Rolul compromisurilor intr-o relatie

compromisuri in relatiile de cuplu

Relatia de cuplu si compromisurile

» Viata in doi are partile sale sublime, cu momente ce nu pot fi traite atunci cand esti singur. Ai cu cine sa imparti bucuriile, dar si necazurile, sarbatorile sunt mult mai frumoase iar vacantele mai palpitante si romantice.

» Cu alte cuvinte, totul pare a fi mai simplu si minunat in doi. Cu toate acestea, relatia de cuplu are si partile sale mai putin confortabile. Uneori esti nevoit sa cedezi desi nu prea ti-ai dori acest lucru, sau sa faci ceva care nu este pe placul tau. Si astfel pasesti usor in lumea compromisurilor.

» Un univers in care la inceput te simti oarecum stingher si nemultumit, dar inaintand pas cu pas incepi sa te acomodezi si sa realizezi ca nu este atat de infricosator pe cat credeai.

probleme conjugale

» Compromisurile au insa si partea lor pozitiva. Altfel spus, te determina sa devii tolerant intr-o mai mare masura, dar si sa constientizezi ca perechea ta nu este la fel ca tine, prin urmare trebuie sa ii accepti si partile pe care nu le agreezi.

» Un compromis nu trebuie privit asemenea unei obligatii, a unui lucru pe care esti nevoit sa il faci. Din contra, trebuie sa te gandesti ca este o atitudine inteleapta pentru bunul mers al relatiei. Insa, este vital ca aceasta alegere de a actiona sa provina pe deplin din interior. Prin urmare, nu ar trebui sa ii reprosezi celui de langa tine ca ai cedat doar de dragul sau.

Cand si in ce masura ar trebui sa existe compromisurile intr-o relatie?

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

» Faptul ca in orice relatie se recurge la un moment dat la compromisuri nu ar trebui sa reprezinte un pretext de care unul dintre parteneri sa profite in anumite situatii. De exemplu, nu trebuie sa se abuzeze de disponibilitatea partenerului de a face de unul singur anumite lucruri, cum ar fi treburile casnice, iar pe parcurs acest fapt sa devina ceva obsinuit.

» O persoana care lasa din proprie vointa anumite lucruri de la sine nu trebuie confundata cu una care nu are taria de a-si impune punctul de vedere. Deschiderea catre compromisuri nu inseamna slabiciune sau un caracter mai putin puternic.

relatiile de cuplu

» In ce arie ar trebui sa se incadreze compromisurile? Cand este cazul sa cedam si cand nu? Ce fel de greseli pot fi trecute cu vederea si care nu pot fi acceptate in niciun caz?

» Un astfel de raspuns nu poate fi dat, deoarece fiecare relatie are caracteristicile sale, iar fiecare partener este diferit in ceea ce priveste personalitatea, sistemul de valori, temperamentul si viziunea asupra dragostei.

» In concluzie, compromisurile sunt benefice intr-o relatie atata vreme cat acestea nu implica un atac indreptat contra valorilor tale si a modului in care percepi moralitatea. Totodata, compromisurile nu trebuie sa genereze sentimente precum frustrarea, care odata cu trecerea timpului nu fac decat sa deterioreze ireversibil relatia.

Despre Anca 108 Articole
Salutari si bine ai venit! Numele meu este Anca, editor CasaSiDesign.ro, si sunt o mare sustinatoare a lucrurilor frumoase, practice si mai ales a unui stil de viata sanatos. Te invit sa vezi articolele scrise de mine si te rog sa nu uiti sa-mi dai un feedback printr-un comentariu. Iar daca ti-au placut informatiile nu uita sa le si Distribui printr-un Share pe Facebook. Multumesc!

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Alert: Text protejat prin CopyScape!!!