Pareri si Review Cuptor electric incorporabil Candy FCEK826XL

review cuptor electric candy fcek 826 xl

Review Cuptor electric incorporabil Candy FCEK826XL

» In ziua de astazi nu ne mai putem imagina o bucatarie moderna fara ca aceasta sa fie echipata cu un cuptor electric. Astfel in urmatorul articol va vom prezenta modelul de cuptor electric incorporabil al celor de la Candy, mai exact modelul FCEK826XL, cu o capacitate de 70 de litri, autocuratare pirolitica si multe programe de gatit.

Candy FCEK826XL – elemente constructive

» Chiar daca este un cuptor din gama medie de pret, prima impresie despre acest cuptor este una destul de impresionanta. Productorul a implementat in design-ul acestui cuptor electric linii moderne si elegante care in combinatie cu materialul metalic mat si sticla de calitate cu care este echipat, vor permite acestui cuptor sa se incadreze in aproape orice bucatarie.

» Pe panoul de control exista 2 butoane rotative incastrate, care la inceput se vor misca destul de greoi, fiind noi si neutilizate, dar in timp, dupa o utilizare constanta, acestea se vor misca mai usor. Modurile si optiunile sunt indicate prin pictograme in dreptul fiecarui buton. Cu ajutorul butoanelor tactile din zona afisajului veti putea cu usurinta seta temperatura, ora si timer-ul.

Cuptor incorporabil candy fcek826

» Usa cuptorului Candy FCEK826XL, echipatat cu sticla speciala de calitate, poate fi usor inchisa si deschisa, si, la nevoie, poate fi usor pastrata intr-o pozitie intredeschisa. Deasemenea usa este detasabila, oferind posibilitatea unei curatari foarte facile, iar ca si o siguranta pentru copii, sticla de pe usa este permanent ventilata si racita, astfel ca in timpul functionarii aceasta este permanent rece.

» Interiorul cuptorului este emailat complet, sinele laterale cromate si detasabile oferind cinci niveluri posibile de pozitionare a gratarelor.

Control si moduri de operare

» Controlul acestui cuptor de la Candy este unul foarte usor si facil de facut. Principiile de baza de operare sunt simple si clare chiar si daca nu ati studiat in prealabil instructiunile de folosire puse la dispozitie de catre producator.

» In partea frontala a cuptorului electric se regasesc 2 butoane de selectie, cel din dreapta actionand modurile de gatire, autocuratare si protectie copii, iar in stanga diverse optiuni de temporizare si alarme.

Buton cuptor incorporabil candy fcek826

» Astfel, pentru a intelege mai bine ce face fiecare buton, va vom explica detaliat in continuare.

 1. Lampa: Lumina interioara a cuptorului se aprinde;
 2. Decongelare: Cu ajutorul unui ventilator, aerul circula prin cuptor la o temperatura de 40 de grade asigurand o dezghetare rapida si uniforma;
 3. Incalzire constanta: Cu ajutorul acestei functii veti putea mentine mancarea, care a fost deja preparata, calda pana la momentul servirii.
 4. Gatire: Acesta functie este metoda clasica de gatire, folosind elementele superioare si inferioare de gatire ale cuptorului. Temperatura implicita pentru acest mod este de 220 de grade.
 5. Gatire prin convectie cu aer: Ventilatorul inclus in corpul cuptorului accelereaza aerul incalzit astfel incat caldura patrunde mult mai uniform in alimentele si produsele gatite. Temperatura implicita este de 180 de grade.
 6. Gatire cu aer din partea inferioara: Acest program este indicat pentru produsele de patiserie ajutand in mod considerabil la cresterea uniforma a aluatului.
 7. Gatire cu aer din partea superioara: Acest program cu o temperatura implicita de 200 de grade este recomandat pentru gatirea bucatilor de carne rosie groase.
 8. Gratar: Program folosit pentru prepararea grill-urilor si a gratarelor.
 9. Piroliza: Sistem de curatare la temperatura ridicata.

Candy FCEK826XL

» Dupa ce ati selectat modul dorit, se poate ajusta temperatura cu ajutorul butoanelor de pe ecranul tactil, iar daca doriti si mai multe optiuni de control a cuptorului puteti folosi butonul din stanga cu urmatoarele optiuni.

Buton stanga cuptor incorporabil candy fcek826

 1. Mod silentios: dezactiveaza bip-ul temporizatorului.
 2. Setare ora: setati ceasul.
 3. Durata gatitului: setati timpul de gatire in functie de reteta pe care doriti sa o realizati.
 4. Programare perioada gatire: aici puteti programa la ce ora sa inceapa procesul de gatire si la ce ora sa se termine, astfel puteti programa cuptorul sa inceapa sa gateasca o friptura in timp ce sunteti la munca, iar cand ajungeti acasa veti gasi mancarea gata facuta.
 5. Cronometru.
 6. Protectie blocaj copii.

Vezi Pretul Aici!

Intretinere cuptor electric Candy FCEK826XL

» Pentru ca acest cuptor sa aiba o viata mai indelungata de functionare este indicat sa-l curatati dupa fiecare utilizare.

» In primul rand aveti la dispozitie metoda clasica de curatare cu o laveta, detergent si apa, sau metodele moderne implementate in functiile acestui cuptor.

 • Aquactiva: aburul fierbinte este utilizat pentru indepartarea grasimilor reziduale si a particulelor alimentare. Se toarna 300ml de apa in locasul din partea de jos a cuptorului iar butonul din dreapta se comuta in pozitia corespunzatoare functiei la o temperatura de 90 de grade. Dupa 30 de minute opriti cuptorul, asteptati sa se raceasca iar apoi stergeti interiorul cu o laveta umeda.

curatare cuptor electric

 • Piroliza: distrugerea resturilor alimentare prin expunerea la temperaturi ridicate. Scoateti toate accesoriile din cuptor, setati butonul din dreapta in pozitia corespunzatoare si porniti curatarea. Acest proces dureaza intre 90 si 120 de minute in functie de cat de murdar este cuptorul la interior. Nu deschideti usa in timpul curatarii!

» Pentru o economie de energie, producatorul recomanda inceperea procesului de curatare imediat dupa gatire, in timp de cuptorul este inca fierbinte.

Concluzie

» La final nu putem spune decat faptul ca acest cuptor este unul destul de bun, avand un pret convenabil, o varietate de moduri de gatire si mai ales optiuni practice de autocuratare care vin in ajutorul gospodinelor care gatesc in casa.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*