Cate kg are un metru cub de beton?

intrebari si raspunsuri

1 metru cub de beton cate kg are?

Intrebare de la: Ovidiu G. pe adresa redactiei:

“Buna ziua. Vreau sa torn la parintii mei la tara o placa de beton in spatele curtii si vreau sa stiu, daca imi puteti spune, câte kilograme are un metru cub de beton? Deoarece la intrare in curte am un podet din lemn si meseriasul mi-a spus ca nu o sa tina sa treaca cifa cu beton peste el din cauza greutatii. Daca m-ati putea lamuri v-as ramane dator!”

Raspunsul redactiei:

» Buna ziua. Pentru turnarea unei placi cu siguranta aveti nevoie de betoane grele. In functie de marca acestora B200, B250, etc. veti avea o anumita greutate specifica cuprinsa intre 2200 si 2500 kg/mc.

» Acum, in functie de suprafata pe care doriti sa o turnati si grosimea acesteia va rezulta un volum de beton, care inmultit cu greutatea specifica va rezulta o greutate a betonului. Pe langa aceasta se mai adauga si greutatea cifei si se prea poate ca meseriasul dvs. sa aiba dreptate si acel podet din lemn sa nu poata suporta greutatea.

» Ca o solutie va recomandam sa inchiriati o cifa cu tot cu pompa pentru a putea ajunge cu betonul la pozitia dorita fara a pune in pericol podetul din lemn.

» In functie de greutatea specifica aparenta putem clasifica urmatoarele categorii de betoane:

  • betoane foarte grele – peste 2500 kg/mc;
  • betoane grele – 2200 – 2500 kg/mc;
  • betoane mijlocii – 1700 – 2200 kg/mc;
  • betoane usoare – 1000 – 1700 kg/mc;
  • betoane foarte usoare – sub 1000 kg/mc.

» Sper ca v-am raspuns la intrebarea Cate kg are un metru cub de beton?

1 Comment

  1. buna ziua ,doresc sa stiu daca se poate face un calcul de nr saci de beton uscat*(predozat),la metru cub de turnare .Volumul de beton necesar este de aprox 2,5 mc

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.