Banca din boltari – 7 modele interesante

banca din boltari de beton si lemn

Cum sa-ti faci o banca din boltari?

» Pana acum am intalnit prin parcuri, curti si gradini ale oamenilor diverse modele de banci si bancute, insa foarte rar ne-a fost dat sa vedem o banca din boltari si dulapi de lemn.

» Banca din boltari cred ca este cea mai simpla metoda de a amenaja un astfel de loc de sezut. Tot ce aveti nevoie este: cativa boltari si cateva scanduri sau dulapi din lemn. Eventual si niste vopsea si bait de lemn pentru a le putea da un aspect mai placut.

cum sa faci o banca din boltari

Pernute pentru banci si scaune!

» Mai departe va invitam sa vedeti cateva modele de banci din boltari si lemn.

banca din boltari

banca din boltari de beton

bancuta din boltari

» Este foarte important ca lemnul (dulap, grinda) pe care il alegeti sa aiba o sectiune putin mai mica fata de golurile boltarilor din beton, astfel incat acesta sa poata fi introdus cu usurinta.

» Un alt aspect este faptul ca lemnul poate fi sub forma bruta sau poate fi finisat, eventual tras la abric cum se zice. Daca nu aveti un abric in zona, atunci il puteti slefui si voi cu ajutorul unui slefuitor electric cu panza abraziva.

slefuire lemn

» Dupa ce ati slefuit lemnul acesta va trebui dat cu bait sau cu vopsea pentru a rezista cat mai mult in timp, sub efectul daunator al razelor UV si mai ales a intemperiilor (ploaie, zapada, etc.).

» Un alt aspect ce trebuie luat in seama, este faptul ca boltarii din beton pot fi lipiti de pardoseala si intre ei, sau poti fi stivuiti si in mod liber, astfel incat aceasta banca din boltari sa nu devina o constructie defintiva si sa o putei muta oricand dupa bunul plac.

banca de gradina din boltari

bancuta din boltari 2

bancuta din boltari 3

bancuta din boltari 4

» Realizarea unei astfel de banci reprezinta o joaca de copil. Asamblarea elementelor constructive nu este grea deloc, iar vopsitul acestora este si mai usor. Deci nu va trebuie decat putin chef si multa imaginatie pentru a putea crea o astfel de “constructie”. Deci…SPOR LA CONSTRUIT!

Despre Anca 108 Articole
Salutari si bine ai venit! Numele meu este Anca, editor CasaSiDesign.ro, si sunt o mare sustinatoare a lucrurilor frumoase, practice si mai ales a unui stil de viata sanatos. Te invit sa vezi articolele scrise de mine si te rog sa nu uiti sa-mi dai un feedback printr-un comentariu. Iar daca ti-au placut informatiile nu uita sa le si Distribui printr-un Share pe Facebook. Multumesc!

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.