4 motive pentru a trece la o periuta de dinti electrica

periuta de dinti electrica

Potrivit studiilor OMS, aproape jumatate din populatia lumii – 3,5 miliarde de oameni – sufera de boli ale cavitatii bucale. Folosind o perie obisnuita, nu poti controla intotdeauna forta de apasare pe dinti, timpul procedurii si rezultatul. Periile moderne ajuta la urmarirea procesului de periaj si iti spun daca nu respectt pe deplin standardele de igiena. Sa vedem de ce o periuta de dinti electrica este mai buna decat una obisnuita si cum sa o alegi.

Comoditatea unei periute de dinti electrice

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

Cel mai evident plus al unei periute de dinti electrice este confortul acesteia. Datorita mecanismului, nu este nevoie sa faceti miscari intensive de curatare – peria genereaza vibratii ale perilor si ale capului. De asemenea, modelele moderne sunt echipate cu un senzor care iti spune cand poti finisa de periat, sau iti spune ca nu te speli suficient de bine pe dinti.

Igiena orala de calitate

Principalul avantaj al unei periute de dinti electrice este o curatare mai buna a dintilor in aceeasi perioada de timp. La o periuta de dinti electrica, toti perii se misca in acelasi timp, in timp ce la periutele conventionale, doar cele care vin in contact cu dintii.

Astfel de dispozitive sunt capabile sa curete chiar si locurile greu accesibile, cum ar fi molarii de minte, care sufera cel mai adesea de carii. Ele nu numai ca indeparteaza bacteriile si resturile alimentare, ci si placa de pe smalt, inclusiv depunerile profunde si, de asemenea, impiedica formarea tartrului. Potrivit cercetarilor, periutele de dinti electrice indeparteaza 90% din placa dentara. Prin urmare, efectul periutelor moderne este mult mai mare decat al celor simple.

Urmarirea performantei procesului si siguranta

Calitatea igienei depinde in mare masura de tehnica de periaj. Cand folositi o periuta obisnuita, este greu de inteles daca faceti greseli: nu acordati suficienta atentie dintilor din spate, apasati puternic, ceea ce va dauneaza gingiilor si smaltului. Periutele de dinti electrice moderne sunt echipate cu senzori care ajuta la prevenirea ranilor: atunci cand apasati puternic pe dinti, reduc viteza sau dau un semnal luminos si sonor. Iar unii dintre ei trimit date catre aplicatia de pe smartphone-ul tau, unde poti vedea ce dinti nu ai curatat.

Posibilitate de schimbare a duzelor

O singura periuta poate combina multe functii datorita duzelor. Puteti cumpara duze pentru curatarea limbii, albire, lustruire, masajul gingiilor, pentru curatarea blanda a structurilor ortodontice. Sau cumparati o duza individuala pentru fiecare membru al familiei si schimbati-o cand utilizati periuta.

Cum sa alegi o periuta de dinti electrica?

Atunci cand alegeti o periuta de dinti electrica, bazati-va nu numai pe recenzii bune si impresii personale, ci si pe caracteristicile importante pe care ar trebui sa le aiba:

  • Nivelul de duritate al periei. Periile se impart in moi – potrivite persoanelor cu dinti sensibili, medii – potrivite pentru curatarea zilnica, dure – folosite periodic pentru a scapa de placa grea sau pentru ingrijirea protezelor detasabile.
  • Numarul de moduri. Modurile ajuta la concentrarea periajului asupra unei probleme specifice pe care o persoana trebuie sa o rezolve. De exemplu, periutele de dinti electrice pot avea 3 moduri: pentru curatarea zilnica, modul de albire si curatarea delicata.
  • Tehnologii de securitate. Periutile cu senzori ajuta la o mai buna monitorizare a igienei si la evitarea ranilor in timpul periajului.
  • Confort si ergonomie. Periuta ar trebui sa fie convenabil de utilizat nu numai acasa, ci si in calatorii.
Despre Irina 203 Articole
Buna! Sunt Irina si scriu pentru a aduce un folos cititorului. Imi doresc ca familiile romane sa fie fericite si informate, caci un popor educat este un popor puternic! Incerc sa aduc cat mai multe informatii utile in fiecare articol.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.