Termostat radiatoar

Ce este un termostat de radiator?

» Termostatele pentru calorifere sau radiatoare sunt dispozitive cu ajutorul carora se poate regla temperatura generata de radiatoare, in acest fel avand control asupra temperaturii ce ne-o dorim in camera in care este amplasat caloriferul.

Din ce este format un termostat?

Huse Chei Auto din silicon E-Husa

» Elementele componente ale termostatului sunt senzorul termostatic amplasat pe un robinet cu functii de inchis-deschis. Inchizand robinetul vom reduce temperatura generata de radiator, iar deschizand o vom creste. Temperatura dorita o vom seta rotind robinetul in functie de scala gradata de pe termostat.

Cum functioneaza un termostat de radiator?

» Termostatul de radiator are in componenta sa un maner cu un continut de lichid, care atunci cand temperatura din camera creste, acesta se dilata. Iar cand temperatura scade, lichidul din interiorul manerului se contracta. Dilatarea sau contractarea lichidului din maner, genereaza o miscare a axului robinetului care inchide sau deschide fluxul de apa calda ce alimenteaza radiatorul.

» Deasemenea se poate folosi si gaz in locul lichidului din interiorul manerului. Avantajul gazului fiind reactia mult mai rapida la schimbarile de temperatura.

» Concluzionand, termostatul de calorifer permite reglarea si buna gestionare a consumului termic.

» Statisticile arata ca dupa montarea termostatelor pe calorifere, facturile de incalzire au inregistrat scaderi considerabile de pana la 25%, ceea ce face ca investitia in astfel de echipamente poate fi amortizata in scurt timp.

In clipul de mai jos veti vedea cum se schimba sau monteaza un termostat de radiator:


Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.