Cat ma costa racordul de curent la 40 de metri?

intrebari si raspunsuri

Cat costa bransamentul electric daca stalpul este la 40 de metri distanta?

Intrebare de la: Alin pe adresa redactiei

“Va salut! Vreau sa imi construiesc o casa si trebuie sa ma racordez la electricitate iar cel mai aproape stalp este la circa 40 de m distanta. Are cineva idee cat ma poate costa toata treaba asta? Multumesc”

Raspunsul redactiei:

» Buna ziua. Avand in vedere ca distanta este de 40 de metri cred ca vi se poate accepta ca solutie un bransament individual chiar subteran fara a mai fi nevoit sa puneti inca un stalp.

» Oricum inginerul de zona de la operatorul de energie electrica va va da o solutie exacta si concreta. Speram ca sectiunea cablului de pe ultimul stalp sa fie suficienta pentru a va putea bransa si pe dvs., altfel va fi nevoie sa faceti o intarire de retea. De aceea v-am spus ca un raspuns sigur si concret il veti primi dupa ce veti depune o cerere de bransare la operatorul dvs. din zona.

» In varianta simpla, pentru un bransament monofazat ar trebui sa va coste undeva intre 3000 si 4000 de lei. Pretul poate varia in functie de tipul strazii unde se vor executa sapaturile, pentru ca daca strada este din pietris sunt niste costuri, iar daca e asfalt costurile vor creste. Aceste lucruri le veti discuta si negocia cu constructorul autorizat care se va ocupa de lucrarea dvs.

 Ti-a fost util acest articol?

Ajuta-ne cu un Vot sau o Distribuire!

Average rating / 5. Vote count:

2 Comments

  1. Eu am tot vreo 40-50 de metri pana la casa de la ultimul stalp electric, dar as vrea sa=mi pun un stalp in fata portii ca sa pun si iluminat public. Aveti idee cat costa un stalp deala de beton? Si cine trebuie sa puna lampa pentru iluminat? Cei de la curent sau eu?

    • Un stalp din beton LEA SE10 costa in jur de 1200-1300 de lei plus transport si montaj. Lampa pentru iluminat stradal o vor monta cei care monteaza si stalpul, dar lampa efectiva o veti procura de la primarie. Faceti o cerere la primarie, le spuneti ca va montati stalp in fata porti si ca doriti si dvs. sa beneficiati de iluminat stradal ca si restul locuitorilor din zona si in mod normal ar trebui sa va aprobe cererea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*