Cum alegem ferestrele casei?

ce geamuri sa-mi pun la casa

Alegerea corecta a ferestrelor pentru casa ta

» Ferestrele unei case nu trebuie sa fie o investitie periodica. Incercati sa cautati cei mai buni producatori de ferestre astfel incat investitia voastra sa fie una pe termen lung. Ganditi-va ca cele mai mari pierderi de caldura dintr-o casa se realizeaza prin ferestre. De aceea achizitia unor ferestre de calitate va vor aduce satisfactii in timp atat din punct de vedere al duratei mari de viata a acestora cat si a reducerii costurilor de incalzire.

» Un criteriu de selectare a producatorului de ferestre ar fi in primul rand vechimea acestuia pe piata de productie si reputatia acestuia in randul beneficiarilor. Incercati sa obtineti de la prieteni si cunostinte cat mai multe recomandari si detalii despre firma de la care au comandat ei ferestrele si cum s-au comportat acestea in timp, din punct de vedere tehnico-functional.

» Pentru ca cele mai uzitate ferestre la noi in tara sunt ferestrele termopan, mai exact fereastra cu tamplarie PVC si geam termopan, va vom preciza cateva detalii de luat in calcul:

 • daca vorbim despre profilul tamplariei este foarte importanta si grosimea peretelui de plastic, care poate varia intre 3 si 4mm;
 • culoarea tamplariei poate varia in functie de gusturile fiecaruia, albul fiind cel mai ieftin;
 • tamplaria din PVC poate fi cu 3, 5, 6 sau mai nou cu 7 camere de aer la interior, cu cat tamplaria are mai multe camera cu atat este mai buna din punct de vedere izolator;

 • o importanta deosebita o are si profilul metalic din interiorul tamplariei ce are rol de armatura, acesta trebuind sa aiba intre 1,2 si 3mm si sa fie prezent pe tot perimetrul tamplariei;
 • un element foarte important de luat in calcul in functionalitatea corecta si durata de viata a ferestrei este feroneria, mai exact elementele de inchidere si securitate a ferestrelor. Degeaba avem ferestre bune daca nu se inchid corect si raman lufturi pe unde va intra aerul de afara. Intrebati producatorul la cate deschideri mecanice este garantata feroneria si nu alegeti sub 40.000 de deschideri;

 • pentru ca cea mai mare suprafata dintr-o ferestra o reprezinta sticla, trebuie sa acordam o importanta deosebita la alegerea acesteia. Geamul poate fi format din 2 sau 3 sticle, in interiorul carora se va alege un gaz atat termoizolant (Low-E, 4 Season, etc.) cat si fonoizolant. Noi va recomandam geamul cu 3 sticle;
 • pentru o siguranta mai marita din punct de vedere al efractiei va recomandam geamurile securizate sau montarea rulourilor orizontale de exterior cu bolturi de inchidere si sistem cu incuietoare;
 • nu un ultim criteriu este cel al banilor, pretul fiind influentat nu doar de calitate cat si de aspect si forma. Ferestrele cu tamplarie color si forme mai deosebite, gen pe rotund sau arcade, vor influenta cu plus pretul de achizitie.

» Daca ati ales un furnizor si vreti sa dati comanda de ferestre, va recomand sa nu luati voi masurile pentru geamuri si sa lasati pe cei ce le vor executa sa ia dimensiunile cu abaterile corecte.

» Oricat de bune ar fi ferestrele pe care doriti sa le achizitionati, de buna functionare a acestora conteaza in mare masura si un montaj corect.

» Foarte multi producatori ofera garantia doar daca ferestrele sunt montate de ei, ceea ce va recomandam si noi. Dar daca gasiti o oferta mai buna cu geamuri termopan second-hand sau ferestre ce se regasesc in supermarket-urile mari de profil, care nu ofera si montaj, va oferim mai departe un mic ghid de montaj al ferestrelor PVC cu geam termopan.

Montarea ferestrelor din PVC

3 Comments

 1. Buna ziua, sunt in dilemma, nu stiu ce sa aleg intre: Trocal 76AD, 48mm, Low-E Solar 4 + Float 4 + Low-E 4, M Aarcgo )Multi-Matic, Toc fereastra TROCAL 67 mm ( 5 CAM ), Cercevea fereastra TROCAL 76mm si SALAMANDER StreamLine 76 Plus ( 7 CAM ), Planitherm 4S 4 – F4 (24) Argon, Roto NT Bronz, Toc 68mm, Cercevea Z mic 80mm. Precizez ca ofertele sunt apropiate ca pret( 2800€-3000€ ). Va rog sa ma ajutati, eventual ( +- )
  Ca precizare, aprox 21mp de geamuri, e casa la rosu ( printre care 1 geam mare terasa 2,5×2,5 ; 2 geamuri mari de 2 x 1.9)

  • Buna ziua. O sa va dau o parere strict personala. Eu mi-am montat la casa acum 5 ani ferestre de la ADF Salamander cu 3 foi de sticla. Si pot sa spun ca pana acum nu am nimic important sa le reprosez, doar la o usa de la terasa la care feroneria a inceput sa mai dea rateuri din cauza utilizarii dese. In rest izoleaza fonic si termic foarte bine, iar estetic arata ca in prima zi.
   Foarte important este si montajul cum se realizeaza. Verificati la final ca ferestrele sa fie puse in “cumpana” (sa nu se inchida sau sa se deschida singure, atunci cand nu sunt blocate), sa nu ramana goluri intre cheder si toc, iar sticlele sa fie montate corespunzator in functie de straturi si gaz interior.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.