Cum reparam WC-ul?

cum reparam un wc

Ce probleme pot aparea in functionarea WC-ului?

» WC-ul reprezinta una din cele mai importante obiecte sanitare ce utileaza o baie. Daca defectarea altor obiecte sanitare nu reprezinta o grava problema, defectarea WC-ului ne obliga sa efectuam o reparatie cat mai rapida, deoarece, fie ca vrem sau nu, este obiectul sanitar de care suntem “dependenti”.

» Problemele ce pot aparea la un closet sunt: probleme de alimentare cu apa, infundarea closetului, defectarea plutitorului, etc. Aceste lucruri le puteti remedia si dvs. cu putina indemanare si vointa, fara a mai astepta interventia unui instalator sanitarist.

Ce facem daca apa curge in continuu in bazinul WC-ului?

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

» Daca intampinati aceasta problema, mai mult ca sigur “plutitorul”, care regleaza nivelul apei din bazin, ori este blocat ori are apa in el si nu se mai ridica la nivelul necesar inchiderii valvei, ori valva de inchidere este stricata.

» Aceasta problema se rezolva prin deschiderea capacului rezervorului si vazut care dintre situatiile de mai sus le intalniti, si intervenind in functie de caz, prin deblocarea plutitorului, sau schimbarea acestuia sau a valvei de inchidere.

Ce facem daca nu mai putem trage apa la WC?

» De obicei acest lucru se intampla din cauza infundarii conductei de canalizare, caz in care va trebui sa desfundati conducta cu ajutorul unei sarme rasucite sau cu un desfundator de toaleta.

» De asemenea, atunci cand nu este suficienta apa in bazin, procesul de “tragere a apei” nu poate fi efectuat. In acest caz verificati de ce bazinul nu se umple cu apa, cel mai probabil fiind o defectiune la sistemul de alimentare cu apa a bazinului. 

13 Comments

 1. Ne puteti spune mai exact apa care vine pe langa WC, pe unde vine mai exact? Prin partea de sus de sub rezervor, prin partea de jos a bazinului WC unde sta pe pardoseala, sau pe la imbinarea cu racordul flexibil de evacuare?

 2. Buna ziua, exista vreo formula de calcul pentru sarpe de desfundat canalizari in functie de tipul tevii, (materialul din care e facuta, diametrul ei ) care se desfunda ? Ma refer la calculul diametrului sarpelui…in comert se gasesc si D=8mm si D= 10 mm si de lungimi diferite …Multumesc !

 3. nu mai pot opri apa in bazin, curge intruna, am oprit rezervorul,
  cauza e din vina mea, am apasat prtea tare pe butonul de sus , cred ca ceva s-a rupt sau s-a stricat in bazin,
  multumesc

  • Este posibil ca atunci cand ati apasat, unul din clipsurile de plastic care actioneaza sistemul din interiorul bazinului sa se fi mutat de pe pozitie. Trebuie sa desfaceti capacul bazinului si in functie de model sa vedeti daca toate elementele din plastic sunt la locul lor si daca este ceva rupt sau nu. Daca nu este nimic rupt incercati sa mutati pozitiile tijelor comutand din clipsuri pana ce flotorul va inchide in mod corect alimentarea cu apa a bazinului.

 4. Cand trag apa la bazin, nu mai curge pe toata circumferinta vasului (curge cam jumatate din suprafata vasului),desi pana nu demult acest lucru se intampla ….Mentionez ca am scos capacul la rezervor si toate par a fi in regula …Deasemenea, debit exista …Daca ar fi gaurile aflate de jur imprejurul vasului infundate , cum le pot desfunda ???Exista vreo metoda ???

  • Daca sunt infundate gaurile incercati sa turnati o solutie detartranta concentrata in bazin apoi trageti apa si lasati sa actioneze solutie. E posibil sa aiba efect.

  • Aurelian…..am patit o faza ca si a ta…problema la mine a fost ca teava prin care “cadea” apa in vas wc era infundata chiar la intrare in partea din spate a vasului wc…surpriza a fost ca era infundata cu o componenta mica de plastic ca un nasture ce facea parte din rezerva de odorizant Sano pus in rezervorul de apa…sper sa te ajute..

 5. Am inchiriat de cateva zile un apartament in Germania si locul in care este closetul(e separat) duhnea groaznic a urina. Closetul avea forma ciudata si am observat ca era mereu ud pe jos. Am tras concluzia ca apa vine cu presiune, se amesteca cu urina, si este aruncata pe jos( am simtit cum sunt stropit de cateva ori, cand purtam pantaloni scurti). Ca solutie am zis sa las capacul si mai apoi sa trag apa, insa nu s-a intamplat nimic, podeaua tot uda era.

  Cand m-am uitat mai atent am bagat de seama ca apa aia pare sa izvorasca din piciorul closetului.
  Despre ce defectiune ar putea fi vorba?

 6. Buna ziua
  Am probleme cu reumplerea cu apa a rezervorului (curge foarte incet in rezervor). Cum fac sa demontez mecanismul – daca este cazul? Este un model Romstal Kolo cu rezervor dispus pe vasul wc

 7. Buna ziua Cu ce pot desfunda toaleta daca a cazut un obiect odorizantCand trag apa vine apa inapoi E toaleta veche cu burduf din metal cred
  Va multumesc

 8. Cum se face calibrarea tijelor de plastic din rezervor, pentru că atunci când apăs clapeta prea mult, tija acesteia iese din flotor și apa curge întruna? M-am uitat în interior, și nu este nici un element de plastic rupt. Rezervorul meu este Laguna. Vă mulțumesc.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.