Cum să vă curățați eficient casa după renovare

cum sa va curatati eficient casa dupa renovare

Renovarea locuinței este o activitate plină de satisfacții, cu rezultate uimitoare și mult așteptate, dar care lasă în urmă multă mizerie.

Cu toții suntem nerăbdători să vedem rezultatul final însă, ne îngrozește gândul că înainte de asta, trebuie făcută curățenia după renovare. Iată câteva sfaturi despre cum se poate face această operațiune mai ușor, doar cu puțină organizare, planificare și cu utilizarea unor echipamente curatenie potrivite.

Înainte de a trece la treaba propriu-zisă, este nevoie să vă asigurați că aveți toate echipamentele necesare unei curățenii de bază, și anume: un aspirator cu putere mare de aspirare, prevăzut cu diverse accesorii utile pentru a ajunge în toate colțurile locuinței. În special pentru astfel de activități și nu numai, utilizarea unor aspiratoare profesionale sunt cele mai bune alegeri deoarece, acestea sunt rezistente, calitative, au putere mare de aspirare, sunt prevăzute cu filtru de reținere a particulelor de praf și, vă oferă siguranța că adună toate resturile și depunerile de pe podea. Pe lângă aspirator, în funcție de dimensiunea spațiului, veți avea nevoie de o mașină de măturat, de un mop calitativ, de găleți pentru curățenie, bureți, perii, racletă pentru geamuri și bineînțeles, detergenți și soluții speciale, puternice și dedicate tipului de depuneri pe care trebuie să le eliminați. Există o sumedenie de detergenți și produse speciale pentru curățenia de după constructor, trebuie doar să le alegeți în funcție de nevoile pe care le aveți. O mare atenție trebuie să acordați detergenților deoarece, aceștia pot să facă diferența atât la rezultatul final cât și la timpul și efortul pe care trebuie să îl depuneți. Desigur, un echipament excelent și util în acest caz poate să fie aspiratorul/generatorul de aburi, care va elimina murdăria rapid și eficient, inclusiv din spațiile greu accesibile. Acest echipament nu doar că elimină murdăria dar și dezinfectează natural toate spațiile. Și nu în ultimul rând, trebuie să vă asigurați că aveți răbdare și timp pentru a lua pe rând fiecare colțișor al locuinței proaspăt renovate.

Acum, că toate echipamentele sunt pregătite, puteți începe prin a deschide geamurile și ușile, pentru a lăsa aerul proaspăt să intre în locuință și pentru a scăpa de mirosurile persistente de vopsea sau de alte materiale care au fost utilizate în procesul de renovare. 

Prima etapă din procesul de curățenie după renovare este îndepărtarea tuturor resturilor rămase în urma muncitorilor. Acestea includ cuie, pietre, bucăți de materiale, șuruburi, ambalaje etc. Odată ce acestea au fost înlăturate, se poate trece la curățenie propriu-zisă. Începeți să curățați de sus în jos, toate suprafețele, folosind detergenți finuți și o lavetă sau o cârpă care să nu deterioreze suprafețele. Nu uitați de oglinzi, de corpurile de iluminat, de plinte, de ramele geamurilor, mânerele ușilor, întrerupătoarele, pervazurile geamurilor, tablourile sau de alte elemente de decor. 

După ce au fost șterse toate obiectele, ocupați-vă de mobilierul tapițat, care a putut acumula mai mult praf decât vă închipuiți. După ce și acesta a fost curățat, urmează curățarea podelei. Aici, aspiratoarele își spun cuvântul, urmate de mopuri și dacă este cazul de periajul locurilor în care murdăria este încăpățânată.

Deși curățenie casei după renovare poate să fie o sarcină copleșitoare, cu instrumentele potrivite, cu tehnicile potrivite și cu răbdarea necesară, vă puteți asigura că toată murdăria și resturile rezultate în urma procesului de renovare sunt îndepărtate rapid și eficient. Rămâne doar să vă bucurați de noul decor!

 

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.