Frigiderul este o inventie absolut uimitoare care ajuta la conservarea alimentelor noastre. Cu toate acestea, nu toate produsele isi au locul acolo, nu toate alimentele tolereaza expunerea la temperaturi scazute. Iata o lista cu cateva provizii pe care sa le tii departe de frigider!

Alimente ce nu trebuie pastrate la frigider

Paine

Painea este unul dintre acele alimente care nu se pastreaza niciodata la frigider. Asta nu-i va prelungi durata de viata, ci doar o va ajuta sa se usuce mai repede si sa absoarba toate mirosurile de acolo. Painea este cel mai bine pastrata la temperatura camerei si chiar si atunci nu ar trebui sa stea mai mult de 3 zile. Daca painea este suficient de mare si nu veti reusi sa o mancati in acest timp, atunci este mai bine sa taiati bucata dorita din ea si sa inghetati restul.

Usturoi

Usturoiul nu tolereaza deloc frigul. Nu este absolut necesar sa-l pastrati la frigider. El se pastreaza cateva luni intr-un loc uscat. O conditie prealabila este ventilatia, care va pastra usturoiul proaspat mult mai mult timp.

Sos picant

Se crede ca toate sosurile si condimentele ar trebui pastrate exclusiv la frigider. Cu toate acestea, componentele lor, cum ar fi otetul, zaharul si sarea sunt conservanti excelenti. Nici sosul iute nu trebuie refrigerat. In camara, poate sta trei ani, prin urmare, nu are nevoie de temperaturi scazute. In plus, nu imbunatatesc gustul.

Cartof

Cu siguranta nu are locul in frigider. Motivul principal este ca temperatura scazuta transforma amidonul din cartofi in zahar. Chiar si o temperatura de +7 grade va dauna cartofilor. Si gatitul nu va ascunde schimbarea gustului si texturii sale. Cel mai bun loc pentru a depozita cartofii este intr-o punga de hartie in camara.

Ce alimente nu trebuie pastrate la frigider? 1

Rosii

Le puteti depozita acolo, dar gustul nu va mai fi acelasi ca inainte. Rosiile iubesc caldura, asa ca cel mai bine este sa le tii doar pe masa, la temperatura camerei. Cu toate acestea, rosiile trebuie protejate de lumina directa a soarelui.

Ceapa

Ceapa este cel mai bine depozitata in plase pentru a promova circulatia aerului. Acest lucru le va pastra mult timp. La frigider, in conditii de circulatie insuficienta a aerului si de umezeala, ceapa va putrezi foarte repede. De asemenea, trebuie sa stiti ca se pastreaza mai bine in intuneric, deoarece expunerea la lumina ii schimba gustul. Cu toate acestea, nu este recomandata depozitarea langa cartofi. Gazele si umiditatea care emana din acesta vor face ceapa sa putrezeasca mai repede uneori.

Citește și:  Cum iti poate provoca stres propria casa?

Cafea

Multi oameni sunt convinsi ca frigiderul este cel mai bun loc pentru cafea. De fapt, nu e asa. Depozitarea in frigider va afecta negativ calitatea si gustul cafelei. In plus, cafeaua in sine, care are un miros suficient de puternic, poate schimba mirosul si gustul altor produse.

Ulei vegetal

Multi oameni cred ca cel mai bine este sa pastreze uleiul vegetal in frigider, unde este rece si intuneric, dar totusi sa-l lasati in frigider nu este corect. Din cauza temperaturii scazute, in el poate aparea un precipitat sub forma de fulgi albi, care este grasime solida si va disparea din nou la temperatura camerei. Este interzisa inghetarea uleiului de masline, deoarece in procesul de dezghetare isi va pierde proprietatile benefice, alaturi de miros si gust.