Cat ma costa racordul de curent la 40 de metri?

intrebari si raspunsuri

Cat costa bransamentul electric daca stalpul este la 40 de metri distanta?

Intrebare de la: Alin pe adresa redactiei

“Va salut! Vreau sa imi construiesc o casa si trebuie sa ma racordez la electricitate iar cel mai aproape stalp este la circa 40 de m distanta. Are cineva idee cat ma poate costa toata treaba asta? Multumesc”

Raspunsul redactiei:

» Buna ziua. Avand in vedere ca distanta este de 40 de metri cred ca vi se poate accepta ca solutie un bransament individual chiar subteran fara a mai fi nevoit sa puneti inca un stalp.

» Oricum inginerul de zona de la operatorul de energie electrica va va da o solutie exacta si concreta. Speram ca sectiunea cablului de pe ultimul stalp sa fie suficienta pentru a va putea bransa si pe dvs., altfel va fi nevoie sa faceti o intarire de retea. De aceea v-am spus ca un raspuns sigur si concret il veti primi dupa ce veti depune o cerere de bransare la operatorul dvs. din zona.

» In varianta simpla, pentru un bransament monofazat ar trebui sa va coste undeva intre 3000 si 4000 de lei. Pretul poate varia in functie de tipul strazii unde se vor executa sapaturile, pentru ca daca strada este din pietris sunt niste costuri, iar daca e asfalt costurile vor creste. Aceste lucruri le veti discuta si negocia cu constructorul autorizat care se va ocupa de lucrarea dvs.

 

forum constructii case

 

5 Comments

  1. Eu am tot vreo 40-50 de metri pana la casa de la ultimul stalp electric, dar as vrea sa=mi pun un stalp in fata portii ca sa pun si iluminat public. Aveti idee cat costa un stalp deala de beton? Si cine trebuie sa puna lampa pentru iluminat? Cei de la curent sau eu?

    • Un stalp din beton LEA SE10 costa in jur de 1200-1300 de lei plus transport si montaj. Lampa pentru iluminat stradal o vor monta cei care monteaza si stalpul, dar lampa efectiva o veti procura de la primarie. Faceti o cerere la primarie, le spuneti ca va montati stalp in fata porti si ca doriti si dvs. sa beneficiati de iluminat stradal ca si restul locuitorilor din zona si in mod normal ar trebui sa va aprobe cererea.

      • La 150 m distanță de stălp și traversarea a douã grădini și o stradă căt ar costa branșarea la rețeaua electrică ?

  2. Vreau să construiesc o casa.Distanta este in jure de 35, 40 metri.Problema este că trebuie să traverseze o șosea asfaltată și trebuie un stilp.Cit ar putea costa instalarea curentului electric la stilp (regim de șantier) atît preț pt monofazat cît și trifazat?. Dacă se poate un preț informativ.

  3. MiM construit o casuta din panouri senvisuri. As vrea sa ma racordez la elecricitate cat ma costa sant in pensie de handicap de la stalp 25m

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.