Cat costa o casa La Rosu?

cat costa casa la rosu

Cat costa constructia unei case La Rosu?

» Costurile unei case nu pot fi niciodata fixe dupa un standard. Acestea pot fi influentate de materialul din care se doreste a fi executata casa, de locatia unde se va construi (daca va necesita costuri suplimentare de transport al materialelor de constructii sau costuri suplimentare ale manoperei din cauza utilajelor) si mai ales de forma si complexitatea casei (orice deviere de forma de la un paralelipiped clasic sau a unui acoperis in 2 ape va duce la costuri suplimentare).

» Deasemenea costurile unei case la Rosu sunt in principal costurile generate de realizarea structurii de rezistenta. Preturile vor diferi de la o structura pe cadre la una pe zidarie portanta, cea din urma fiind mai ieftina. Nemaivorbind de diferentele de preturi dintre o casa pe zidarie sau o casa pe structura de lemn.

» Oricum atunci cand negociati cu firma sau echipa de constructii sa fiti atenti la ce contracte incheiati si sa fiti siguri ca pe ce dati banii sa fie stipulat in contract cu fiecare etapa in parte. Foarte multi nu stiu ca in etapa de constructie la rosu a casei nu sunt incluse montajul invelitorii, a usilor sau a geamurilor, iar la sfarsit raman surpinsi si se iau la cearta cu constructorul. De aceea cel mai bine este sa stiti dinainte exact pas cu pas in ce consta etapele de lucrari ce se vor desfasura la casa voastra si costul exact al acestora, cu o marja de maxim 10% pentru cheltuieli neprevazute.

» Iar ca sistem de plata va sugerez plata pe etape de lucrari in parte si cat se poate mai putin in avans. Un constructor serios nu se va milogi la diverse avansuri.

» Deasemenea costul casei va fi influentat si de puterea voastra de negociator in ale comertului, pentru ca avand cantitati mari de cumparat si aici ma refer la otel, beton, ciment, mortar, zidarie, etc., veti putea obtine discounturi considerabile care la final adunandu-le pot insemna sume frumusele.

» Tot ca o reducere a costurilor ar mai fi executia in regie proprie daca aveti cunostinte in constructii sau daca aveti rude sau apropiati care sa va ajute.

Preturile estimative practicate de catre constructori:

  • Manopera: – de la 70 Euro/mp (in functie de complexitatea lucrarii);
  • Materiale: – de la 200 Euro/mp (in functie de complexitatea lucrarii si materialele folosite in realizarea executiei casei).

Daca doriti sa aflati mai in detaliu care sunt etapele constructiei unei Case la Rosu va invit sa cititi urmatorul nostru articol: Etapele Constructiei unei Case la Rosu.

Etape constructie casa “La Rosu”3 Comments

  1. 40 €/mp ? Unde ? poate in teleorman . Asta e pret de “meserias” la negru in Timisoara. O firma cu competenta cere de la 120 € mp manopera la rosu si 240 € cu materiale. S-au dus vremurile cand salariile erau 25-30 la suta din pretul total.

  2. Buna ziua!La ce pret estimativ evident as putea vinde o casa la rosu constructie 2009,345m construibili din caramida porotherm acoperita cu tigla Bramac,teren 2300m patrati,imprejmuit,deschidere la strada 20m. Curent electric pe proprietate,apa,canalizare.In nordul judetului Valcea-10 km pana la Calimanesti-Caciulata.

  3. ANTREPRENOR DE CONSTRUCTII, EXECUT CASE LA ROSU IN MAI MULTE JUDETE
    PRET ESTIMATIV MANOPERA NETA , DE LA 48 EURO/MP SUPRAFATA CONSTRUITA.
    tel. 0745315725

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*