Mobilier din ratan pentru gradina

Mobilier din ratan pentru gradina

» Mobilierul din ratan, realizat din lemn de palmier, este usor, flexibil, stabil si nu necesita o ingrijire speciala. Impletiturile din fibre de polietilena sunt rezistente la intemperii si nu se deosebesc de ratanul din palmier.

» Va prezentam mai jos cateva idei despre cum sa-ti mobilezi gradina sau terasa cu mobilier metalic:

» In casa, gradina sau pe terasa: mobila din ratan sau impletituri adauga peste tot eleganta si rafinament.

Preturi Mobilier din Ratan!

» Mobilierul din impletituri de diverse materiale precum: rachita, palmier, fibre de polietilena, este acum cunoscut sub denumirea generica de ratan, desi la originea acestui mobilier sta o impletitura din fibre de palmier. Aceasta impletitura poate fi colorata sau vopsita dupa gust, astfel incat nuantele sa fie in ton cu intregul design al gradinii. Prin aceste caracteristici ratanul a devenit un material preferat de foarte multe persoane. Mestesugul impletirii fibrelor dateaza din secolul al 17-lea, moment in care aceasta tehnica a fost ridicata la rang de arta.

» Chiar si astazi mobilierul de acest fel este lucrat in mare parte manual, probabil de aceea are si aceasta caracteristica de unicitate. De cativa ani este foarte cautat mobilierul pentru terase, trendul mergand din ce in ce mai mult catre mobilierul care este rezistent la intemperii, dar cu toate acestea poate fi folosit si la interior, de exemplu, în sere.

» Comparativ cu alte tipuri de materiale, ratanul prezinta o serie de avantaje: este foarte usor, stabil si elastic. Datorita acestor caracteristici, mobilierul de ratan este indicat si pentru gradina, fiind cunoscut faptul ca locul acestui mobilier este schimbat des.

» In plus mobilierul de rachita este mai usor de ingrijit comparativ cu cel din material textil sau piele, care trebuiesc curatate cu substante speciale. Mobilierul din ratan este rezistent la murdarire si nu prezinta dezavantaje in privinta lichidelor rasturnate accidental. Petele de pe pernele pentru scaune sau cele pentru canapele pot fi imediat indepartate si curatate, deoarece de regula pernele pot fi desprinse cu usurinta. In cazul in care acestea necesita curatare, va recomandam urmatoarele:

  • Pentru mobila folositi apa cu sapun si o perie de esenta moale;
  • Nu folositi in acest scop substante ce contin detergenti de curatire;
  • Dupa spalare clatiti bine cu apa rece.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.