Beneficiile asigurate de sistemele de închidere automatizate

Orice spaţiu are nevoie de siguranţă, căile de acces reprezentând cele mai importante puncte în dinamica securizării unei arii. Sistemele automatizate reprezintă una dintre cele mai eficiente modalităţi prin care se sporeşte aspectul siguranţei, fiind dublat de funcţionalitate, rapiditate şi confort.

O poartă automatizată va creşte valoarea oricărei locaţii, va facilita o folosire rapidă şi va contribui la completarea design-ul exterior al respectivului spaţiu. Este perfect adaptabilă oricărei destinaţii, astfel că poate fi montată la intrarea într-un centru comercial, în curtea unei fabrici, într-o unitate medicală, într-un parc auto sau chiar într-o reședință particulară.

Ce sunt porţile automatizate?

Porţile automatizate sunt reprezentate de căile de acces dotate cu sisteme de închidere-deschidere care pot fi accesate automat, prin intermediul motoarelor cu care sunt dotate. Există o varietate de modele şi tipuri, create pe baza nevoilor utilizatorilor.

Astfel, atunci când se apelează la feronerie porti autoportante și automatizate, se oferă un plus de siguranţă şi funcţionalitate căii de acces, deoarece poarta nu va intra în contact cu solul, ci va funcţiona pe baza unei şine montate în partea de sus.

Acest aspect le recomandă în cazul în care se doreşte evitarea obstacolelor existente la sol, precum zăpada sau noroiul, obstacole care ar putea afecta buna funcţionare a porţilor.

Cum se aleg porţile automatizate?

Este foarte important ca tipul de poartă ales să corespundă caracteristicilor locaţiei. Înainte de a comanda kitul de montaj, ar trebui luate în calcul specificul locaţiei, gradul de tranzitare, dimensiunile necesare, precum şi greutatea orientativă totală pe care ar trebui să o deţină poarta.

beneficiile asigurate de sistemele de inchidere automatizate

Cum funcţionează o poartă automatizată?

Datorită motorului ataşat, aceste dispozitive permit acţionarea prin intermediul unui model de telecomanda poarta. Se asigură astfel confortul utilizatorului, rapiditatea acţionării, o funcţionare economică şi securizarea spaţiului. Odată cu telecomenzile aferente, pentru o poartă automatizată se pot procura accesorii specifice şi se pot alege elemente care să personalizeze respectivul model.

Beneficiile folosirii porţilor automatizate

În funcţie de caracteristicile modelului ales, beneficiile asigurate pot fi multiple. Astfel, un model de poartă autoportantă va permite valorificarea spaţiului disponibil, fără a necesita o arie extinsă în timpul funcţionării, fiind modelul care se va glisa pe lungimea gardului sau zidului.

Pe lângă acest aspect, o poartă automatizată va permite o acţionare rapidă şi sigură, într-un mod confortabil şi plăcut. Un alt aspect extrem de important, este cel al securizării spaţiului, accesul fiind permis doar persoanelor care deţin o telecomandă sau alt mecanism de deschidere.

Sunt porţi fabricate din materiale de cea mai bună calitate, astfel că se va beneficia de rezistenţă şi durabilitate, de menţinerea funcţionalităţii şi aspectului, pentru foarte mult timp. Specialiştii în domeniu stau la dispoziţia celor interesaţi cu sfaturi şi recomandări care au rolul de a ajuta în luarea celei mai bune decizii.

Fii primul care adauga un comentariu!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.