Cum mobilam camera copilului

Mobilarea camerei copiilor

» Copiilor le plac jocurile si distractia, iar atunci cand din anumite motive nu-si pot desfasura activitatile afara, in parc sau locuri de joaca, ei trebuie sa-si petreaca timpul in camera lor, de aceea camera copiilor trebuie sa fie in asa fel amenajata si dotata incat copilul sa se simta in largul lui, sa simta ca acea camera este teritoriul lui de joaca.

» Nu trebuie neglijata nici temperatura ambientala din camera, care nu trebuie sa fie nici prea ridicata, pentru ca, copilul alearga, se joaca si transpira foarte repede, dar in acelasi timp nici sa fie rece si cel mai si cel mai important este ca mediul din camera sa nu fie umed sau peretii sa aiba mucegai pentru ca aceste lucruri pot dauna extrem de grav sistemului respirator al copilului.

» Mobilierul trebuie astfel gandit incat sa nu ocupe foarte mult spatiu din camera, pentru a lasa cat mai mult loc pentru activitatile copilului.

» Deasemenea mobilierul trebuie sa fie in concordanta cu varsta copilului, de aceea ideal este sa achizitionati mobila modulara si transformabila in functie de varsta copilului si functionalitatea mobilei.

» Mobilierul nu trebuie gandit doar pentru depozitare si pentru dormit, el trebuie proiectat astfel incat sa ajute copilul in activitatile si jocurile pe care le va desfasura, cum ar fi paturile supraetajate cu topogan, diverse modele de scari cu sertare pentru accesul pe patul superior, dulapuri in forme pentru copii, mese si rafturi, etc.

» Cand achizitionati mobilierul nu trebuie sa va uitati doar la forme si design, cat trebuie sa va asigurati si de siguranta pe care o va oferi copilului dvs. Atunci cand acesta va interactiona cu piesele de mobilier, cat si materialul din care vor fi executate acestea pentru a nu declansa alergii copilului.

Sursa foto: Pinterest.com

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.