Condens balcon

intrebari si raspunsuri

Condens in balcon

Intrebare de la: Andreea Popa pe adresa redactiei

” Bună ziua!

Am închis balconul vara aceasta și acum iarna se uda peretele sub glaf cam 20 cm. Balconul este la ultimul etaj deci acoperit cu tabla dar pe tabla nu apare condens decat la îmbinarea cu termopanul cam 5 cm. Este izolat cu polistiren la exterior.

Vecinul de dedesubt are balconul deschis. Ce solutii aș avea? Dacă aș pune calorifer în balcon ar mai aparea condensul sub glaf?”

Raspunsul redactiei:

» Buna ziua. Cel mai probabil uscati rufe in balcon si in acest fel gradul de umiditate creste in balcon, iar la contactul cu temperatura scazuta produce condens. Un calorifer montat in balcon cu siguranta ca va ajuta la stoparea condensului, doar ca va vor creste si costurile la factura de incalzire.

» Daca vecinul de dedesubt nu are inchis balconul atunci ati putea monta niste polistiren extrudat pe pardoseala balconului peste care sa placati cu gresie. In acest fel veti izola termic si pardoseala balconului.

» Pentru orice alte informatii nu ezitati sa ne scrieti mai jos in sectiunea de mesaje.

3 Comments

  1. mulțumesc mult pentru răspuns! polistiren merge pus peste gresia deja existentă sau trebuie să scot gresia. sau underlay pentru mocheta este destul de izolant?

    • Merge lipit si peste gresia existenta, dar cred ca ar fi o solutie buna pentru inceput si o mocheta mai groasa.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.