Trucuri pentru amenajarea baii: cum alegi lavoarul și mobilierul potrivit

mobilier baie si lavoare

Rolul pe care baia îl joacă în prezent a depășit cu mult aspectul utilitar. Întrebuințările sale au evoluat odată cu nevoile oamenilor, care au devenit din ce în ce mai interesați de păstrarea unei igiene cât mai corecte și de un aspect fizic cât mai îngrijit.

De aceea, baia a preluat această funcție, devenind locul în care ne pregătim pentru fiecare zi și, în același timp, o oază de relaxare în care ne reîncărcăm bateriile.

Una dintre piesele centrale care trebuie să existe în orice baie este lavoarul. În funcție de fiecare baie în parte, dar și de preferințele personale în ceea ce privește designul, va trebui să alegeți din varietatea de modele care sunt disponibile pe piață. Pentru a face alegerea potrivită, trebuie însă să luați în seamă câteva aspecte.

Iată de ce trebuie să țineți cont în alegerea de lavoare baie:

  • Dimensiunea băii. Mărimile tuturor pieselor trebuie alease astfel încât ansamblul să fie unul armonios.
  • Dimensiunile celorlalte piese de mobilier. Pentru că lavoarul și cada, sau cabina de duș sunt amplasate de cele mai multe ori în imediata proximitate, între acestea trebuie să existe un echilibru pentru a nu deranja vizual.
  • Designul și modelul pieselor. Nu uitați că lavoarul trebuie să se integreze într-un ansamblu nu doar din punct de vedere al mărimilor, ci și al formelor, culorilor și accesoriilor.
  • Nevoile personale. Fiecare are propriile obiceiuri de îngrijire, ceea ce înseamnă că toate elementele trebuie alese pentru a facilita cât mai mult aceste activități.
  • Tipul de lavoar pe care vi-l doriți. Trebuie să aveți în vedere că există atât modele clasice, cu picior, dar și modele încastrabile, care trebuie îmbinate cu o piesă de mobilier care să se potrivească perfect.

Trucuri pentru stabilirea concordanței dintre lavoar și mobilier.

În ceea ce privește piesele de mobilier de baie, acestea sunt la fel de diversificate ca lavoarele și sunt gândite special pentru a se completa reciproc. În atenția designerilor de interior se află în prezent modelele de lavoare încastrabile și mobilierul aferent.

Pentru a obține un rezultat reușit, trebuie să optați pentru o nuanță armonioasă. Cu alb nu veți da greș niciodată! Pentru rezultate mai extravagante, există atât lavoare, cât și piese care să le completeze în diverse culori. Acestea trebuie să fie în nuanțe destul de apropiate, care să arate bine împreună.

Nu în ultimul rând, pentru un plus de eleganță și flexibilitate, puteți opta pentru o piesă de mobilier suspendată, care va arăta perfect în baia dumneavoastră!

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.