Tehnica servetelului pe calorifere

personalizarea caloriferului prin tehnica servetelului

Cum sa-ti personalizezi caloriferele vechi din casa?

» Design-ul modern respinge tot ceea ce este standard, familiar si da prioritate neconditionata catre tot ceea ce este nou, inedit si neobisnuit. In ultimul timp lucrurile facute hand-made au ajuns foarte cautate si apreciate. Astfel de elemente fac din interiorul unei case, un spatiu unic, personalizat individual, reprezentant starea de spirit a beneficiarului. Si-acum, trecand la ale noastre, cum sa personalizam intr-un stil hand-made caloriferele din casa, daca nu prin tehnica servetelului.

Nu oricine poate sa-si confectioneze si sa-si personalizeze propriul mobilier casnic prin pictura artistica, dar exista totusi o modalitate simpla si accesibila pentru acestia, aceea fiind tehnica decupajului. Aceasta tehnica va permite sa transformati orice obiect din casa voastra intr-o adevarata opera de arta.

Oamenii creativi gasesc tot felul de idei de personalizare atunci cand vine vorba de tehnica decupajului, chiar si pentru cele mai neobisnuite elemente ale unei case, cum ar fi caloriferele sau radiatoarele de incalzire.

Sunt sigur ca mai toti dintre noi am prins acele calorifere mari din fonta. Unii le-am schimbat, altii din diferite motive au ramas cu ele si au incercat in diverse moduri sa le reconditioneze, sa le faca mai frumoase. Mai nou unii dintre noi au decis sa le personalizeze prin tehnica servetelului, in acest fel facandu-le mai atractive, cu un accent personalizat asupra camerelor in care sunt amplasate.

Cum folosim tehnica decupajului pe calorifere?

Pentru a realiza acest lucru nu sunt necesare talente speciale, aveti nevoie doar de precizie si de capacitatea de a alege materialele potrivite, iar la sfarsit suntem siguri ca veti fi mandri de creatia voastra.

1. Mai intai, folosind banda abraziva (smirghel), trebuie sa curatati toate locurile in care vopseaua este decojita, astfel incat suprafata elementelor sa devina neteda.

2. Apoi, este necesar sa degresati caloriferul cu ajutorul unui detergent. Stergeti cu o carpa umeda toate partile caloriferului, macar zonele unde aveti acces.

3. Pentru personalizare puteti folosi imagini gata facute pe hartie de orez sau servetele personalizate. Daca doriti sa faceti un colaj pe suprafata radiatorului, atunci va trebui ca fotografiile sa fie taiate si impartite pe fiecare element al caloriferului.

 

4. Urmatorul pas este sa vopsim caloriferul si sa asteptam sa se usuce cum trebuie.

5. Mai departe veti trece la lipirea efectiva cu ajutorul aracetului sau a altor adezivi speciali din comert.

6. Pentru a conferi o rezistenta mai mare decorului realizat, dupa uscarea completa, acoperiti cu ajutorul unei pensule intreaga suprafata a caloriferului cu un lac rezistent la temperaturi mari.

Abilitatea de a personaliza prin tehnica decupajului va poate deschide noi orizonturi in ceea ce priveste design-ul propriu interior al casei. Puteti implementa orice idee creativa pe orice obiect de mobilier din casa voastra. Totul depinde doar de preferintele si fanteziile voastre personale.

Ce modele poti aborda pe calorifere?

Pe suprafata caloriferelor puteti dezvolta orice tip de idei: flori, pasari, ornamente traditionale, peisaje clasice sau orice alte lucruri si modele care va fac voua plac atunci cand le priviti. Important este sa va relaxati si sa dati frau liber imaginatiei! Iata cateva modele:

» Asteptam cu nerabdare fotografii cu realizarile voastre pe adresa redactiei. Mult succes si spor la treaba!

Sursa foto: PinterestTehnica servetelului pe calorifere
5 (100%) 2 vote[s]

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


error: Alert: Text protejat prin CopyScape!!!