Ingrijirea florilor ce infloresc primavara

flori de primavara

Trucuri pentru ingrijirea florilor specifice primaverii

» Florile reprezinta o oaza de relaxare in orice anotimp, insa primavara parca atentia acordata lor devine acuta. Natura se trezeste la viata, iar atractia noastra catre flori odata cu ea. Nu exita decor care sa infrumuseteze mai tare o camera decat o planta la ghiveci. Insa, precum un animal de companie, orice floare necesita o minima ingrijire. Plantele de sezon au uneori anumite particularitati in ceea ce priveste felul in care le tratam.

» Printre florile care se dezvolta cu precadere primavara si pot fi totodata tinute in apartament se numara primula, zambila, narcisa si laleaua.

flori de primavara lalele si zambile

» In general, ingrijirea plantelor trebuie sa respecte urmatorul principiu: udarea ponderata, odata la cateva zile. Apa nu trebuie sa fie in abundenta pentru ca o astfel de operatiune poate dauna dezvoltarii plantei.

» Primavara este momentul oportun pentru a face cateva mutari in legatura cu locul in care amplasam ghivecele cu flori. Mai exact, unele plante, cele care suporta si temperaturi nu foarte mari, pot fi mutate in balcon sau afara in gradina. Aveti grija totusi sa nu fie prea frig, sau altfel spus, urmariti starea vremii.

» Cu toti stim ca de multe pri primavara este mai friguroasa decat ne-am fi asteptat. In concluzie, scoateti florile pe balcon atunci cand temperaturile arata cu adevarat faptul ca a sosit primavara.

Sfaturi pentru Ingrijirea zambilelor si lalelelor

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

» Atunci cand cumparati o zambila, nu lasati sa treaca mult timp pana o mutati intr-un ghveci. Recipeintul din plastic in care este depozitata si comercializata nu este locul potrivit pentru dezvoltarea sa. Fara a mai aminti de faptul ca apa va curge atunci cand veti dori sa udati pamantul.

» Tot in ceea ce priveste zambila, odata cu uscarea sa bulbul nu trebuie aruncat, ci pastrat si replantat in ghiveci toamna, pentru ca se vor ivi frunzele, apoi floarea primavara viitoare sau poate chiar mai repede, in ianuarie.

narcise

» Zambilei nu ii place atat de mult caldura, in schimb are nevoie de aer si evident, de lumina. Din aceste motive, ghiveciul poate fi tinut fara probleme si pe balcon. Atentie deosebita acordata pamantului din ghiveci.

» Lalelele sunt de asemenea adeptele unui mediu mai racoros, prin urmare trebuie sa nu fie expuse la caldura excesiva. Aceste flori iubesc mai mult apa, de aceea trebuie sa fie udate mereu pentru ca pamantul sa nu fie uscat.

® Citeste si: Ce flori de primavara putem planta in gradina?

» In concluzie, ingrijirea plantelor de primavara nu este un lucru atat de dificil cu o minima informare in prealabil. Iar pe langa acest aspect, la fel de important este sa le acordati si o doza de afectiune.

Despre Anca 108 Articole
Salutari si bine ai venit! Numele meu este Anca, editor CasaSiDesign.ro, si sunt o mare sustinatoare a lucrurilor frumoase, practice si mai ales a unui stil de viata sanatos. Te invit sa vezi articolele scrise de mine si te rog sa nu uiti sa-mi dai un feedback printr-un comentariu. Iar daca ti-au placut informatiile nu uita sa le si Distribui printr-un Share pe Facebook. Multumesc!

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.