Cum Alegem Corpurile de Iluminat în Funcție de Forma Mesei

Iluminarea Perfectă: Cum Alegem Corpurile de Iluminat în Funcție de Forma Mesei

Iluminatul potrivit poate transforma atmosfera unei încăperi și poate pune în valoare designul și funcționalitatea mobilierului. Atunci când vine vorba de alegerea corpurilor de iluminat pentru masă, forma acesteia joacă un rol esențial în obținerea unui aspect armonios și eficient din punct de vedere estetic. Acest articol explorează sfaturi esențiale pentru alegerea corectă a corpurilor de iluminat în funcție de forma mesei, asigurând astfel un spațiu echilibrat și plăcut vizual.

1. Masa Rotundă

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

Mesele rotunde aduc un aer prietenos și convivial într-o încăpere. Pentru a evidenția frumusețea formei rotunde și a asigura o iluminare uniformă, plafonierele suspendate cu un design circular sau semicircular sunt o alegere excelentă. Alege o plafonieră care să fie proportională cu dimensiunea mesei și să ofere o iluminare ambientală caldă.

2. Masa Dreptunghiulară

Mesele dreptunghiulare sunt adesea potrivite pentru încăperi spațioase sau pentru a defini o zonă de luat masa într-un open space. Pentru a acoperi întreaga lungime a mesei, pendulele sau lămpile suspendate liniare reprezintă alegerea ideală. Asigură-te că lămpile sunt amplasate la o înălțime potrivită pentru a nu incomoda vizual sau a împiedica comunicarea vizuală peste masă.

3. Masa Pătrată

Mesele pătrate adaugă simetrie și echilibru în designul unei încăperi. Pentru a le completa armonios, pendulele suspendate de dimensiuni medii sunt potrivite. Optează pentru o lămpă suspensată centrală sau pentru mai multe lămpi suspendate dispuse într-o formă pătrată deasupra mesei, pentru a crea un impact vizual plăcut.

4. Masa Ovală

Mesele ovale reprezintă o alegere elegantă și neconvențională. Pentru a sublinia formele delicate ale mesei, pendulele suspendate cu un design organic sau curbe fluide sunt potrivite. Asigură-te că lămpile sunt așezate în mod simetric de-a lungul axei mesei, astfel încât să obții o iluminare uniformă și echilibrată.

5. Masa Cuier

Mesele cuier sunt frecvente în holuri sau spații de trecere. Pentru a adăuga un accent vizual și pentru a ilumina zona, alege plafoniere suspendate cu un design compact și eficient. Acestea nu doar că oferă iluminare, dar și stil, fără a ocupa spațiu prețios.

6. Masa Înaltă

cele mai bune masini de spalat rufe

Mesele înalte, precum cele de bar, necesită o abordare distinctă pentru iluminare. Pendulele suspendate deasupra mesei pot crea o atmosferă intimă și primitoare. Asigură-te că lumina nu este prea puternică sau deranjantă pentru cei care stau la masă.

7. Masa Extensibilă

Mesele extensibile sunt ideale pentru a adapta spațiul în funcție de nevoi. Pentru iluminare, alege un sistem de lămpi suspendate reglabile sau multiple lămpi individuale suspendate deasupra mesei. Aceasta îți va permite să ajustezi nivelul de iluminare în funcție de dimensiunea mesei și de numărul de persoane prezente.

8. Masa Ovală Extensibilă

Mesele ovale extensibile combină aspectul sofisticat al mesei ovale cu versatilitatea mesei extensibile. Pentru a le pune în valoare, alege lămpi suspendate cu un design subțire și elegant, care urmează linia curbelor mesei. Aceasta va crea o coeziune estetică și va asigura o iluminare uniformă atunci când masa este extinsă.

9. Masa cu Blat de Sticlă

Mesele cu blaturi de sticlă adaugă transparență și ușurință într-o încăpere. Alege corpurile de iluminat cu stiluri care nu blochează vederea prin masă și care reflectă lumina în mod armonios în întreaga încăpere.

10. Considerații Generale

Indiferent de forma mesei, asigură-te că nivelul de iluminare este potrivit pentru activitățile desfășurate la masă. Iluminatul cald și reglabil poate contribui la o atmosferă plăcută și relaxantă în timpul mesei. De asemenea, ține cont de înălțimea tavanului și de spațiul dintre masă și tavan pentru a alege corpurile de iluminat care se potrivesc cel mai bine.

Concluzie

Alegerea corectă a corpurilor de iluminat în funcție de forma mesei este esențială pentru a obține un spațiu bine echilibrat, funcțional și estetic plăcut. Fie că optezi pentru pendule suspendate, lămpi suspendate sau plafoniere, asigură-te că iluminatul pune în valoare designul mesei și creează o atmosferă corespunzătoare activităților desfășurate. În final, iluminatul potrivit nu doar că îmbunătățește vizual, dar și adaugă o notă de stil și personalitate în orice încăpere.

Despre Anca 108 Articole
Salutari si bine ai venit! Numele meu este Anca, editor CasaSiDesign.ro, si sunt o mare sustinatoare a lucrurilor frumoase, practice si mai ales a unui stil de viata sanatos. Te invit sa vezi articolele scrise de mine si te rog sa nu uiti sa-mi dai un feedback printr-un comentariu. Iar daca ti-au placut informatiile nu uita sa le si Distribui printr-un Share pe Facebook. Multumesc!

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.