Cositoarea pe benzină – un dispozitiv care nu trebuie să îți lipsească dacă locuiești la casă

cositoare pe benzina

Cositoarea pe benzină este un dispozitiv extrem de practic care funcționează perfect chiar și într-o grădină mică. Datorită unui design special care facilitează manevrarea, îți permite să ai grijă de locurile greu accesibile, adică locurile în care o mașină de tuns tradițională nu va intra.

Prin urmare, cu ajutorul unei cositoare pe benzină, poți regla cu ușurință înălțimea ierbii, chiar și lângă copaci, sub gard viu sau între paturi de flori și vei îndepărta buruienile de-a lungul bordurilor și de-a lungul aleilor din grădină. Așa că merită să investești într-un astfel de dispozitiv. Cu toate acestea, înainte de a-l cumpăra, să arunci o privire mai atentă la ce este o cositoare pe benzină, care sunt tipurile sale și când este utilă.

cositoare benzina ieftina

Sursa de imagine: Virrage Images / Shutterstock.com

Ce este o cositoare pe benzină și când este utilă?

Un dispozitiv precum o cositoare pe benzină se caracterizează printr-o formă lungă și îngustă, așa că este ușor de recunoscut. Dacă alegi modelul potrivit nevoilor tale, ținând cont de dimensiunile și greutatea acestuia, o astfel de cositoare poate fi cu adevărat confortabilă. Și este de remarcat faptul că în magazine ai o selecție foarte mare de modele diferite. Prin urmare, atunci când alegi o motocositoare, ar trebui să acorzi atenție nu numai sistemului de tăiere, de care depind rezultatele de cosire, ci și de puterea și modul de manevrare al acesteia.

Pe piață există diverse tipuri de cositoare, care diferă unele de altele, de exemplu datorită modului în care sunt alimentate.

Se disting cositoare electrice, pe baterii și pe benzină. Există diferențe semnificative între aceste dispozitive care afectează semnificativ confortul de lucru.

Cositoare pe benzină – tipuri și cei mai importanți parametri

Există mai multe tipuri de cositoare pe benzină perfecte, care diferă în funcție de putere și tip de motor. Și astfel, ținând cont de tipul de motor, se pot enumera:

  • Cositoare cu motor în doi timpi,
  • Cositoare cu motor în patru timpi.

Cu toate acestea, datorită scopului, cositoarele pe benzină sunt împărțite în:

  • Cositoare pe benzină destinată uzului privat – se distinge printr-o putere relativ scăzută a motorului – aproximativ 0,9-1,0 CP și greutate redusă. În ceea ce privește modelele cu ardere, acest tip de cositoare este extrem de la îndemână, căci datorită ei poți tunde marginile gazonului fără probleme.
  • Cositoare pe benzină concepută pentru cosirea suprafețelor vaste – este cel mai adesea echipată cu un motor în doi timpi, datorită căruia poți scăpa nu numai de iarbă, ci și de vegetația cu tulpini groase fără prea mult efort. În cazul acestui model trebuie să ții cont de următorul aspect: cu cât modelul este mai avansat, cu atât va fi mai greu.
  • Cositoare pe benzină destinate utilizării comerciale – acesta este un echipament strict profesional. Cel mai adesea, astfel de modele sunt echipate cu un motor în patru timpi, iar puterea lor variază de la 1,9 până la 3,8 CP. Din păcate, sunt grele – cântăresc până la 11 kg, deci nu sunt folosite pentru uz privat – pur și simplu ar fi prea voluminoase. Modelele pe benzină concepute pentru uz comercial se descurcă perfect cu buruieni mari și chiar copaci și arbuști mici.

La fel de importante sunt și alte unelte, precum pulverizatoare practice, dealtfel obligatorii atunci când deții o grădină. Pulverizatoarele sunt esenţiale în procesul de prevenire a bolilor şi dăunătorilor, cu ajutorul lor se realizează tratamentele cu soluţiile recomandate de specialişti. Alegerea pulverizatoarelor se realizează în funcţie de dimensiunile culturilor şi tipul acestora. În magazinele de specialitate există pulverizatoare manuale, pulverizatoare semiautomate şi automate. Toate sunt prevăzute cu accesorii ce ajută la bună împrăştiere a soluţiilor tratament.

pulverizatoare

Sursa de imagine: Mabeline72 / Shutterstock.com

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.