Temperatura pentru plante de interior

Felul in care o planta se simte, creste si se dezvolta, depinde direct de temperatura aerului. Plantele de interior, sau mai degraba, majoritatea provin din subtropice sau tropice. In alte cazuri, trebuie cultivate in sere, unde le este creat microclimatul necesar. Cu toate acestea, acest lucru nu inseamna ca absolut toate plantele de acasa au nevoie de temperatura ridicata a aerului.

Sunt foarte putine flori de interior care se pot dezvolta normal daca in camera in care sunt amplasate este o temperatura constant ridicata (peste 24 de grade). Aceasta imprejurare se datoreaza faptului ca conditiile latitudinilor noastre sunt foarte diferite de cele disponibile in patria lor. Deci, umiditatea aerului de aici este destul de scazuta, durata orelor de zi este mult mai scurta. Iluminarea este, de asemenea, mai putin intensa.

Efectul temperaturii asupra plantei

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

Pentru masurarea regimului de temperatura se determina cantitatea de caldura, precum si perioada de timp in care s-a mentinut cutare sau cutare temperatura. Plantele de apartament au un anumit interval de temperatura – temperaturile maxime si minime in care floarea se simte bine si se dezvolta normal.

In cazul in care temperatura camerei este suficient de scazuta, vegetatia in aceste conditii incetineste atat procesele biochimice, cat si fiziologice, sau mai bine zis, intensitatea respiratiei, fotosinteza scade, iar productia si distributia de substante organice scad si ele. Daca temperatura este peste normal, atunci aceste procese, dimpotriva, sunt accelerate.

flori in ghiveci

Caracteristici ale fluctuatiilor de temperatura

In timpul zilei, are loc o schimbare ritmica a temperaturii – aceasta creste in timpul zilei si scade noaptea. De asemenea, aceasta schimbare are loc pe tot parcursul anului si asta se datoreaza anotimpurilor, inlocuindu-se fara probleme. Iar plantele se adapteaza neaparat acestui proces, care are loc acolo unde cresc, in mediul lor natural. Plantele de latitudini temperate suporta calm fluctuatii bruste de temperatura, iar cele care se afla la tropice nu le tolereaza destul de bine. Pentru majoritatea „locuitorilor” din latitudinile temperate, momentul in care se instaleaza frigul este marcat de inceputul unei perioade de odihna. Este extrem de important pentru ei, deoarece aceasta perioada poate afecta cel mai pozitiv cresterea si dezvoltarea lor intensiva in viitor.

Intr-un interval larg de temperatura, cand diferenta de temperatura intre zi si noapte, vara si iarna este suficient de mare, plante precum aloe, sansevera, ficus, clivia si aspidistre se simt grozav.

Este important de retinut ca noaptea temperatura trebuie sa fie cu cateva grade mai mica decat in ​​timpul zilei.

Care este temperatura optima

Pentru ca plantele decorative cu frunze si flori, care includ begonii, aroide, bromeliade si altele, sa creasca si sa se dezvolte in intervalul normal, este necesara o temperatura a aerului de 20 pana la 25 de grade. 18-20 de grade trebuie asigurate plantelor apartinand genului coleus, peperomia, sanchetia etc. Iar pentru cele din subtropicale (fatsia, aukuba, zebrina, iedera, tetrastigma etc.) e nevoie de o temperatura intre 15-18 grade.

Plantele pestrite de la tropice sunt cele mai termofile si includ codiaum, cordilina, caladium si altele.

Temperatura de iarna si repaus

Exista plante pentru care racoarea este pur si simplu necesara iarna. Acest lucru se datoreaza faptului ca incep o perioada de repaus sau incetinesc cresterea. Deci, o temperatura de 10-15 grade este necesara iarna pentru primula, pelargonium, hortensie si, de asemenea, ciclamen. Si la 5-8 grade, rododendronul si eucaliptul se simt grozav.

Daca planta nu infloreste, atunci acest lucru se datoreaza cel mai probabil incalcarii ritmului lor de viata sau, mai degraba, perioadei de repaus.

De exemplu, daca cactusii sunt privati de udare regulata si conditii de temperatura moderata in timpul iernii, atunci acestia vor avea cresteri urate si, de asemenea, nu vor inflori.

Schimbari bruste de temperatura

Plantele reactioneaza negativ la o scadere brusca a temperaturii, mai ales cu mai mult de 6 grade. Deci, de exemplu, la dieffenbachia spotted, frunzele se ingalbenesc si se ofilesc daca temperatura scade cu 10 grade.

Datorita schimbarilor puternice de temperatura, frunzele plantelor de interior incepe sa se ingalbeneasca si sa cada. Din aceasta cauza, cand aerisiti incaperii iarna, este necesar sa rearanjati florile departe de fereastra.

Nicio planta nu va creste si nu se va dezvolta normal in prezenta unui curent de aer. Acest lucru ar trebui sa fie luat in considerare atunci cand alegeti un loc pentru ele. Cu toate acestea, exista si plante care nu sunt deranjate de curent, dar sunt foarte putine, de exemplu, oleandru.

Despre Irina 92 Articole
Buna! Sunt Irina si scriu pentru a aduce un folos cititorului. Imi doresc ca familiile romane sa fie fericite si informate, caci un popor educat este un popor puternic! Incerc sa aduc cat mai multe informatii utile in fiecare articol.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.