6 trucuri pentru ca florile de camera sa creasca frumos

Plantele de apartament vor fi frumoase si sanatoase numai ingrijindu-le corect. Chiar si cu abateri minore de la conditiile necesare, pe frunze apar pete maronii, marginile si capetele frunzelor se usuca.

Ingrijire plante de camera

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

Umiditatea si temperatura din camera joaca un rol important.

Apa este baza tuturor vietuitoarelor, inclusiv a florilor de interior. Fiecare dintre specii necesita o udare speciala. Plantele au nevoie de hranire, doar in acest caz vor creste luxuriante si frumoase. Iata cateva trucuri simple de utilizat, pentru a creste flori frumoase si sanatoase.

  • Zahar granulat. Acesta este cel mai simplu ingrasamant natural pentru flori. Cand este dizolvat, este distribuit in fructoza si glucoza. Acesta din urma satureaza cu energie toate procesele care asigura activitatea vitala a florilor. Pentru a pregati solutia din zahar, diluati in 0,5 litri lichid 1 lingura zahar si udati planta.
  • Uleiul de ricin este excelent pentru hranirea plantelor cu flori de interior. La 1 litru de apa se adauga 1 lingurit. ulei de ricin. Datorita lui, plantele cresc rapid, nu se imbolnavesc, infloresc abundent si frumos.
  • Coaja de citrice sau rodie. Acesta este un supliment natural excelent. Peste coji se adauga apa si se lasa sa stea timp de 24 de ore. Apoi udati florile.
  • Acid acetilsalicilic. Nu mai des de o data la 60 de zile, dizolvati o tableta de aspirina in apa pentru udarea florilor. Ajuta la cresterea rezistentei florilor la diferite tipuri de boli, in timp ce frunzele vor capata o nuanta bogata si vor creste mult mai repede.
  • Sucul de aloe este un stimulent biogen al plantelor care accelereaza cresterea florilor. In scurt timp, creste o planta frumoasa si sanatoasa. Pentru a prepara solutia, diluati o lingurita suc de aloe in 1,5 litri de apa curata la temperatura camerei.
  • Lapte. Poate fi folosit nu numai pentru udare, ci si pentru a sterge frunzele florilor.

Pentru a prepara o solutie de udare, la 1 litru de apa, diluati 1 lingurita de lapte. Pentru a sterge frunzele, diluati laptele cu apa intr-un raport de 10 la 1. Stergeti frunzele cu aceasta solutie nu mai des de 1 data la 7 zile. Frunzele vor dobandi un luciu sanatos, vor deveni frumoase si proaspete.

Vrei ca florile sa creasca si sa se dezvolte activ? Replanteaza-le in mod regulat. Transplantul satureaza sistemul radicular cu substante nutritive si promoveaza dezvoltarea sa. Cel mai bine este sa transplantati florile primavara.

Despre Irina 203 Articole
Buna! Sunt Irina si scriu pentru a aduce un folos cititorului. Imi doresc ca familiile romane sa fie fericite si informate, caci un popor educat este un popor puternic! Incerc sa aduc cat mai multe informatii utile in fiecare articol.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.