Cosulete din hartie impletita

Gandeste-te bine, inainte sa scapi de mine!

» Acest slogan pe tema ecologica se regaseste in mass-media internationala, insa mi-as dori sa fie popularizat mai mult si in Romania. Acesta pune accent pe utilizarea creatoare a produselor refolosibile. Creativitatea denota atitudine si aptitudine. De multe ori aruncam diverse ambalaje fara sa ne gandim la ce s-ar putea realiza din acel obiect. E ca un exercitiu-problema.

» Sper ca in urma acestui articol sa existe doritori sa participe la un posibil viitor proiect ecologic cu accente active in refolosirea diverselor deseuri sau macar sa realizeze un obiect util in casa.

» Materialul refolosibil de azi este hartia (ziar, reviste, foi imprimanta, etc.). Pentru a realiza obiectul decorativ propus este necesar sa parcurgem urmatorii pasi:

1. Taierea unei foi A4 (ziar si altele), pe lungime, in patru bucati egale;

2. Procurarea unei tije metalice ( ca o spita, andrea) cu ajutorul careia vom realiza niste betisoare ( varianta ecologica a nuielelor);

3. Lipirea fasiilor se va face cu adeziv solid sau unul cu uscare rapida;

4. Realizarea unui numar mai mare de betisoare inainte de a trece la realizarea obiectului propus;

5. Acestea pot fi colorate utilizand un bait pentru rezultate deosebite sau se pot picta dupa dorinta (inainte sau dupa);

6. Realizarea obiectului poate fi urmarit mai bine in imaginile de jos;

7. La final se poate lacui pentru un aspect deosebit dar si rezistenta.

» Daca ati ales varianta colorarii la final a produsului, se aplica intai o solutie ( apa si aracet, in parti egale) si apoi se aplica culoarea. Succes!

» Exemple de produse finale: cosulete de diverse marimi/forme, suport ghiveci/ creioane, biblioraft, cutie de bijuterii, poseta, suport pahare, etc.

Autor: Valentina VasiliuFii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.