcționează acest tip de dedurizator non-electric:

 • Rezervor cu rășină schimbată de ioni: Dedurizatoarele non-electrice conțin un rezervor umplut cu rășină schimbată de ioni. Această rășină conține granule mici care sunt acoperite cu ioni de sodiu sau potasiu.
 • Turbinație: Apa cu duritate înaltă (care conține cantități semnificative de ioni de calciu și magneziu) intră în rezervorul de rășină schimbată de ioni.
 • Schimb de ioni: Când apa trece prin rășină, ioni de calciu și magneziu sunt atrasi de ioni de sodiu sau potasiu din rășină. Ca rezultat, ioni de calciu și magneziu sunt “înlocuiți” cu ioni de sodiu sau potasiu în apa, reducând astfel duritatea apei.
 • Regenerare: Pe măsură ce rășina devine saturată cu ioni de calciu și magneziu, dedurizatorul intră într-un ciclu de regenerare. Acesta implică spălarea rășinii cu o soluție sărată care sistemul de dedurizare o va face in mod automat , care curăță rășina și o pregătește pentru a înlocui ioni de sodiu sau potasiu pentru a elimina ioni de calciu și magneziu. Acest proces se realizează automat și nu necesită alimentare electrică.
 • Apa dedurizată: După regenerare, dedurizatorul non-electric este pregătit să furnizeze apă cu niveluri mai scăzute de duritate.

Dedurizatoarele de apă Kinetico sunt proiectate pentru a reduce depunerile de apă dură și acumulările de calcar. Acestea folosesc o tehnologie non-electrică asigurându-se că nu există cronometre, computere sau alte componente electrice de reparat sau de înlocuit, neavând o problemă în cazul întreruperilor de curent. Toate dedurizatorele kinetico se regenerează la cererea sistemului după un anumit număr de mc de apă în directă corelare cu tipul sistemului și duritatea apei la intrarea în sistem.

cum sa ai apa dedurizata

Cum functioneaza dedurizatorul de apa KINETICO?

Apa dură este “înmuiată” prin îndepărtarea mineralelor de duritatea din apă printr-un proces chimic numit schimb ionic. Când apa dură intră în sistemul de dedurizare a apei, atunci are loc acest schimb ionic în stratul de rășină. Ionii de duritare calciu și magneziu sunt schimbați cu ioni de sodiu făcând apa “moale”.

Odată ce patul de rășină este umplut cu ioni de duritate trebuie să aibă loc regenerarea sau curățarea rășinii. Sarea este folosită în mod obișnuit în procesul de regenerare pentru a curăța granulele de rășină. După ce are loc curățarea, procesul de dedurizare a apei poate continua.

Indiferent de dimensiunea casei tale sau de cantitatea apei utilizate, Kinetico are un sistem pentru dedurizarea apei potrivit pentru nevoile tale. Puteți contacta un expert pentru a discuta despre opțiunile de tratare a apei. Un profesionist în apă vă va ajuta să determinați cel mai bun sistem Kinetico de dedurizare a apei pentru casa d-voastră.

Care sunt avantajele sistemelor KINETICO?

 1. Funcționare non-electrică. Alimentat de fluxul de apă care captează energia cinetică, în loc de componente electrice sunt folosite componente mecanice care nu trebuie reparate sau înlocuite des. În general, acolo unde se montează sistemele de dedurizare, se formează umiditate, este de multe ori un mediu sărat care poate dăuna circuitelor electrice. Prin eliminarea electricității practic Kinetico a eliminat aceste probleme .
 2. Operare foarte precisă și eficientă. Caracteristica Kinetico XP permite calibrarea mai precisă a sistemului la condițiile de duritate a apei din casa d-voastră. Având eficiență sporită duce la economii în utilizare și a costurilor operaționale.
 3. Fiabilitate mare. Dedurizatoarele Kinetico sunt de lungă durată. Ele sunt proiectate să reziste 20-30 ani și sunt susținute de o garanție de 5 ani.
 4. Cantitate REDUSA DE SARE la o regenerare! Dedurizatoarele KINETICO folosesc cu 70% mai puțină sare în procesul de regenerare, plus un termen foarte scurt de regenerare. Sunt sisteme KINETICO care fac regenerarea în 10-15 minute chiar la o duritate foarte mare.
 5. Debite generoase de apa tratată! Sunt concepute pentru orice fel de aplicație chiar dacă este un consum mare de apă. Ofera debite de apă generoase fără a afecta calitatea  procesului de dedurizare. Având avantajul că multe sisteme KINETICO sunt de tip duplex acestea asigură apă tratată 24/24 ore.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*