Inchidere perete interior

Solutii de inchidere perete interior

Intrebare de la: Valy Stoica pe adresa redactiei

“Buna ziua,

Am cumparat o casa, iar planul prevedea accessul in living open space prin 2 spatii separate de un stalp de rezistenta.Un spatiu de access de aprox 130cm si unul de 100cm.
Pentru ca peretele de living este destul de mic as vrea sa inchid zona cu accesul de 130cm si sa fac un perete.
As vrea sa stiu ce materiale pot folosi pentru a inchide acest spatiu, peste care o sa pun caramida sau piatra aparenta. Exista vreun tip de caramida care montata direct nu mai necesita gletuire? Adica sa ramana in formatul standard.
Multumesc!”

Raspunsul redactiei:

» Buna ziua. In principiu ar fi urmatoarele solutii:

1. Realizarea unui perete pe structura metalica din profile de gipscarton, prinderea placilor de gipscarton ca mai apoi sa-l finisati cu caramida aparenta sau piatra. Intre placi veti monta vata minerala pentru fono si termo izolatie. Avantajul acestei variante este faptul ca nu faceti mult praf si mizerie ca in cazul zidariei.

inchidere perete interior

inchidere pereti interiori

2. A doua varianta ar fi cea in care sa ziditi golul cu BCA sau caramida si apoi sa-l placati cu piatra sau caramida aparenta.

» Ca o varianta de zidarie cu caramida cu finisaj direct ar fi cea de la Brikston CF 01 cu model direct imprimat.

caramida cu model

» Daca doriti un finisaj al peretilor fara necesitatea aplicarii de chit intre rosturi va trebui sa mergeti pe placari cu piatra naturala, cum ar fi modelele de mai jos:

piatra decorativa perete

piatra decorativa exterior

ardezie decorativa exterior

panel decorativ interior

piatra decorativa perete

Aici veti gasi cea mai variata gama de placaje cu piatra si caramida naturala!

» Acestea sunt doar cateva idei. Nu ezitati sa ne intrebati si alte detalii folosind formularul de comentarii din josul paginii.

Perete din caramida aparenta

4 Comments

 1. Multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt.Pare o idee ok cea cu gipsacarton.
  Este ok sa pun peste piatra naturala peste?sau am vazut ca exista si piatra naturala falsa.Cu ce adezivi se poate aplica?Multumesc!
  Off topic:as vrea sa pun niste polistiren extrudat la abza fundatiei(soclu).Pentru perioada aceasta este ok sa-l aplic?ce adeziv se recoamanda?

  • Atata timp cat veti face structura metalica bine intarita pentru gipscarton, puteti folosi ce tip de piatra decorativa doriti.
   Ca adeziv noi va recomandam un adeziv special pentru piatra naturala, de culoare alba, in genul celui de aici
   Atata timp cat inca temperaturile nu sunt cu “-“, puteti sa puneti polistirenul pe soclu fara probleme, doar sa va grabiti pentru ca din previziunile meteo se va raci vremea curand. Ca adeziv puteti folosi Ceresit Thermo Universal, atat ca adeziv de lipire cat si ca masa de spaclu, sau adeziv special pentru polistiren extrudat

 2. Multumesc foarte mult pentru detalii.Ma gandeam sa pun inainte de extrudat o hidroizolatie Arco Artec 5 V4 ,dupa ce aplic o amorsa bituminoasa si apoi pe hidroizolatie sa aplic extrudatul cu CT 84 Express,apoi peste extrudat masa de spaclu,plasa,masa de spaclu si decorativa.Peste decorativa,atat pe soclu cat si pe zona care desparte etajul de parter(aproximativ 30 cm latime), as vrea sa aplic acest tip de placa- Placa soclu exterior klinker Kamienie CER27.
  Va rog sa-mi spuenti daca pasii enumerati mai sus sunt ok.
  O zi placuta!

  • Sunt de acord cu toti pasii pe care i-ati enumerat mai putin cu CT84-ul. Din fisa lui tehnica rezulta in primul rand ca se foloseste pentru polistiren expandat si nu extrudat, iar cel mai important este ca nu se “intelege” prea bine cu bitumul.

   Recomandarea noastra este sa folositi un astfel de adeziv pentru lipirea polistirenului de hidroizolatie, sau ceva asemanator ca specificatii.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.