Masca calorifer

masti calorifere

De ce sa folosim o masca de calorifer?

» Indiferent ca este vorba despre o locuinta mica sau una mare, de la garsoniere mici si pana la case mari cu mai multe etaje, toate spatiile de locuit au mai multe nevoi comune printre care se numara si caloriferele. Fie ca plac sau nu din punct de vedere estetic, fie ca se potrivesc sau nu cu stilul decorativ general al locuintei, caloriferele sunt indispensabile in sezonul rece, chiar daca ocupa spatiu si nu au un design foarte prietenos. Totusi, pentru persoanele care nu doresc sa faca nici macar un compromis cand vine vorba de estetica spatiului personal, exista o solutie perfecta: masca calorifer.

Motivele utilizarii unei masti de calorifer

» Necesitatea prezentei unei masti de calorifer poate fi sustinuta de cel putin urmatoarele aspecte:

Design integrat

» Magazinele de specialitate pun la dispozitie masti pentru calorifere in functie de dimensiunile necesare cu o estetica impresionanta, facandu-le usor de integrat in orice decor, fie clasic sau modern. Practic, sistemul de incalzire al locuintei va fi ca si inexistent, ba mai mult, o masca de calorifer va aduce un plus de frumusete, dar si de utilitate incaperilor.

» In functie de amplasarea, dar si de marimea caloriferului sau a radiatorului pe care urmeaza sa se puna masca, aceasta poate fi folosita ca spatiu de depozitare sau cu rol de bancheta, spre exemplu. In orice caz, va fi imposibil de ghicit ca acolo este un calorifer si nu o piesa frumoasa de mobilier.

Incalzirea nu are de suferit

» Daca acesta este un aspect care ridica semne de intrebare si retineri de la achizitionare, trebuie stiut ca acest element decorativ nu va afecta in niciun fel raspandirea caldurii in incapere. Masca pentru calorifer sau radiator este fabricata atat de ingenios, incat nu va exista nici o pierdere de caldura. Practic, aceasta prezinta doua fante interioare, jos si sus, care preiau si incalzesc aerul din incapere de jos in sus.

Masti pentru calorifere!

» Mai mult, intre perete si calorifer se poate monta o placa reflectorizanta, pentru a maximiza efectul caldurii generate prin sistemul de incalzire. De asemenea, un alt sfat ar fi ca masca aleasa sa nu aiba dimensiunile fixe pe cele ale caloriferului, ci sa fie putin mai mare. Astfel, aerul va circula mult mai bine, iar timpul de incalzire nu va fi prelungit.

Usor de curatat

» Desi la prima vedere intretinerea poate parea dificila, mastile calorifer sunt usor de curatat, intrucat in constructia lor au  fost utilizate elemente care se demonteaza pentru a putea fi cu lejeritate curatate de praf atat caloriferul, cat si interiorul mastii. Elementele detasabile sunt usor de montat inapoi, cee ce inseamna ca nici acest aspect nu trebuie sa reprezinte un motiv de ingrijorare.

Materiale si culori variate

» Din punct de vedere compozitional, exista o foarte mare libertate de alegere, in pricipiu putandu-se opta pentru orice material nedeformabil la caldura, structura de sustinere la astfel de masti fiind in cazul celor mai multe alegeri din MDF sau din lemn. De asemenea, poate fi aleasa si culoarea, astfel incat masca radiator sa se potriveasca de minune mediului in care va fi amplasata.

masca calorifer

» Pentru un spatiu personal modern si perfect din punct de vedere estetic, alegerile inspirate si detaliile sunt cele care fac diferenta. O casa suprinzatoare prin eleganta sa presupune o atentie sporita la orice detaliu, iar o masca de calorifer poate aduce un plus de stil oricarei locuinte.

Sursa foto: PinterestBe the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


error: Alert: Text protejat prin CopyScape!!!
UA-36601212-1