Cat costa constructia unei sobe de teracota?

intrebari si raspunsuri

Cat costa sa faci o soba de teracota?

Intrebare de la: Melania pe adresa redactiei:

Buna ziua.

Sunt in stadiul de finalizare a unei case si as vrea pe langa centrala termica pe lemne sa mai am si o a 2-a sursa de incalzire in caz de vreo avarie la centrala. Va rog sa-mi spuneti cat costa constructia unei sobe de teracota si eventual daca imi puteti da mai multe detalii legat de acest subiect. Va multumesc!

Raspunsul redactiei:

» Buna ziua. E destul de greu sa va raspundem la intrebarea “Cat costa constructia unei sobe de teracota?“, deoarece intervin mai multi factori cum ar fi: dimensiune, tipul focarului, numarul de fumuri, modelul teracotei, materialele folosite si zona unde locuiti. Dar pentru a va face o idee, de obicei meseriasii din acest domeniu percep o taxa de manopera egala cu valoarea materialelor. De exemplu daca materialele vor fi 2000 de lei, tot atat va fi si manopera.

» Insa, avand in vedere ca doriti sa o folositi ca si a doua sursa de incalzire, adica nu este sursa de incalzire principala, recomandarea noastra este sa cumparati o soba din teracota mobila, gata facuta, cu transport si garantie inclusa. Cum ar fi modelul de mai jos.

Cat costa constructia unei sobe de teracota

Vezi Pretul!

 

» Deasemenea daca doriti sa aflati mai multe informatii despre sobe din teracota puteti citi articolul nostru despre acest subiect:

Sobe teracota – Modele sobe teracota

1 Comentariu

 1. SFATURI UTILE!!!
  Înainte sa cumparati un model de soba de teracota portabila(pe cadru metalic) si nu doriti sa fiti pacaliti…aveti grija la anumite detalii.
  Multi producatori cumpara de la fabrici teracota inferioara de calitatea a2 sau a3 si o vand ca si calitatea 1.
  Cereti un certificat de conformitate a producatorului.
  verificati daca usile de la focar si cenusar sunt bine prinse si nu joaca sa aveti surprize acasa.
  Verificati daca plita nu joaca in rama (suportul) ei.
  Unii producatori va vor spune ca soba este facuta din caramida de șamota sau semi-șamota.Cereti un certificat de conformitate ca multi va pun caramida normala de constructie si doar in focar va vor pune semi-șamota(șamota este mai scumpa si mai greu la prelucrat.)(locul unde faceti focul) in rest teracota va fi umpluta cu lut sau cu resturi din constructii(pietre-ţigla)nicidecum cu caramida de șamota.Cereti vanzatorului sa va faca demonstratie la un alt model pe care il alegeti dvs nu el.
  La sobele se incalzit cu 4randuri sau 5 randuri verificati bine daca gresia sau marmura este bine prinsa.De obicei gresia crapa din cauza lor si nu a dvs.pentru ca nu este montata corect ori spatiul unde este montat nu este drept cu teracota strâmba si nu are adeziv.
  Cereti si cititi foarte bine un certificat de garantie.Ce aveti voie sa faceti si ce nu.
  Multi fac sobe proaste pentru a va avea de clienti an de an.Culorile inchise la teracota ascund cel mai bine defectele de ochiul cumpărătorului.
  Aveti grija din ce magazine le cumparati si verificati bine calitatea lor.
  Sper ca v-am ajutat sa nu aveti probleme.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.