Ienuparul – o planta cunoscuta pentru numeroasele virtuti terapeutice

ienupar

Ienupar – o planta cu numeroase virtuti terapeutice

» Astazi vom vorbi despre beneficiile aduse de catre ienupar sanatatii noastre. Ienuparul este un conifer raspandit in intreaga Europa si Asie, ale carui fructe sunt recunoscute pentru virtutile lor terapeutice. Fructele sunt mici, de dimensiunea bobului de mazare, parfumate si de culoare violet.

» Mai multe sunt formele sub care poate fi administrata miraculoasa planta, insa se pare ca efectele cele mai bune se obtin atunci cand se face o cura cu boabe de ienupar, putand sa beneficiem din plin in acest mod de cantitatea mare de vitamine si minerale continuta de fruct.

» Cura este asemanatoare unei bine-cunoscute diete cu lamaie: se incepe cu administrarea unei singure boabe intr-o zi, crescandu-se progresiv numarul boabelor pana la 15 si scazand apoi cu una in fiecare zi.

» Se mai poate folosi pulberea, obtinuta prin macinarea boabelor uscate de ienupar, dar si tinctura si infuzia combinata de ienupar. De asemenea, uleiul volatil de ienupar dizolvat in ulei de masline de exemplu este un foarte bun ulei de masaj impotriva durerilor musculare si articulare.

Ce boli se trateaza cu ienupar?

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

» Numeroase sunt afectiunile in cazul carora ienuparul poate sa ajute la vindecare sau macar la ameliorarea simptomelor.

» Iata ca sunt o parte dintre acestea:

 • infectia urinara, datorita proprietatilor antiseptice ale boabelor de ienupar. Se face o cura cu tinctura de ienupar in acest scop, o lingura de 4 ori pe zi, in cure de 15-18 zile;
 • balonare, disconfort abdominal, unde este recomandata pulberea de ienupar, care stimuleaza secretia sucurilor gastrice;
 • prevenirea si ameliorarea artritei reumatoide;
 • guta, pentru ca stimuleaza eliminarea acidului uric din organism;
 • candidoza, impotriva careia uleiul de ienupar, din care se iau cateva picaturi (4-5) pe zi timp de 15 zile si apoi se face o pauza de 15 zile si se reia cura;
 • retentia de lichide, contribuind la eliminarea apei din corp;
 • litiaza renala, in cure de o luna in fiecare anotimp;

tinctura de ienupar

 • supraponderalitate si obezitate, prin tinctura de ienupar, cu rol in reglarea poftei de mancare, dar si a echilibrarii hormonale;
 • diverse bronsite, pentru care se fac bai cu adaugarea a cateva picaturi de tinctura de ienupar in apa respectiva. Efectele sunt antiinflamatoare si chiar antibiotice. Baia trebuie sa fie fierbinte si sa dureze cel putin 15 minute;
 • tot in bronsite se face masaj in zona toracelui cu ulei de ienupar combinat cu ulei de masline;
 • durerile articulare si ale muschilor, pentru care se foloseste tot uleiul de ienupar dizolvat in ulei de masline si se maseaza usor zonele dureroase, de cel putin 2 ori pe zi.

» Ienuparul este asadar un remediu natural foarte folositor si nu este deloc rau sa avem o sticluta cu tinctura de ienupar in casa, dar si cu ulei volatil.

Disclaimer CasaSiDesign consulta un medic

Despre Ilinca 32 Articole
Buna, sunt Ilinca - editor CasaSiDesign.ro si cred din toata inima ca plantele medicinale sunt un dar de la Dumnezeu. Vezi ce proprietati vindecatoare au planetele medicinale pentru sanatatea noastra!

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.