Foisor cu gratar din caramida

foisor cu gratar din caramida

Foisoare de gradina cu gratar

» Foisoare de gradina – Se regasesc de obicei in zonele suburbane, fiind construite drept loc de facut gratar, de petrecut timpul cu prietenii pentru momente de voie buna si relaxare. Un foisor de gradina nu doar ca ar trebui sa arate bine cat trebuie sa fie si suficient de functional, echipat cu gratar, chiuveta, loc de luat masa si altele.

» Exista o multime de modele de foisoare de gradina. Alegerea unui model este in general determinata de partea financiara dar si de aspectul estetic dorit. Foisorul poate fi inchis complet, pentru a putea fi folosit si pe timp de iarna, sau poate fi deschis, totul in functie de dorintele voastre.

foisoare de lemn

Din ce materiale se poate construi un foisor?

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

» In principiu, in curtile romanilor se regasesc 2 mari categorii de foisoare de gradina:

 • foisoare din lemn;
 • foisoare din caramida.

» Foisoarele din lemn sunt mult mai ieftine si usor de construit fata de unul din caramida. Lemnul este un material usor de folosit pentru executia unui foisor, dar pentru ca acesta sa aiba o durata de viata indelungata, este foarte important sa il tratati corespunzator cu bait si lac. Foisorul din lemn poate fi realizat atat din cherestea cat si din lemn brut sub forma de busteni sau barne.

Oferte Gratare pentru Gradina!

» Foisoarele din caramida au avantaje si dezavantaje. De exemplu un perete de caramida se comporta mult mai bine sub actiunea vantului si a precipitatiilor fata de unul din lemn, iar caramida nu necesita intretinere si tratamente la fel de dese ca in cazul lemnului. Un alt avantaj al caramizii este rezistenta, fiabilitatea in timp si mai ales rezistenta la foc, ceea ce in czul unui foisor cu gratar este un aspect destul de important. Caramida va permite sa construiti un foisor care sa va protejeze nu doar de vanturi si precipitatii, cat si de temperaturi scazute si zapada, prin urmare, un astfel de foisor il veti putea folosi si pe timp de iarna, mai ales de Craciun cand veti putea afuma carnea direct in foisor.

rulouri transparente inchidere foisoare de gradina

» Va prezentam in continuare etapele realizarii unui foisor cu gratar din caramida:

foisor curte

foisoare de vis

foisor dedeman

modele foisoare

proiect foisor

foisoare de gradina

etape constructie gratar

blat gratar caramida

zidire gratar

plita cuptor

samota pentru cuptor

caramida refractara

meseriasi gratare

construire foisoare de gradina

zidire caramida

foisoare de gradina

foisor gradina

cos gratar caramida

constructia unui gratar

foisoare de gradina rustice

® Poti citi si: Cum se construieste un gratar din caramida?

gratare din caramida

cuptor caramida

foisoare de gradina

gratar din caramida

foisoare de gradina

Ce trebuie sa stiti inainte de a va apuca sa construiti un foisor de gradina?

» Constructia unui foisor de gradina consta in mai multe etape:

 1. In primul rand se alege spatiul liber din curte pentru amplasarea acestuia;
 2. Alegerea modelului si a proiectului de executie;
 3. Achizitia materialelor;
 4. Realizarea fundatiei;
 5. Realizarea stalpilor, peretilor si a gratarului;
 6. Placarea podelei;
 7. Constructia acoperisului.

» Exista foarte multe variante de executie a unui foisor, la urma urmei fiecare proiect este dezvoltat in functie de preferintele personale ale fiecarui beneficiar in parte. Cand creati schita pentru viitorul foisor de gradina, trebuie sa decideti foarte bine amplasarea acestuia, sa nu vina peste conducte subterane, sa nu fie in bataie vantului, sa fie amplasat in asa fel incat sa aveti o priveliste frumoasa dar sa fie si functional, amplasat in apropierea unei alei si daca doriti sa aveti si chiuveta instalata trebuie sa aveti in vedere racordul la apa si canalizare.

Oferte Gratare pentru Gradina!

» Inca din stadiul de elaborare a proiectului pentru foisor, trebuie sa alegeti dimensiunile si inaltimile optime ale constructiei. In medie inaltimea unui foisor nu trebuie sa fie mai mare de 3m. La fel si in cazul fundatiei, aceasta trebuie gandita in asa fel incat inaltimea acesteia sa nu permita apelor pluviale sa intre in el, deci un minim 10cm deasupra solului ar fi cel mai indicat.

» Acoperisul poate fi realizat din diverse materiale, totul depinzand de buget si aspect:

 • sindrila bituminoasa;
 • tabla cutata;
 • tabla tip tigla;
 • tigla ceramica, etc.

» Acum ca aveti foisorul gata asteptam cu nerabdare sa ne trimiteti fotografii cu realizarile voastre pe adresa redactiei. SPOR LA CONSTRUIT!

foisor gradina

Sursa foto: Pinterest, dachasvoimirukami.ru

Despre Robert 72 Articole
Salut dragi cititori! Numele meu este Robert si dupa 20 de ani de munca in santierele tarii si din strainatate, am decis sa ma asez in fata calculatorului si sa va impartasesc din experienta mea profesionala acumulata in decursul timpului. Sper ca articolele mele sa va fie de un real folos!

9 Comments

 1. Îmi place foarte mult, am deja foișor la curte dar văzând modelele arătate mă gândesc serios la schimbarea sa. Mulțumesc

 2. Buna ziua, la ce pret ajunge un foisor cu gratar la fel ce cel prezentat de dvs.? Materiale+manopera, multumesc!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.