Ciubar din lemn pentru baie

fete testand un ciubar din lemn

Ciubar din lemn pentru bai cu apa calda

» Beneficiile procedurilor de imbaiere cu ciubare din lemn si apa fierbinte sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Fiecare popor foloseste aceste tehnici fie in mod imprumutat fie mostenite din generatie in generatie, in ideea de a pastra o traditie care aduce un real beneficiu asupra sanatatii umane. Cele mai recunoscute bai cu un astfel de sistem sunt:

  • baile ruse;
  • baile romane;
  • baile turcesti;
  • baile japoneze;
  • baile irlandeze;
  • si altele…

» De aceea vom observa diverse moduri de constructie si utilizare a acestora, fiecare oferind diverse rapoarte de temperatura a apei utilizate, unii dorind mai fierbinte, altii doar cu apa calda, diverse moduri de reglaj al aburului si umiditatii, iar in unele tari (in special Japonia) se folosesc diverse ingrediente speciale, plante medicinale, care se adauga in timpul acestor bai terapeutice.

» Este destul de greu sa gasesti o persoana care sa zica pas atunci cand este vorba sa se bage intr-un astfel de ciubar pentru o baie relaxanta si sanatoasa. Multi dintre cei care experimenteaza o astfel de baie se simt dupa aceea ca si cum ar fi nou nascuti…scapa de durerile de gat, spate, iar articulatiile problematice incep sa functioneze mai bine.

» Secretul acestor ciubare simple din lemn este ca intr-un mediu cu temperatura si umiditate ridicata, corpul uman incepe sa se protejeze prin cresterea circulatiei sangelui, cresterea transpiratiei, aceste lucruri ducand la eliminarea toxinelor prin piele, activarea tuturor organelor interne si mai ales relaxarea generala a corpului.

» Daca locuiesti la casa si spatiul iti permite, iti poti amenaja un ciubar din lemn direct afara in curte, sau pe o terasa acoperita…Dar ce facem cu cei care locuiesc la apartament si isi doresc un astfel de echipament in baia lor?

» Daca aveti o baie de minim 10mp puteti achizitiona un ciubar din lemn pentru 1 persoana, acesta aratand ca un butoi simplu din lemn, avand la interior un scaun reglabil, iar in capac o gaura pentru cap. Acesta se racordeaza la sistemul de apa calda si la canalizare pentru evacuarea apei uzate.

» Cine are impresia ca aceste ciubare din lemn sunt sisteme invechite si nu-si mai au locul in timpurile noastre…se inseala amarnic. Initial, butoaiele din lemn pentru bai au fost create pentru reabilitarea fizica a minerilor. Un astfel de echipament rudimentar era foarte convenabil, economic si usor de realizat, iar beneficiile sale se manifestau prin indepartarea rapida a zgurii de pe piele si eliminarea toxinelor acumulate in subteran din corp.

» Avantajele acestor ciubare din lemn pentru sanatatea umana sunt nenumarate si spre deosebire de saune sunt mai usor de suportat de catre utilizatori, deoarece capul omului ramane afara, astfel incat sarcina supusa pe vasele creierului si sistemul respirator sunt excluse, procedura devenind astfel mult mai usor de suportat de catre utilizator.

Vezi Pretul pe Emag!

» Va prezentam mai jos cateva modele de ciubare din lemn amenajate la exterior.

Sursa foto: Pinterest

Despre Anca 108 Articole
Salutari si bine ai venit! Numele meu este Anca, editor CasaSiDesign.ro, si sunt o mare sustinatoare a lucrurilor frumoase, practice si mai ales a unui stil de viata sanatos. Te invit sa vezi articolele scrise de mine si te rog sa nu uiti sa-mi dai un feedback printr-un comentariu. Iar daca ti-au placut informatiile nu uita sa le si Distribui printr-un Share pe Facebook. Multumesc!

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.