Mobilier din lemn pentru gradina

Mobilier din lemn pentru gradina

» Mobilierul de gradina din lemn reprezinta de mult timp un clasic in domeniu. Indiferent ca este vorba despre lemn de salcam, eucalipt sau conifere, acesta are intotdeauna un aspect confortabil, atragator si natural. Rezistenta la intemperii a acestora este direct influentata de modul de prelucrare si tratamentul aplicat.

» Mobilierul din lemn se potriveste oricarui stil de amenajare a gradinii, iar daca este bine prelucrat lemnul este durabil si foarte rezistent la intemperii. Fiind un material natural se integreaza armonios in gradina si mai mult decat atat este unul dintre cele mai ecologice materiale pe care le avem la dispozitie (CO2 neutru) si care la sfarsitul duratei sale de exploatare poate fi usor reciclat, respectiv eliminat. Daca optati pentru lemn ca material pentru mobilier ar trebui totusi ca in amenajarea gradinii sa alegeti materiale naturale.

Preturi Mobilier din Lemn pentru Gradina!

» Lemnul cel mai adesea utilizat in realizarea mobilierului este cel de conifere, insa se poate folosi si lemnul de salcam (in special cel rosu). Unul din materialele durabile este lemnul de stejar, acesta este rezistent chiar si fara impregnare sub presiune.

» Lemnul de eucalipt este elegant si datorita rasinilor si uleiului pe care il contine nu este atacat de daunatori.

» O caracteristica deosebit de atractiva este culoarea rosiatica a lemnului de tec atunci cand acesta este proaspat. Nu este nevoie de nici o impregnare, mentinerea culorii se face prin ungere periodica cu ulei. Multi apreciaza insa patina gri argintie pe care tecul o capata dupa un timp fara ingrijire in aer liber.

» Daca atunci cand nu este folosit, mobilierul de gradina este acoperit cu huse, va veti putea folosi de el vreme indelungata, acesta pastrandu-se in timpul iernii cel mai bine intr-un loc protejat de ger si precipitatii atmosferice.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.