Ce este cuprul sau arama?

cada de baie din cupru

Ce este si la ce se foloseste cupru?

» Cupru este un metal galbui-rosiatic si ductil foarte cautat in domeniul constructiilor si nu numai. In ultimul timp se inregistreaza cautari din ce in ce mai dese ale cuprului in mediul on-line sub diverse forme de cautare: teava cupru, bara cupru, tabla de cupru, cana de cupru, masa cupru, kg cupru, vase din cupru, tabla cupru alimentar si chiar si cupru in organism.

» Dar, marea majoritate a oamenilor, atunci cand aud de cupru se gandesc la instalatiile termice si sanitare, cu preponderenta la tevile din cupru din care sunt realizate traseele de apa si care au o “faima” extrem de mare in acest domeniu, oferind senzatia de incredere si calitate atunci cand sunt folosite in realizarea unei instalatii.

» Deasemenea, arama serveste la aramirea sarmei folosita de sobari pentru legarea placilor de teracota. Sarma aramita este rezistenta la caldura si la rugina. In unele cazuri se executa invelitori din tabla de cupru.

Cuprul in diverse industrii

Banner Ford husa cheie auto webp

» Cuprul este un material folosit foarte des in industria electrica si in domeniul constructiilor. Din el se pot realiza semifabricate cum ar fi tabla din arama, bare, conductori si tevi.

» Datorita proprietatilor sale foarte bune in ceea ce priveste conductibilitatea si durabilitatea, acest material a devenit un element de baza in domeniul electric. Deasemenea tevile din cupru sunt la fel de uzitate in domeniul termic.

» Foarte cautata in industria alimentara este si tabla din cupru alimentar, aceasta fiind inregistrata ca si material antimicrobian, fiind rezistenta la coroziune si avand proprietatea de a preveni inmultirea bacteriilor.

» Deasemenea putem gasi cupru si in domeniul agriculturii sub forma de sulfat de cupru sau in termeni mai uzuali piatra vanata, folosita pentru a realiza zeama bordeleza.

» De-a lungul istoriei cuprul nu a fost folosit doar in instalatiile constructiilor cat si ca material de baza pentru monezile anumitor tari, cum ar fi Canada.

Diverse utilizari ale cuprului

Tevi folosite in instalatiile termice si sanitare

teava cupru

Prelucrarea de bijuterii

bijuterii din cupru

Cada de baie

cada cupru

Chiuveta

chiuveta cupru

Cana de cupru

cana cupru cana de cupru

Masa cupru

masa cupru

Vase din cupru

vase din cupru

Sursa foto: Pinterest

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*